Alla inlägg under januari 2009

Av Aggiator - 7 januari 2009 23:06


Försäkringskassans nya regler är nu verklighet för tiotusentals sjukskrivna svenskar. Många riskerar att förlora sjukersättningen, för att de anses som tillräckligt friska för att jobba enligt försäkringskassan.


Här har vi MS-sjuka Ingela 51 år, som går på cellgiftsbehandling som frågar "Vad ska vi leva på"? Hennes musklerna lyder inte längre hennes vilja och hon är ständigt trött och känslig för ljud och stress.

                                      
Angående detta med att inte sjuka är sjuka längre, utan ska kunna jobba om de inte ligger för döden. Min tanke är att de flesta långtidssjuka är sjuka av någon anledning. Då kan man väl inte bara friskförklara människor bara så där hux flux och dra in deras sjukpenning.


Sedan så undrar jag vem som vill anställa dessa sjuk/friska personer i kristidens arbetslöshet, när inte ens frisk/friska personer lyckas få jobb.

Vill arbetsgivarna anställa långtidssjukskrivna som är friska eller hamnar de sjuk/friska i stället bara mellan två stolar och socialhjälp.


Är du långtidssjuk så har du tydlingen inget människovärde enligt de Nya Moderaterna som i stället väljer att se alla sjuka som friska och arbetsföra om de inte har typ 3 veckor kvar att leva. Är det så att de långtidssjuka ska svältas till döds. Hum ... Humant eller inte det är frågan ..... är det mer än jag som tänker på det tredje riket och etnisk utrensning? ..... Läs hela artikeln här.

ANNONS
Av Aggiator - 7 januari 2009 22:48


Hittade dessa prylarna för resan här.


Galet, kul eller nyttigt? Välj själv.

Jag tycker att de verkar vara kul prylar. Men om jag hade köpt någon av dessa, ja det vet jag inte just nu.ANNONS
Av Aggiator - 6 januari 2009 19:05


 ....... om dagen miskar risken för hjärt-kärlsjukdomar.


Det hävdar en grupp italenska forskare efter att ha kartlagt matvanorna hos 20 000 italienare. De personer som åt en liten bit mörk choklad varje dag hade lägre nivåer av ämnet C-reaktivt protein i blodet. Sedan tidigare vet man att detta protein ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar. Men också själva mängden choklad är viktig. Om man äter mer än 6,7 gram om dagen minskar den hälsosamma effekten.


Detta hittade jag i en veckotidning på jobbet. Hum ...Undrar om det kan stämma? För i så fall får man fram med vågen *skrattar*

Av Aggiator - 5 januari 2009 23:09


Jag har varit duktig och varit på ett Body Balance-pass ikväll. Resten av kvällen har tillbringats slötittande framför TV.


För er som kanske inte vet vad Body Balance är så skulle vilja förklara så här,

som det står i min brochyr:


Body Balance är en blandning av tai chi, yoga och pilates. Du tränar styrka och rörlighet till skön och följsam musik samtidigt som du blir lugn och fokuserad.


Dvs .... det som utlovas är ........att ........Body Balance .........

  • Stärker dina mag- och ryggmuskler.
  • Du blir starkare och smidigare i hela kroppen.
  • Förbättrar din rörlighet och balans.
  • Minskar stress och spänningar.
  • Förbättrar din hållning.
  • Ökar din konsentrationsförmåga och mentala närvaro.

Personligen så är jag mer förtjust i Yogan, men jag ser Body Balance som ett bra komplement till min Yoga. Eftersom det inte spelar någon roll vad du tränar, bara det ger dig en allsidig träning som du trivs med. Det heter att träning ska vara kul. Här får man en del Core-träning på köpet via pilatesdelen. Och även Body Balance har en skön avslappningsfas inlagd i slutet av passet precis som yogan.


Nu vet ni lite mer om Body Balance och det är dax för mig att säga .....GOD NATT

Av Aggiator - 5 januari 2009 15:33


Ja, då var det över för denna gången. Jo jag vet att det inte är

tjugondagknut förrän den 13:e, men det var dax att kasta ut granen ändå.

Det är visserligen med mycket blandade känslor som jag gör detta. Om jag fick bestämma helt allena skulle jag nog låta granen vara kvar en tid till.


Men jag måste samtidigt erkänna att det är rätt skönt att bli av med den nu. Det blir alltid så stor plats i rummet när granen har åkt ut och så känns det renare också. Fast barr efter granen kan man hitta hela året. Jag förstår inte hur de kan gömma sig så bra. Man städar och man städar och ändå .....


Fast *ler* övriga julprynader och dukar får vara kvar till "Knut kör julen ut".
Av Aggiator - 5 januari 2009 12:38


Detta är för er som någon gång har tittat på VEM VILL BLI MILJONÄR!

