Alla inlägg under november 2008

Av Aggiator - 16 november 2008 15:21


Maud Olofsson (c) öppnar för höjd pensionsålder läser jag i aftonbladet idag. Hon menar att eftersom vi blir friskare idag än förr, så är det också rimligt att jobba längre. Redan idag är det möjligt att jobba till 67 för dem som orkar eftersom pensionsåldern är flexibel mellan 65 och 67. Hon tycker att man kan fundera över om inte vi kan höja 65 års gränsen."Eftersom vi har så många äldre som är så pigga. Jag tror också att många arbetsgivare känner att de behöver behålla arbetskraften längre för att klara alla jobb som behöver göras”, säger hon.


 Detta visar bara att Maud Olofsson inte lever i samma värld som vi andra:
  • För det första så orkar de flesta idag med vanliga jobb knappt ens arbeta till 65 år på grund av förslitningsskador.
  • För det andra så tror jag inte att arbetsgivarna känner att de behöver behålla arbetskraften. Tvärt om är du över 45 år så är det jättesvårt att få ett jobb eftersom inte arbetsgivarna vill ha dig då. Är det samma arbetsgivare vi pratar om? Nej det känns som dessa arbetsgivarna, Maud Olofsson talar om, mera är en utopi i hennes drömmar. Vakna upp, Maud Olofsson!
  • För det tredje så år det just de äldre som arbetsgivarna försöker göra sig av med när tiderna är dåliga i krisens Sverige. Vilket också de lyckas med eftersom våra politiker har rätt dem den rätten genom avskaffandet av allt vad LAS står för.

Säg sanningen Maud Olofsson, vi ska jobba till vi dör så att ingen pension behöver betalas ut. Och om vi inte får ett jobb på grund av vår höga ålder eller inte orkar med det jobbet som vi har idag på grund av arbetskada, ska vi tvingas jobba för ”socialbidragslön” på existensminimum tills vi dör. Fast när vi kommer dit har ni säkert avskaffat socilalbidraget och infört ättestupan igen.


Sedan kan jag inte heller förstå varför äldre ska jobba längre än till 65 år samtidigt som yngre ska gå arbetslösa?!?


Läs hela artikelln här …… http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3782235.ab 


ANNONS
Av Aggiator - 15 november 2008 22:51


i Lövestad på en vägg i ett hus hänger den stora tavlan Orgasmens Madonna. Runt den har en man ”Carlos” skapat en kult – som han vill ge status som kyrka: Orgasmens Madonnas kyrka.


”Carlos” Har länge försökt att få samfundet registrerat men fått nej av Kammarkollegiet. Denna har orgasmkyrka lär enligt Ystads Allehanda ha ett par ett par hundra anhängare - i Sverige, Danmark, Spanien och Latinamerika.


Men han ska inte bedriva mission med sin kyrka eftersom sex inte är en religion utan en livsåskådning. Orgasmen ska alltså fungera som en gud för kyrkan, men är det ändå inte!?!


Sexualitet är inte detsamma som sex säger han. Men han utför riter lite då och då för att få livskraft. Hum, jag undrar vad det är för riter som utförs där.........Enligt mig låter det mera som en sekt än kyrka. Där man kommer att tänka på typ fruktbarhetsriter och gammal djävulsdyrkan. Men det är kanske bara jag som har konstig fantasi nu. *skrattar* 


Visst man får väl dyrka vad man vill, även om så är en orgasm. Men att driva en kyrka, Känns det ändå inte som att gå ett steg för långt!!!


