Alla inlägg under augusti 2009

Av Aggiator - 11 augusti 2009 22:17


Moderaterna driva förhandlingarna inför höstens budget om sänkt skatt från årsskiftet. Det är det som ger mest tillbaka i form av ökad sysselsättning, säger statsminister Fredrik Reinfeldt och fortsätter Varje väg ut ur varje kris måste bygga på att fler får jobb. Sänkta inkomstskatter är sättet att åstadkomma det. Ja, ja, vi har alla läst detta förut. Sänk skatten och låt marknaden lösa krisen.


Samtidigt lovas mer pengar till kommuner och landsting i höstens budget. Det är pengar som ska rädda jobb inom vård, äldreomsorg, skola och förskola samt hindra skattehöjningar i landets kommuner. Moderaterna vill också se mer pengar till omställning och utbildning för alla de som har förlorat jobbet i krisen. Bättre brottsbekämpning är en annan moderat prioritering. Detta är bra åtgärder, men en aning senkommet. Kanske visar tanken på att utlova pengar på att marknaden inte har klarat av att lösa krisen på egen hand. Kan man kanske tala om att det är ett Moderat politiskt misslyckande som leder fram till ovanstående åtgärder? ......................Läs mer här oxå.

ANNONS
Av Aggiator - 7 augusti 2009 23:36


Hum, jag måste ha missat något.

För nu har jag hittat dansskolan del 5 också, som webb-tv.

Så denna delen som heter... Ragga dancehall ... kommer här också.


Håll till godo och God Natt.


ANNONS
Av Aggiator - 7 augusti 2009 23:22


Då var det fredag igen!

Dax för den 4:e delen av dansskolan.

Denna gången visas dansen ...

Street funkAv Aggiator - 7 augusti 2009 22:29


Det visar sig inte helt oväntat att folket har delade meningar om hundlicensens vara eller icke vara. Min egen ståndpunkt har inte ändrat sig sedan mitt förra inlägg,

läs det här.


Hundexpert Linda Atmer menar, i Aftonbladet, att  om man försöker förbjuda raser, eller införa licenstvång genom den typ av klassificering som debattörerna vill ha, så hamnar man i ett omöjligt dilemma. Vem ska betala för kalaset? Hur gör man med alla blandraser? Hur ska man klassa familjehunden golden retriever som faktiskt också är en jakthund? Ska den också ha licenstvång. Problemet är i grunden ett samhällsproblem snarare än ett hundproblem. Oansvariga ägare och uppfödare är det man borde fokusera på. Man ska ha respekt för alla hundar oavsett storlek och ras, men det är fel att människor ska behöva vara rädda.


Det goda hundägarskapet måste definieras utifrån det samhälle vi faktiskt lever i, men att införa licens på vissa raser tror jag är fel väg att gå. Hon menar vidare att visst finns det ett problem med ungdomar som vill ha tuffa hundar. Kan man inte sin hund så kan den vara farlig - oavsett ras. Därför är det viktigt med utbildning. Det är inte bara så kallade kamphundar som är ett problem. Okunskap eller felbehandling kan leda till att alla raser blir aggressiva. Därför vilar även ett stort ansvar på uppfödaren. Sälj inte hunden till vem som helst.


Jag älskar hundar. Men faktum är att vem som helst kan köpa och äga fel typ av hund för just den individen. Det kan leda till att hunden inte får den stimulans som den behöver, vilken gör att hunden inte mår bra. Man kan inte heller bortse från att vissa hundraser bara avlas fram för sina dåliga egenskaper. Dessa kan, men behöver nödvändigtvis inte, vara farliga. Men är oftare opålitliga och kan även angripa sin egen husse.


Jag tolkar svaret som om att en olycka behöver ske innan något händer. Så är det tyvärr alltid innan det brukar bli någon förändring.


Av Aggiator - 7 augusti 2009 20:34


Nu har jag inte bränt mig idag trots att jag har suttit ute och njutit av solen. Men det har hänt att jag bränt mig, speciellt då i början på sommaren. Jag hittade denna texten nu ikväll och delar med mig av länken till texten, som jag tror kan vara av intresse.


Kolla in .... Första hjälpen om du bränt skinnet i sommar.


