Alla inlägg under augusti 2009

Av Aggiator - 16 augusti 2009 14:39


Jag hittade denna texten om Mindfullness

samt 3 övningar att prova på för den nyfikne

här på AF


  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


 

Mitt inlägg om tiden finns att läsa här


ANNONS
Av Aggiator - 16 augusti 2009 13:30


Vad är tid? Finns tiden?

Tiden är i sig är en rörelse, planeternas rörelse i universum i förhållande till varandra kanske man skulle kunna tänka sig. Men det som vi människor kallar tid är något som vi har hittat på. Tid att jobba, tid att sova, fritid, semester och helger. Allt styr vi med vår tidsindelning i timmar och minuter. Tiden går långsamt eller fortare. Kanske står tiden still. Ändå är tiden konstant i sin rörelse. Till exempel är alltid en minut lika lång. Det är bara vår upplevelse av denna minut som växlar från en tid till en annan.

 

Själv längtar jag alltid nästan ihjäl mig efter någon händelse längre fram i tiden. Fast jag skulle vilja leva i nuet. Ibland inbillar jag mig till och med at jag kan leva i nuet. ”Carpe Diem” fånga dagen är något som vi alla skulle behöva lära oss. Tänker man sedan sig in i en demenssjuk persons värld, inser man ännu med vidden av att fånga dagen, nuet, just denna stunden. För i nästa stund kan allt upplevt vara glömt och borta.

 

Annat var det när man var barn. Då kunde tiden vara oändlig. Tänk på advent. Just denna tiden i december som inte alls räcker till ens hälften av allt som man skulle vilja hinna med. Men när man var barn och skulle vänta in tiden till julafton för att få de efterlängtande julklapparna, var tiden evig. Tiden har också den egenskapen att den tycks gå snabbare och snabbare ju äldre man blir. Åren flyger iväg. Ja ett år är ingenting. ”Deja Vue” känslan infinner sig snabbt när till exempel julgranen ska kläs. Detta gjorde jag ju alldeles precis. Har det verkligen gått ett helt år!

 

Men jag förstår jag varför tiden bara tycks gå fortare och fortare. Klockan tickar, och visarna flyttar sig trots allt lika fort hela tiden. Ändå upplever jag inte detta. Utan min känsla över denna hastighet växlar efter vad jag gör och efter vilken fas jag befinner mig i livet. Lite skumt faktiskt. Tänker jag sedan på alla stunder som varit tråkiga så har ofta tiden känts som om den stod stilla.


Fast i verkligheten står tiden aldrig stilla. Allt är i ständig rörelse. Finns inte rörelsen där så är döden ett faktum. Vad är då rörelse? Något evigt som en dag ska upphöra och dö, kanske. Allt som rör sig har en begränsad tid till sin rörelse. Åttio år eller åttio miljarder spelar mindre roll, för en dag upphör tiden, vi, och vår planet. För inte ens tiden verkar bestå i evigt tid.ANNONS
Av Aggiator - 15 augusti 2009 17:59


I krisens Sverige stöttar vi bankerna med våra skattepengar.

Nordea är en av dessa banker. Då är sista vi vill läsa om att de delar ut nya bonusar inom bankvärlden. Bonusar är precis vad Nordea tänker dela ut. Dessutom väljer Nordea att mörka detta.


Nordea har fått fem miljarder i nyemission från den svenska staten. På bolagsstämman försökte statens representant driva igenom ett stopp för bonusar men blev nedröstad. Stämman röstade dessutom ja till ett bonusprogram för 400 nyckelpersoner som få upp till 35 procent av lönen extra. Men för att få del av de statliga stödpengarna har de åtta högsta cheferna lovat att avstå från bonus i år. Fast det avslöjas nu att de ändå kommer att få sin bonus på drygt två miljoner. Pengarna ska dock betalas ut först efter 2011.


Av Aggiator - 15 augusti 2009 15:42


Magnus Uggla kräver att hans musik skulle tas bort från Spotify, eftersom han var missnöjd med ersättningen därifrån. Men låtarna ligger fortfarande kvar efter 3 dagar. Skivbolaget och Spotify skyller på varandra. Skivbolaget gör nu allt för att Uggla ska stanna kvar på Spotify. Magnus Uggla har i sin tur avböjt att kommentera förhandlingarna.