               

Bengt Magnusson i sängkammaren:
- Älskling, ska vi ha sex?
- Nej, jag har huvudvärk!
- Är det ditt slutgiltiga svar?
- Mmmm...
- Du är helt säker?
- Ja!
- Ingen tvekan?
- NEJ!!!

Bengt tittar länge på henne...
- Då vill JAG utnyttja min livlina och ringa en vän!


Av Aggiator - 4 januari 2009 19:43


Jag läser här att en moderat arbetsgrupp har ett förslag som går ut på att få skoltrötta elever att plugga hemifrån via internetbaserad distansutbildning. Tanken är att om inte eleven kommer till skolan så får skolan komma till eleven. Inspirationen till förslaget kommer från England och Nya Zeeland där skoltrötta elever erbjuds kontakt med mentorer dygnet runt i virtuell miljö.


Metta Fjelkner, ordförande för Lärarnas riksförbund, är tveksam. ”Det är en vällovlig tanke, men man måste nog gå mer på djupet med de problem som ligger bakom att eleven inte är i skolan, säger hon till TT”.


Personligen är jag också tveksam till den idén. Jag tror att det krävs mycket självdisciplin för att klara av en distansutbildning, något som jag inte tror att skoltrötta ungdomar har så gott om. Jag var själv ganska skoltrött som tonåring och hade definitivt inte haft den självdisciplinen att studera själv hemma.


Metta Fjelkner menar att det är bättre med en ”Bra skolgång i mindre grupper med välutbildade lärare, där nätet kan användas som komplement”  Jag håller med henne. Gör ni det också?  


Av Aggiator - 1 januari 2009 14:34


Så var det då en första dagen på året 2009. Vad som kommer att hända under året är det ännu ingen som med säkerhet vet. Nyårsnatten i Skåne har varit stökigare än normalt. Jag har inte heller märkt av att folk skulle ha mindre pengar än vanligt trots finanskrisen, med tanke på allt fyrverkeri och allt smällande här. Jag tycker nog att det var betydligt mer av allt detta igår kväll än vad det var förra nyårsaftonen.

 

Kanske beror det på att många ändå har fått mer pengar eftersom vi betalar mindre skatt nu. Ja detta gäller förstås bara de lyckliga som har sina arbeten kvar. De stackare som har blivit varslade och arbetslösa skiter vår regering helt i. Så var det med den medmänskliga solidariteten i det nya arbetarpartiet. De flesta, ja i alla fall 99 %, av alla som jag känner vill ha ett arbete och klara sig själva, inte leva på bidrag. Tyvärr är det så att alla inte klarar av att uppnå detta eftersom en del av dem har mist sitt arbete och på så sätt straffas dubbelt. Dvs ingen arbetsinkomst, ingen skattesänkning samt mindre arbetslösersättning eller bidrag.

 

Om jag skulle önska att något speciellt skulle hända under 2009 skulle det vara att finanskrisen inte blev djupare utan vände. Jag vill inte se mot slutet av 2009 att det blev ett förlorat år!

 

Jag tror inte heller på det här att man ska arbeta tills man blir 72 år. Jag undrar samtidigt hur många människor med så kallade ”vanlig jobb” som ska orka det på en arbetsmarknad som redan är så slimmad och tuff att människor går in i vägen eller att deras kroppar inte håller för påfrestningarna som de utsätts för i deras arbeten. Om människor ska arbeta så länge krävs det en förändring på våra arbetsplatser och en förändring på synen av äldre människor. Arbetsgivarna vill inte anställa folk över 45 års ålder idag men vi ska arbeta tills vi är 72 år. Man ska inte heller glömma att vi har en stor del unga människor som i dagens Sverige har svårt att få arbete. Är det då vettigt att jobba kvar tills man blir 72 år?

 

Nästa stora utmaning är miljön. Här behöver vi sätta till alla knutar för att lösa detta på bästa möjliga sätt, samt även försöka påverka övriga länder här på jorden till att göra detta. Miljöförstöringen är ju faktiskt ett globalt problem. Vår skit hamnar hos våra grannar och tvärt om.

 

Sedan har vi de nya lagarna FRA och IPRED, vilket också innefattar censuren och storebrorssamhället, vilket blir för mycket att skriva om här just nu. Internet är för övrigt fullt med intressant läsning om detta. Det ända jag säger just nu är att jag inte gillar övervakning. Inte för att jag egentligen har något att dölja utan snarare för att jag värnar om min och andra människors intrigitet och rätt att kunna uttala sig fritt.

 

Det finns säkert mycket mer som man skulle kunna nämna om året som gått och framtiden som kommer, men jag väljer att sluta här.

 

Avslutningsvis vill jag bara säga att jag ändå ser fram emot ett positivt år 2009. Och att jag hoppas att jag inte ska behöva nämna någon besvikelse i bloggen just idag om ett år framöver.

 

så ... En God Fortsättning på 2009 …… till er alla därute i sajberspacePresentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Gästboken

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se