Alla inlägg under oktober 2008

Av Aggiator - 25 oktober 2008 23:02


Att det är för dyrt med glasögon är det nog fler än jag som tycker. Men det känns skrämmande när jag läser att 4 av 10 föräldrar inte har råd med glasögon åt sina barn.


Vad jag kan förstå så varierar reglerna för bidrag till barnglasögon i olika delar av landet. Bidraget är för snålt tilltaget. Samt att enbart 4 landsting i Sverige har gratis glasögon för barn upp till 7 år.


Är det verkligen så illa ställt i Sverige av idag?  



Av Aggiator - 24 oktober 2008 21:52


Nu ska även stockholmarna kunna beskåda Kiviks äppeltavla.


Motivet  på årets äppeltavla är tydligen en fri skapning efter en förlaga

av den berömda tavlan ”Frans Floris Pomona” som en gång ägts av drottning Kristina, som numera hänger i och ingår i museets samlingar. Därför finns nu även ett utsnitt av själva äppeltavlan på innergården av  Hallwylska museet.

 

Utsnittet som är gjort av Emma Karp är 56 kvadratmeter stort. Består av mer än 38000 spikar  och nästan 18000 äpplen.


Fast det är klart Kivik får ju massor av PR genom detta...........

Men jag tycker fortfarande att det är slöseri med äpplen.


Av Aggiator - 24 oktober 2008 00:00


Carolina Gynning avslöjade i förra veckan att hon använder en skönhetskräm innehållande sperma för att göra sin hy vacker. Hon berättade då för Expressen att det är det nya från Hollywood. Dvs. en kräm som innehåller ett ämne som finns högkoncentrerat i sädesvätska. Man använder det för att föryngra huden, ge fukt och återfå lysten. Hon tycker själv att det låter sjukt men påstår att det har gett henne bebishud. Hela 1000 kronor har hon lagt ut på sin behandling. Men ”det är värt varenda öre” säger Carolina


Ett billigare alternativ är kanske att göra sina egna krämer hemma om man hittar en donator, kanske mannen i ens liv kan ställa upp !?!
 
Även Victoria Beckham har hittat en ny skönhetskräm. Vid ett nyligen gjort besök i Japan fascinerades hon över den fina klara huden hos lokalbefolkningen. Hon fick då nys om en populär skönhetskräm som hette ”Geisha Facial” som bland annat innehåller fågelbajs. Hon provade krämen och älskade den för att den gjorde hennes hy jättefin. Enligt Shizuka Bernstein, som erbjuder behandlingen på sitt spa i New York, fungerar ”Geisha Facial” eftersom ”ett naturligt enzym i krämerna bryter ner döda hudceller och ett protein kallad guanine ger hyn lyster”. Hon använde nu här hemma en kräm framställd av nektergalbajs enligt en källa till tidningen Closer.
 
Jag såg på TV för ett ganska bra tag sedan om en man som använde sitt eget öronvax för att smörja in sin torra och skrovliga hud. Enligt honom fungerade detta bra. Fast han var ingen kändis utan bara galen endå.
 
Kan bara säga ...... Sjukt .... Sjukt ..... Sjukt !!!!!


Av Aggiator - 22 oktober 2008 23:39

Bengt Magnusson i sängkammaren:


- Älskling, ska vi ha sex?
- Nej, jag har huvudvärk!
- Är det ditt slutgiltiga svar?
- Mmmm...
- Du är helt säker?
- Ja!
- Ingen tvekan?
- NEJ!!!

Bengt tittar länge på henne...
- Då vill JAG utnyttja min livlina och ringa en vän!


Av Aggiator - 22 oktober 2008 19:30


Brukar du träna?

Äter du kanske kosttillskott?

Eller funderar du på att börja?

 

Det är kanske ingen bra ide att importera ditt kosttillskott från USA även om det är billigt att handla därifrån just nu eftersom dollarkursen är låg. Det har nämligen visat sig att mycket av det som säljs fastnar i tullen på grund av att det innehåller förbjudna ämnen. Dessa förbjudna ämnen klassas som läkemedel och får inte föras in i Sverige.


Några förbjudna träningstillskott innehåller efedrin. Efedrin är ett ämne som förekommer inom dopning men också marknadsförs som bantningsmedel. Användningen är inte riskfri, eftersom ämnet kan framkalla blodtrycksstegring och hjärtflimmer.Livsmedelsverket listar på sin hemsida flera sådana ämnen som inte får föras in för privatbruk. För dessa är det tvärstopp. Så någon dispens går inte att få för sådant som innehåller förbjudna ämnen. http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=2562&epslanguage=SV


Men visst det finns det träningstillskott som tullen släpper igenom också, exempelvis vitaminer, aminosyror, kreatin och fettsyror eftersom dessa vanligen inte klassas som läkemedel.

Så om du tänker importera ………… Kolla först vad som går bra!



Av Aggiator - 20 oktober 2008 23:14


Varit på Gymmet idag och tränat ett Body Balance pass.


För den som inte vet vad det är så är det en blandning av Thai Chi, Yoga,  och Pilates. Sist i passet följer en guidad avslappning. Så nu är jag balanserad och fin och redo för en ny arbetsdag imorgon.

Avslutar med dessa ord ..... av Sören Kierkegaard .................

"Livet är inte ett problem som ska lösas

utan en verklighet som ska upplevas"

-----------------------------

      God Natt



Av Aggiator - 20 oktober 2008 22:15


Enligt TT har 4 nigerianska kvinnor, som sålts av sina föräldrar, tvingats att sälja sex i Europa under mellan 7 och 10 års tid. De har tvingats till sin lojalitet genom att voodoo-riter har hållits i deras hembyar. När de kom till Göteborg hamnade de i klorna på en 35 årig kvinna. Kvinnan åtalades i Göteborgs tingsrätt i fredags för koppleri. Men inget sägs om vad som ska hända med kvinnorna. Hur bryter man en voodoo-förtrollning. Vågar de sluta sälja sex ..............

 

Trafficking är vidrigt!

Alla som har sett filmen ”Lilja 4 ever” var väl knappast oberörda efter filmen.

Visst lever vi i en sjuk värld!!!

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards