Alla inlägg under april 2009

Av Aggiator - 22 april 2009 23:01


Tillägg 138, som nu har bytt namn till tillägg 46 godkändes igår med stor majoritet av EU-parlamentets industriutskott. Det betyder att internetanvändare i framtiden inte kan stängas av från internet utan rättslig prövning.


Cyberspace har fått en tillfällig respit.

 Men faran är inte över helt ännu.


När EU-parlamentet ska rösta om Telekompaketet den 5 maj kommer tillägg 46 nu att finnas med i lagförslaget. Det finns dock risk för att tillägget kan röstas bort ur Telekompaketet i slutskedet.


Låt oss för guds skull,

 hoppas på att det finns något sund förnuft även den 5:e maj.

För blir cyberspace fortfarande cyberspace om tillägg 46 röstas bort.

Svar nej, det blir det inte.
ANNONS
Av Aggiator - 22 april 2009 22:43


Yogalates som vanligt, blev det.

Men något ägg efteråt lyckades jag inte äta denna gång.

Hade planerat något annat

:-)


ANNONS
Av Aggiator - 20 april 2009 12:04


Jag läste att:


"Ägg är den perfekta maten för att bygga muskler.

Proteinet är som skräddarsytt för det."


Kanske borde man äta ett ägg efter träningspasset för att

hjälpa muskeln att återhämta sig :-)


Av Aggiator - 17 april 2009 23:02


Jag hade väntat mig en fällande dom, men efter att ha sett vad de i TPB dömdes till, så kan jag bara komstatera att det är dyrare att länka till upphovsskyddat material än att döda en människa!


Kriget går vidare mellan pirater och Ifpi .... än är nog inte sista ordet sagt på länge. När världen är så sjuk att den fällande domen lyder ett års fängelse samt att de dessutom ska gemensamt betala 30 miljoner i skadestånd, kan jag inte låta bli att hålla på TPB och piraterna. Ett brott må vara ett brott men detta straffet är sjukt orealistiskt. Med andra ord så är domen i mitt tycke helt orealistisk i förhållande till våra andra straffsatser här i Sverige.


TPB kommer att överklaga. Vi kan inte betala och vi kommer inte att betala, sade Peter Sunde Kolmisoppi som var öppet hånfull mot domen och målsägarna i en egen presskonferens som sändes live över nätet i eftermiddags.


Henrik Pontén är nöjd med tingsrättens fällande dom mot The Pirate Bay. Nu siktar Antipiratbyrån in sig på flera andra svenska torrentsajter att jaga.


Av Aggiator - 16 april 2009 23:29


Sök många jobb och vänd inte på dygnet.

Det är finansminister Anders Borgs budskap till alla de som nu går ut i arbetslöshet.

– Vi måste upprätthålla motivationen att söka arbete, sa Borg på en presskonferens i dag. Vi måste se till att de som är arbetslösa fortsätter att söka jobb, sa finansministern. Tyvärr tenderar de arbetslösa att inte söka lika många jobb när antalet lediga platser går ner. Det måste vi hindra genom att motivera människor att vidga sin sökkrets. Är det konstigt att de arbetslösa inte söker lika många jobb när det inte finns så många jobb att söka? Hur är det med Anders Borgs kunskaper i mattematik?


För även om det går 3 000 sökande på 300 lediga jobb är erfarenheten entydig, menade Borg: Det lönar sig att fortsätta kämpa och det lönar sig att skriva ytterligare en ansökan. Javisst, jag håller med här. Men är det inte så att man ska ha en någorlunda kvalificerad utbildning, som krävs för att få jobbet. Om jag har arbetat på volvo kan jag inte söka läkarjobb.


Är man dessutom beredd att resa lite längre till arbetet ökar möjligheterna ytterligare. Han varnade för att hamna i arbetslöshetens ekorrhjul.

– Det gäller att gå upp på morgonen och inte vända på dygnet, sa finansministern. Sorry, Anders Borg inte ens alla jobbcoatcher kan klara av att motivera någon att söka sådant som inte finns att söka. Livet blir enformigt och det är lätt att fastna i ekorrhjulet när du väntar på att hitta något jobb som du är kvalificerad till.


Detta gäller i första hand alla över 45+ på arbetsmarknaden som saknar eller har fel utbildning och är för gamla för att få studielån. Vad ska de göra med sitt liv.


Jag säger inte att det är lätt att vara ung och arbetslös. Ungdomsarbetslösheten är enorm. Men det är lite lättare eftersom du ändå är lite mera attraktiv på arbetsmarknaden.


Ingen vill ha äldre människor? Ingen är intresserade av att anställa äldre människor med fel utbildning eller som saknar utbildning helt. Och ingen vill satsa en krona på att kompetensutveckla äldre männinsior så att de ska ha en möjlighet på dagens arbetsmarknad att söka de få jobb som finns. Nej sök alla jobb även de som inte finns att söka enligt Anders Borgs filosofi. Här lägger han över bördan på finanskrisen på den individen som på grund av krisen mist sitt jobb. Han försöker motivera arbetslösa men säger i samma andetag att de har sig själv att skylla. Det låter mera som ett lätt sätt att komma undan sitt ansvar.


Av Aggiator - 14 april 2009 22:23


..... Har varit på yogalates idag .....

Namasté till mig.


 ======================..... Att tänka på ..... 

Det finns inga främlingar, bara vänner vi inte känner.

och

Den som söker efter vänner utan fel, kommer inte att få några.
Av Aggiator - 11 april 2009 23:39


önskas till alla ute i bloggosfären

 + givetvis alla övriga människor i cyberspace.


Av Aggiator - 10 april 2009 23:36


Nu får du som är LO-medlem chansen att lägga orden i munnen på Wanja Lundby-Wedin. Den hårt pressade ordföranden ansattes redan på presskonferensen i måndags med frågor om hur ska kunna hålla ett trovärdigt första maj-tal. Lösningen är enkel och genial - Wanja väljer att låta medlemmarna bestämma vad hon ska prata om. Så nu är det Wanjas charmoffensiv för ett "comeback Wanja".


På LO:s hemsida uppmanas medlemmar att tipsa om vad ordföranden ska ta upp i sitt första maj-tal.

– Vi värdesätter även kritiska röster,

– Hon vill visa att hon menar allvar med att hon vill ut och lyssna av medlemmarna och låta dem komma med inspel, säger LO:s kommunikationschef Marie Linder.


Hon skulle kunna säga:

-Jag vill bara tala om att jag kommer att avgå eftersom jag har skött mitt arbete så dåligt.

Men det kommer hon givetvis inte att säga.


Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Gästboken

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se