Läs mer och se Madonnabilden här:

:http://www.ystadsallehanda.se/article/20081114/SJOBO/333242804


ANNONS
Av Aggiator - 14 november 2008 23:40


I dag har jag varit på mammografi. Det är bra att bli kallad och få brösten kollade. Röntgenavdelningen hade fått en ny fin röntgenapparat. Vilken var mycket bättre för det gjorde inte så ont den här gången, att klämma fast brösten i den. Därför blev detta ändå en positiv upplevelse

 

Annat var det första gången jag blev kallad till mammografi för två år sedan. Då gjorde det fruktansvärt ont när brösten klämdes fast. Jag tror inte heller att jag var beredd på att det skulle göra så fruktansvärt ont som det gjorde den gången. Då blev jag också kallad på nytt för att göra om en bild som misslyckades. Sedan utan någon förklaring fick jag göra ett ultraljud på bröstet också omedelbart efter mammografin. Skönt nog så hittade de inget konstigt den gången utan allt var normalt.

 

Men jag hakar upp mig lite på att alla undersökningar och läkarbesök verkar går på löpande band numera. Det kvittar var, vem och varför man besöker sjukhuset. Läkaren eller sköterskan, som bara tycks ha några minuter på sig för besöket, skruvar på sig och kör nästan ut en om man har för många frågor. För då tar det för lång tid.

 

Okej jag är kanske den jobbiga typen. Men hur ska jag annars få veta något.

 

Jag vet inte om ni där ute håller med mig, men visst är tiderna oftast för snävt satta. Och visst kommer man ofta på frågor efter läkarbesöket. Frågor som man skulle ha velat ställa under besöket, men som bara försvann så där ur minnet i all hast.


Av Aggiator - 13 november 2008 23:53


Trots att varslen ökar för varje dag vill inte arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin komma med några förslag alls till åtgärder mot arbetslösheten. Han lägger i stället över hela ansvaret på företagarna. Samtidigt som regeringen har i princip avskaffat allt vad LAS-regler gäller. Det är alltså oftast de äldsta och därmed svagaste grupperna som företagarna slänger ut till arbetslöshet.

 

Nej, Sven Otto Littorin …. Tänk om, lös krisen snarast. Kom med åtgärdspaket till de arbetslösa i hela landet! Som det är nu skiter både företagarna och regeringen i det samhälliga ansvaret att minska arbetslösheten. Lägg pengarna på de arbetslösa i stället för att sänka skatten för höginkomsttagarna.


Av Aggiator - 13 november 2008 22:40


Anställda på Lidl försökte förgifta hemlösa som letade mat i butikens container genom att hälla giftigt rengöringsmedel över de bortkastade matresterna.


Nu har det tydligen gått så långt att man försöker förgifta hemlösa i dagens Sverige. Tala om människosyn!


Inte heller tänker man på vad man gör med miljön när man häller ut gift så där. Varför inte förvara soporna/matresterna inomhus i ett soprum istället.


Jag tycker synd om de hemlösa!Av Aggiator - 12 november 2008 21:46


Man slutar aldrig att förundras över naturen ........


Forskarna har nu kommit fram till att många djurarter inte bara har sex for att föröka sig. Många djur har även homosexuella förbindelser med varandra. Detta visas på en utställning på Naturhistoriska museet i Stockholm.

 

Här kan man bland annat få veta att det finns många olika syften till att djuren har sex med varandra. Det kan vara för njutningen men också för att umgås socialt, mäkla fred eller rent av i aggressivt syfte.

 

Homosexuella aktiviteter har rapporteras från 1500 djurarter enligt biologerna. Detta gäller så väl för ryggradsdjur, insekter, kräftdjur, spindlar, och maskar. Många djur sägs vara bisexuella.

 

Till exempel lever delfinhannar ofta i homosexuella par och har sex med varandra genom att sticka in könsorganet i den andra hannens andningshål. Dessa homosexuella hannar kan ibland ha tillfällig sex med honor eller stimulera honornas kön med sina nosar.

 

Tvärtemot hos oss ger homosexualitet eller bisexualitet status hos dvärgs-chimpansen eller bonoboapan. Där är det de straighta djuren som hamnar längst ner i rangordningen. De får inte para sig och riskerar att bli utstötta ur flocken om de inte har sex med apor av samma kön.  De använder sex till allt. Till exempel för att försonas, lösa upp spänningar och hälsa på varandra.

