Alla inlägg den 20 juni 2009

Av Aggiator - 20 juni 2009 23:58


Datainspektionen anser att Antipiratbyråns organisations insamlade av ip-nummer som har koppling till fildelare strider mot personuppgiftslagen (PUL). Efter att såväl kammarrätt som länsrätt gett Datainspektionen rätt, så har nu också regeringsrätten tagit ställning genom att inte bevilja Antipiratbyrån prövningstillstånd i målet, enligt DN


Beslutet innebär att ingen utom myndigheter har rätt att föra register över brottsuppgifter. Så här skrev Kammarrätten i sin dom som nu slagits fast av Regeringsrätten:

”Av de uppgifter Antipiratbyrån lämnat framgår att organisationen använder uppgifterna om lP-adresser för att göra polisanmälningar och för att underrätta internetleverantörerna om överträdelser av upphovsrättslagen och abonnemangsvillkoren. Uppgifterna är enligt Antipiratbyrån nödvändiga för att intenetleverantörema skall kunna ingripa mot de abonnenter som gjort sig skyldiga till överträdelserna. Det kan således konstateras att uppgifterna om lP-adresser används för att identifiera personer. Med hänsyn härtill kan det enligt kammarrätten inte råda någon tvekan om att deuppgifter om lP-adresser som Antipiratbyrån behandlar i vissa fall avser identifierbara fysiska personer. Ingenting i målet talar för att dessa uppgifter skall anses ha gjorts anonyma på ett sådant sätt att abonnenter inte längre är identifierbara.”


Det är så det ska vara i ett rättsamhälle.

Myndigheterna ska göra sitt jobb.

Lobbyorganisationer och andra organisationer får vända sig till myndigheterna.

Ingen kan då ta lagen i egna händer.

Rättsamhället blir intarkt.


Av Aggiator - 20 juni 2009 22:54


En ensamstående amerikansk kvinna dömdes på torsdagen till böter för att olovligen ha fildelat 24 upphovsrättsskyddade låtar. En federal jury i USA har ålagt henne att betala nära två miljoner dollar, motsvarande cirka 15 miljoner kronor. Kvinnan använde Kazaa lyckades inte övertyga juryn om sin oskuld. Skadeståndet landade på 80.000 dollar per låt.


Sjukt mycket pengar, som inte ligger ens ett litet uns verklighetsförankrade i verkligeten.


Samtidig har fildelningen har tagit fart igen i Sverige enligt SvD.

Trafiken håller på att återhämta sig efter Ipred, vi har en tillväxt nu. Den är nu större än förra sommaren och trenden är fortsatt uppåt. När Ipred infördes sjönk det kraftigt och sedan stiger trafiken. Just nu är det på samma nivå som i januari, säger Henrik Bergqvist, teknikchef på nätverksföretaget Cisco Sverige.


Bryr vi oss inte om Ipred-hotet länge?

Eller är det så som det står här att fildelningen ....


 .... är på väg att gå under jorden efter Ipredlagen. Nu ser företagen som döljer ip-nummer en miljonmarknad framför sig.


Skivindustrin tappar mark och kunder, medan nya företag dyker upp

och tjänar pengar. Den enes död den andres bröd.

Är loppet nu kört för skivlobbyistena?




Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skapa flashcards