Av Aggiator - 6 augusti 2009 23:28


Aftonbladet skriver om folkpartiet i Norrköping´s förslag om att införa licenstvång på farliga hundar, vilket jag tycker verkar vara ett bra förslag. Även om jag personligen skulle vilja gå ett steg längre och förbjuda hela aveln av hundar som t.ex kamphundar eftersom jag har svårt att se deras funktion i vårt moderna samhälle.


Jag har aldrig riktigt förstått det här med att avla fram alla dåliga egenskaper som finss hos en hund. Jo, jag har läst här att  Kaukasisk ovtjarka är en hundras som är framavlad för att skydda boskap från varg och björn. Med med de egenskaperna så borde inte rasen finnas hos t.ex människor som sällskapshundar, i en stad, där det alltså inte finns speciellt mycket varg och björn. Det är också så att många olämplga människor, som är småkriminella gärna omger sig med potenshöjande hundar. Bl.a Så är det så schäfern har fått dåligt rykte en gång i tiden. Läser vidare att Kamphundarna besitter, som namnet antyder, en stor kamplust men också en stor dådkraft (mod) och hårdhet. Vilken normal familj behöver en sällskapshund med de egenskapern?


Vad tycker ni som läser detta?

Är licensen ett bra sätt eller onödig?Lite fakta om licensindelningen i förslaget nedan .....

Införande av en licensen som krävs för att få äga vissa av hundraserna skulle enligt förslaget delas vi in i fyra kategorier, A till D.

Kategori A innehåller de allra farligaste raserna och för att få en licens måste hunden uppfylla ett tydligt syfte, exempelvis som vakthund eller herdehund. Dessa hundar ska inte få finnas som sällskapshundar och röra sig fritt i samhället. Självklart måste också hundägaren vara specialutbildad på hundrasen.

Kategori B har också flera av de egenskaper som finns hos hundarna i kategori A, men de är mindre och ofta är egenskaperna inte lika framträdande. Det kan exempelvis vara brukshundar och vallhundar. Licens ska endast kunna fås av myndiga personer. Personer som är dömda för våldsbrott, fängelsestraff över ett år eller brott mot djurskyddslagen ska inte kunna få licens. Varje hund ska innan två års ålder genomgå mentalbeskrivning. Ägaren ska genomgå någon form av hundutbildning.

Kategori C saknar de egenskaper som gör hundarna i A och B farliga, men har en sådan storlek att de kan bli farliga om de tränas till det eller uppfostras på fel sätt. Hundägaren bör genomgå en hundutbildning motsvarande valpkurs och unghundskurs, men någon licens för att äga en sådan hund ska inte krävas.

Kategori D innehåller alla andra hundraser och någon licens ska inte krävas.


Av Aggiator - 3 augusti 2009 22:57


Nu har filmbolagen Svensk filmindustrin, Pan vision, Filmlance international och Yellow bird, som företräds av Svenska Antipiratbyrån, vänt sig till  tingsrätten för att få ut uppgifter från deras Isp, Telia Sonera om vilka det är som driver Swetorrents. Läs mer i ..... SvD, DN, Aftonbladet, samt Computer Sweden


Telia Sonera, som inte vill lämna ut några uppgifter om sin kund.

"Om det kommer ett föreläggande från domstolen är det högst troligt att vi överklagar beslutet. Vi kommer inte att bara leverera uppgifterna. Vår uppgift är att skydda våra kunders integritet. De ska kunna fortsätta kommunicera, precis som det finns möjlighet att kommunicera via brev utan att någon läser det", säger Patrik Hiselius, ansvarig för samhällskontakter hos Telia Sonera.


Bra, Telia Sonera! Oavsett vad man tycker om fildelning eller inte så bör kunders intregretet väga tyngre i speciellt i detta fallet. Med tanke på, att efter en koll på Swetorrents sida, det innebär att man måste bli personligt inbjuden till sidan för att komma in på  den. Eftersom sidan kräver inbjudan så undrar jag vilka bevis som finns. För man måste väl ha bevis för att kunna få ut uppgifter? Torrenter är länkar och det är vad jag vet inte heller olagligt ännu att länka till något.


Av Aggiator - 2 augusti 2009 23:21


"Det är vad vi tror att vi redan vet

som hindrar oss från att lära oss nytt."


Claude Bernad
Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Gästboken

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se