 

En studie som är gjord på giraffer visade att 94 % av all sexualitet skedde mellan hanar. Det finns fåglar som lever ihop med samma kön som de själva och som också kan få en hona att lägga ett ägg till dem, som de kan ruva. Sjökor lär ha oralsex med varandra. Etc .......


Tänk om vi människor också i grunden är bisexuella!?!

Kanske är vi skapade till att njuta av våra kroppar på ett mera hämningslöst sätt än vad vi gör och vår samhällsnorm tillåter!


Av Aggiator - 11 november 2008 22:45


Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin försvarar taket i A-kassan.

"Taket i a-kassan kommer inte att höjas.

Det är arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorins besked till alla de som nu riskerar jobbet.

– Det är inte aktuellt. Istället vill vi se till att fler får ett arbete, säger han till aftonbladet.se."


Undrar då var han har tänkt hitta de jobben någonstans!


Ca 75% av alla arbetslösa får ut mindre än 80% av sin lön.

Taket ligger på en inkomst på 18 700 kronor i månaden. Alla som tjänar mer får inte ut sina 80%


Vidare lämnar han detta budskap till bland annat de arbetslösa Volvoanställda .....

"– Att lita till de trygghetssystem som faktiskt finns och att Arbetsförmedlingen i Västra Götaland säger att det finns jobb att få. Men jag förstår naturligtvis att för den enskilde personen som lever i ovisshet är det väldigt jobbigt."

Littorin vill hellre prata om jobbskapande än om a-kassa.

"Dessutom, säger han, är det långt ifrån alla varsel som också slutar i uppsägning. Och det finns trygghetsavtal, utbildningssatsningar och regionala samordnare som ska hjälpa de som ändå förlorar jobbet."


Finns det en massa jobb att få? Jag känner en del människor som blivit arbetslösa. Inte tycker de att det är lätt att hitta nya jobb. Och inte är de heller speciellt kräsna av sig.


Den så kallade "LASen" har regeringen också avskaffat. Vilket innebär att det är de unga attraktiva som först får jobb. Men alla medelålders då, vad ska de göra, eftersom de inte satsas på utbildningar där inte. Samtidigt så ska man jobba till 67 år minst för att få full pension. Hur går det ihop!?!


Nej, Sven Otto Littorin, du lever inte i verkligheten. Det gör varken du eller dina allians-kompisar. Försök själv att överleva på arbetslöshets-ersättning.


Skapa jobb eller satsa på utbildningar för alla medelålders arbetslösa personer i hela vårt avlånga land, vare sig de har varit volvoarbetare eller inte, så att de kan konkurrera med unga högskoleungdomar.


Lev upp till ditt löfte att fixa jobb!!!

Tag ditt ansvar - samt återinför LAS.

Eller avgå ......!!!


Av Aggiator - 11 november 2008 22:05


Finns det flera pyromaner i Ystad???


Läser i artikeln om så kallade "Copycats" dvs. personer som kopierar andra personers brott. Forskarna vet inte mycket om dessa så kallade copycats står det också.


Precis hade TV4 ett reportage om bränderna i sina nyheter. Ystad får PR av bränderna. Men tyvärr inte någon positiv sådan.


Personligen tror jag inte att det är någon copycat som är i farten. Jag tror också att det kommer att komma fler bränder. Faktum är att jag tror att det kommer att brinna tills polisen hittar bevis nog att sätta åt gryningspyromanen. Enligt vad jag förstod av TV-reportaget så tror polisen också att det är han som är i farten. Undrar bara hur många hus som ska få sätta livet till innan dess? Sverge har en konstig lagstftning! Klart att man måste ha bevis för att dömma någon. Men varför syns han i närheten av bränderna när det brinner och varför finns det ingen som ser honom innan bränderna? Tidningsutdelare till exempel - Håll ögonen öppna.


Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se