Alla inlägg under augusti 2009

Av Aggiator - 26 augusti 2009 22:58


Black Internet, The Pirate Bays internetleverantör, utsattes för ett sabotage igår. Vilket fick till följd att bolaget övriga kunders nätverksamhet helt eller delvis låg nere igår. Bland kunderna fanns bl.a flera internet-operatörer som säljer kapacitet vidare till privatpersoner och företag.


Idag har polisen har inlett en förundersökning om misstänkt sabotage mot Black Internet. Det finns ännu finns ingen formell misstänkt, Men det finns en ”intressant person” Däremot är motivet är oklart. Black Internets vd Victor Möller bekräftar att det inte finns något konkret som tyder på att brottet skulle ha med Pirate Bay att göra, utom möjligen tidpunkten för dådet. Jag vet inget annat som någon som skulle kunna göra något sådant här skulle vara arga på oss för, säger han.


Det händer mycket på den här fronten just nu.ANNONS
Av Aggiator - 26 augusti 2009 21:22


Christer Fuglesang rymdfärd igår blev inställd på grund av åska. Och idag visade det sig att en bränsleventil på Discovery inte fungerade som den skulle, så andra uppskjutningsförsöket fick oxå avbrytas. Bränsleventilen ska nu kontrolleras noga. Om felet går att reparera på distans från kontrollrummet, så kan ett nytt uppskjutningsförsök ske på fredag morgon klockan 06.22 svensk tid. Men i värsta fall kanske Christer Fuglesang får vänta till den 17 oktober.

Läs mer i Aftonbladet och DN


ANNONS
Av Aggiator - 24 augusti 2009 23:01


Då har det hänt den amerikanska filmindustrin har lämnat in en stämning mot The Pirate Bays internetleverantör Black Internet, som tvingas sluta leverera kapacitet till Pirate Bay, annars hotar vite på en halv miljon kronor. Tingsrätten kräver att kapaciteten till Pirate Bay stryps tills den stämning som amerikanska filmindustrin riktar mot Pirate Bay-grundarna är avgjord i Stockholms tingsrätt.

Läs här,  här och här.


Nu är inte Black Internet inte är den enda internetleverantören som kopplar upp The Pirate Bay, men det saknar betydelse, skriver Stockholms tingsrätt i sitt vitesföreläggande. Läs mer här


Finns det fler leverantörer inblandade kan man tycka att även de borde bli stämda. Fast de är kanske större, starkare och inte så lättskrämda?


Den kontroversiella domen mot Black Internet är unik i Sverige, men kommer inte oväntat. "Det ligger i luften internationellt", säger Daniel Westman, forskare i rättsinformatik. Läs mer här


Samtidigt så polisanmäler Ifpi fildelarhubbar i Direct Connect (DC) läser du om här.


Då börjar censuren närma sig Sverige. Med tanke på hur det gick till i TPB rättegången med alla spekulationer om jäv hit och dit så borde inget hända förän målet har varit uppe i rätten igen. Det enda som händer nu är väl att Pirate Partiet växer ännu mer, tror jag.


Av Aggiator - 23 augusti 2009 16:51


Mer om rymdresan finns att läsa här och här eller spela schack med Christer Fugelsang från rymden här.


Av Aggiator - 23 augusti 2009 16:41


Snart är det dax för Christer Fugelsangs andra gång i rymden.

Här förbereder han sig för "Take Off"Av Aggiator - 22 augusti 2009 22:57


I del 7 av danskolan

heter dansen

House


Av Aggiator - 22 augusti 2009 22:20


I förrgår avslöjade SvD att det låg osanna pressmeddelanden, oklara investerare och misstänkt insiderhandel bakom företaget Global Gaming Factory X, GGF, planerade köp av The Pirate Bay för 60 miljoner kronor.


Igår kom ett mejl till it-nyhetssajten CNET News där GGF:s vd Hans Pandeya säger att han är utsatt för en konspiration från bland annat en före detta styrelsemedlem som kräver miljoner i utbetalda skulder från honom. ”Så GGF kommer att gå i konkurs nu” skriver han. Han ska även polisan-mäla sin forne kollega. Några timmar senare skickar han ett nytt mejl där han tar tillbaka uttalandet om bankrutten och menar att det var ett skämt.


Ingen av berörda parter har kunnat nås för en kommentar. Oklarheterna kring vad som händer med sajten fortsätter. Frågan är om köpet verkligen blir av? Samtidigt varnar Günther Mårder, vd för Aktiespararna, till stor försiktighet med aktierna om eller när handeln drar igång. Och vem är egentligen de hemliga investerarna?


... Mer att läsa ...

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3393339.svd

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3393339.svd

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3393339.svd

http://www.e24.se/branscher/internetteknik/artikel_1521383.e24

http://www.e24.se/branscher/internetteknik/artikel_1521387.e24

http://www.e24.se/branscher/internetteknik/artikel_1521385.e24

http://computersweden.idg.se/2.2683/1.242292

http://computersweden.idg.se/2.2683/1.242300/nya-pirate-bay-star-utan-teknik


Av Aggiator - 22 augusti 2009 21:17


Upptäckten av gigantiska sopberg mitt i Stilla Havet blev en världsnyhet för något år sen. De marina sopbergen uppges bestå av mellan tre och fyra miljoner ton fragment av plastsopor som driver med de dominerande havsströmmarna mellan amerikanska västkusten och Asiens ostkust.


Men inte heller här i våra svenska hav är vi tydligen förskonade från dessa fragment. För fragmenten finns i stort sett i alla hav. För ett par veckor sedan visade nya studier att det finns mycket mer plastpartiklar i svenska hav än vad man tidigare har trott. Genom att leta med mer finmaskigt filter hittades cirka 10 000 plastfibrer per kubik- meter vatten, jämfört med tidigare studier som bara visade 20 partiklar per kubikmeter.


Nu har en undersökning av sopbergen gjorts och visar på förekomst av  bisfenol A, som är en av världens vanligaste plastkemikalier, och olika styrenmolekyler avges till vattnet. Ämnena kan rubba hormonsystemet hos djur och människor som får dem i sig. De aktuella styrenämnena är också cancerframkallande. Men man vet ännu inte om läckaget av plastkemikalier är farligt, och några sådana undersökningar har ännu inte gjorts.


Det vore konstigt om det skulle visa sig att det inte är farligt för näringskedjan och då på sikt även för oss människor, tycker jag. Det är inte klokt hur vi lyckas smutsa och förstöra vår miljö. Moder Jord gråter säkert över oss när hon försöker läka ihop såren. Tänk jag har aldrig riktigt förstått tanken med det där med att slänga all skit i sjön eller gräva ner giftiga kemikalier. Självklart bryts skiten ned för eller senare  och sprids vidare i jorden, vattnet, djuren och till oss. Ibland har jag undrat hur de som dumpar sin skit är funtade. Har de inte själva några barn, som ska växa upp och ärva problemet. Det är så kortsiktigt att dumpa skit. För eller senare når skiten ändå oss. Och är det verkligen det arvet som man vill lämna över till sina barn och barnbarn?

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Faktarutan:

Bisfenol A:

  • Är det hårda i klar hårdplast (polykarbonat).
  • Liknar kroppens hor- moner i sin kemiska struktur.
  • Befaras bland annat kunna störa barns utveckling.
  •  I Kanada förbjöds nyligen försäljning av nappflaskor som kan läcka bisfenol A.

Polystyren:

  • Utgör en stor del av plastsoporna.
  • Byggs upp av långa kedjor av styren- molekyler.
  • Avspjälkade styrenmolekyler är cancerframkallande.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se