Flera frågor aktualliseras nu och kommer upp i ljuset. Som att det råder stor förvirring kring hur låtar kan tas bort från Spotify, hur lång tid det tar, och vem som egentligen har rätt att bestämma. Här vill varken Spotify eller Sony BMG vill lämna ut några konkreta uppgifter.


Man förstår vilken oerhörd industri som musikindustrin har byggt upp under många år. Det kan inte vara lätt att vara artist när man ska behöva sälja sin själ till musikindustrin för att lyckas. Klart är i alla fall att Spotify är ett bra alternativ och bör finnas kvar. Kostnaden bör även i framtiden vara rimlig. Med det menar jag i relation till vad komsumenterna vill betala. Så då återstår kanske en förhandlings-tanke om en jämnare och rättvisare fördelning skivbolag v.s artist. Annars kommer musikindustrin i sin girighet att ta död på sig själv.


Av Aggiator - 14 augusti 2009 23:51


Mera moves --- från dansskolan

Denna gången del 6

ReggaetonAv Aggiator - 14 augusti 2009 23:40


Fyra erfarna journalisters menar att Regeringens förslag om FRA-domstolen är ett stort juridiskt illusionsnummer. Allmänhetens insyn i domstolarnas verksamhet är en grundsten i ett demokratiskt statsskick. Den nya FRA-domstolen ska handlägga frågor om tillstånd till signalspaning. I praktiken kommer det att ske utan insyn och regeringen slipper därmed ansvar, skriver Östen Johansson, Sverker Lindström, Håkan Olander och Lars E Rabenius ................. Läs mer här.


FRA-lagens hemliga domstol strider mot alltså mot grundlagen, enligt artikeln.

Av Aggiator - 14 augusti 2009 22:01


Igår kunde vi läsa om Magnus Ugglas irritation på Spotify. Han går till hårt angrepp mot musiktjänsten Spotify och sitt skivbolag Sony Music och dennes vd Hasse Breitholtz. Fast egentligen gillar Magnus Uggla gillar musiktjänsten Spotify, säger han. Det är inte det som är problemet. Utan att han tycker att de betalar för dåligt för hans musik.


Idag håller Rapparen Peter med Uggla om betalningen. Vi har blivit en vara skriver han.Fast även han gillar egentligen Spotify. Kanske är det så att artister alltid har varit en vara.


Fast Alexander Bard, Arash och Ulf Ekberg,från Ace of Base, försvarar Spotify. De menar att Spotify är fantastiskt för musikindustrin. Och att artisterna måste ha tålamod. Samt att det finns andra sätt att tjäna pengar på så länge.


Det verkar som om det alltid är den som skapar något som får minst betalt. Skivbolag och till exempel återförsäljare av en vara är alltid den som tjänar mest. Jag tycker att detta är fel. Här borde det alltså vara artisten som tjänar en större procent än skivbolaget. Det är kanske dax att skapa och sälja utan marknadsförare om man är missnöjd med dem. Behövs skivbolagen längre frågar jag?


De jagar bort kunderna med gigantiska böter och underbetalar artisterna. Dessa artister som  skivbolagen tycker borde få betalt för sina verk bl.a i rättegången mot TPB. Var ligger logiken i detta. Är skivbolagen bara egentligen bara stora egoister?Fast o andra sidan är detta inte unikt på något sätt för musikindustrin. Det fungerar likadant för t.ex mjölkbonden. Även här är det alla mellanhänder och livsmedelsafären som gör de stora pengarna. Producenten, skaparen av varan, får bara en liten bråkdel.


Nöjesbladet har försökt ta reda på hur mycket per lysning som går till artisten. Det kan röra sig om 1–2 öre per lyssning. Men det kan också vara mindre än så – mycket mindre. Jag skulle vilja veta hur mycket artisten får när hans musik spelas på radion. Kan det vara samma summa, eller? 


Lite mer fakta: Spotifys värde är idag 2 miljarder och Sonys avkastning 116 miljoner. För övrigt så ägs en femtedel av aktierna i Spotify av fem av världens största skivbolag.


Av Aggiator - 12 augusti 2009 17:07


Även om det går bra med trasiga jeans även i höst.  Är det hetaste jeansmodet smyckade, lappade jeans. Gärna matchat med en elegant överdel till.


Läs här eller kolla in bildextra här.


Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se