Alla inlägg under oktober 2009

Av Aggiator - 17 oktober 2009 11:32


enligt DN.se


Det har sålts 6 procent färre TV-apparater under andra kvartalet i år än under motsvarande period i fjol. Det kan bero på finanskrisen men oxå på avsaknad av stora evenemang.


Själv kan jag tänka mig att vi kanske inte handlar så många TV-apparater, utan numera använder datorn oxå för att titta på TV. Eller så slötittar vi inte på TV:n på samma sätt längre. Det finns aktivare och roligare sysselsättningar att göra framför datorn. Själv är jag betydligt mer framför min dator än framför min TV.


ANNONS
Av Aggiator - 16 oktober 2009 16:41


Uum ... detta gillar jag.


En studie där råttor som fick choklad, visade att de inte kände av smärta lika fort som de som inte  fått choklad. Forskarna tror nu att till exempel choklad har samma effekt på oss människor. Det skulle alltså inte vara helt fel med sötsaker om man har ont. Det är hormonet glukokortikoid som hjärnan producerar när vi utsätts för press som minskar när vi äter livsmedel och drycker som innehåller socker. Läs vidare här.


Då behöver man inte ha dåligt samvete för att man äter sötsaker, det är bara ett sätt att lindra smärta ;-)

Fast det gäller kanske att ha smärta oxå *skrattar*


ANNONS
Av Aggiator - 15 oktober 2009 23:13


Usch va svårt.

Vaccineras eller inte?

Dax att bestämma sig snart nu.

 

Vad man än gör så känns det fel.

Råd och tips mottages gärna.

Hur har du valt?Av Aggiator - 15 oktober 2009 22:37


På dagordningen när förhandlingarna kring handelsavtalet Acta fortsätter står vilket ansvar ska internetoperatörer i framtiden ha för stoppa olaglig fildelning? Nästa vecka träffas EU:s medlemsländer för att diskutera frågan och i början av november sker en ny förhandlingsomgång i Sydkorea.Det har sagts att Acta är tänkt att innehålla någon slags regler som handlar om skyddet för immateriella rättigheter i den digitala miljön, exempelvis internet. Förhandlingen är tydligen hemlig för förhandlingarna sker bakom stängda dörrar och trots att parterna släppt dokument om vad man förhandlar om finns få uppgifter om resultaten.


Fakta om Acta:

  • Acta står för Anti-Counterfeit Trade Agreement och är ett handelsavtal som ska stärka kampen mot piratkopiering och varumärkesförfalskning.
  • Enligt den översikt som släppts tar avtalet upp en rad frågor. Det handlar om allt från hur myndigheterna ska agera vid varumärkesintrång och förfalskning till vilka befogenheter tullen ska ha.
  • En av de mest omdiskuterade frågorna är om tullen ska få möjlighet att söka igenom privatpersoners mp3-spelare, bärbara datorer och mobiltelefoner i jakten på piratkopierade filmer och musik. Här är länderna oeniga – och bland annat EU säger nej till att ge tullen den möjligheten.
  • Sveriges inställning är att Acta inte ska gå längre än dagens regler, uppger justitiedepartementet
  • Nästa möte om Acta hålls i Sydkoreas huvudstad Seoul den 4 till 6 november

 

Jag varken kan eller vill förstå varför tullen skulle få söka igenom min mp3-spelare, dator eller mobiltelefon. De tillhör mitt privatliv. Sedan kan väl inte min internetoperatör lastas för om jag bryter mot lagen. ISP tillhandahåller nätet, men det är jag som använder det. Ska vi ha nätövervakning! Hemska tanke! Jag har faktiskt inget att skämmas för men o andra sidan så vill jag ha mitt privatliv ifred. Det är oxå väldigt motbjudande med hemliga förhandlingar. Försöker EU:s arbetsgrupp för immateriella rättigheter i Bryssel dölja något för sina invånare, kanske, bakom sina stängda dörrar?

Av Aggiator - 14 oktober 2009 23:16


FRA-lagen har klubbats igenom i riksdagen. Röstsifforna blev 158 för ja mot 153 för nej.


Efter en fyra timmar lång debatt antog riksdagen på onsdagen en rad tillägg och ändringar som ska stärka rättssäkerheten och skyddet för integriteten i FRA-lagen. Fast det är inte alls säkert är att sista ordet är sagt om FRA-lagen. Socialdemokraternas ordförande i försvarsutskottet Anders Karlsson lovar att lagen ska rivas upp vid ett maktskifte. Men han säger oxå "vi river upp, gör om och gör rätt".


Så det kan mycket väl bli mera och flera FRA-debatter, kanske? Ska vi tvingas leva med FRA ändå trots alla protester. Men kanske kan det ändå bli lite bättre av eländet då?Av Aggiator - 14 oktober 2009 23:00


Utropstecknen förökar sig på internet och i sms, liksom punkter och smileys. Nu sträcker forskare upp ett förmanande pekfinger. Språkrådet varnar för utropsteckensinflation. Använder man dem för mycket, har de snart förlorat sin kraft, skriver rådet och avslutar meningen med ett !.

 

Använder vi då för många utropstecken!!! Tja, både ja och nej. Det skulle kunna vara en generationsfråga finns det de dom menar. Men befinner man sig mycket på nätet oavsätt ålder så tror jag att det är det stor risk att man anammar beteendet. Jag själv tycker att tre (3) är ett bra tal till det mesta. Hum ... är kanske för gammal då ;-)

Men visst har forskarna rätt på sätt och vis, det går gärna inflation i det som man använder ofta. Därför borde vi kanske inte använda oss av en massa utropstecken etc. rent för slentrianmässigt. Men när de behövs så behövs de. Vad tycker du?


Av Aggiator - 14 oktober 2009 22:50


Han som onanerade under körningen och välte med bilen. Han dömdes av Borås tingsrätt för grov vårdslöshet i trafik, misshandel och sexuellt ofredande. Straffet blev rättspsykiatrisk vård eftersom en undersökning har visat att chauffören kan ha varit allvarligt psykiskt störd vid olyckan. Själv hävdade han under rättegången att olyckan berodde på att han somnat, efter att ha varit vaken flera nätter i rad. Läs här 

 

Så då onanerar han först, somnar och välter med bilen, vakar och fortsätter onanera. Sjukt värre!!!

Det straffet är nog inget att diskutera.

Av Aggiator - 12 oktober 2009 16:45


Jag har skrivit tidigare om återkomsten av Rubriks kub som var jättepopular då tiden begav sig där på 80-talet. Den gjorde i alla fall ett återtåg nylingen. Nu finns samma Rubriks cub som digitalcub vid namn Touchcube. Den behöver inte längre vridas utan nu räcker med att dra ett finger över den tryckkänsliga ytan så ”snurras” kubens olika lager ett kvarts varv. istället för färgdekaler används lysande lampor. På sidorna finns  fyra små tryckkänsliga ikoner som används för att starta, blanda, ge tips och lösa pusslet automatiskt om man så vill. Fast priset, kuben kostar omkring 1.000 kronor och det är inte billigt. .................... Läs här.


     
Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20 21 22
23
24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Gästboken

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se