Direktlänk till inlägg 6 januari 2009
....... om dagen miskar risken för hjärt-kärlsjukdomar.
Det hävdar en grupp italenska forskare efter att ha kartlagt matvanorna hos 20 000 italienare. De personer som åt en liten bit mörk choklad varje dag hade lägre nivåer av ämnet C-reaktivt protein i blodet. Sedan tidigare vet man att detta protein ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar. Men också själva mängden choklad är viktig. Om man äter mer än 6,7 gram om dagen minskar den hälsosamma effekten.
Detta hittade jag i en veckotidning på jobbet. Hum ...Undrar om det kan stämma? För i så fall får man fram med vågen *skrattar*
Ja, det är vad jag läser på DN.idag. Förklaringen är Klimathotet som förväntas försämra tillgången på bra kaffebönor. T.ex kan bladrost, ett slags svamp som angriper kaffeplantorna öka när väderförhållanden ändras. Minette Rosén, kaffei...
Efter att ha varit borta härifrån under en längre tid nu så har jag upptäckt att jag (dvs. bloggen) är kvar. Så då fick jag idé att kanske det är dax att vara här lite igen. En del har ändrats här men inte mycket. Pingandet och bloggosfären (heter ...
Enligt Göteborgsposten så planerar J.K.Rowling återbesöka Harry Potters magiska värld i tre nya noveller. De nya böckerna är tänkta som ett supplement till Harry Potter-böckerna och är i det kortare formatet. De kommer att glädja läsare och ta ...
Förre gymnasie- och kunskapsminister Aida Hadžialić (S) avgick i lördags efter att ha åkt fast för rattfylleri med 0,2 promille i blodet, på väg hem från en fest. Hon har nu lämnat in en ansökan om avgångsvederlag, som väntas ge drygt 1,5 miljon...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
|||
19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 |
27 |
28 | 29 |
30 | 31 |
||||
|