Alla inlägg under oktober 2009

Av Aggiator - 11 oktober 2009 16:45


Jag läser att det alls inte är nödvändigt att stretcha efter ett gym-pass eftersom det inte finns några vetenskapliga belägg för att stretching skulle ge oss just starkare muskler eller att vi på något sätt ”måste” stretcha efter ett träningspass. Fast o andra sidan är det inte heller fel att stretcha efterår om det känns bra att göra det.


Hum ... jag har alltid lärt mig att stretch är bra för musklerna efter träning

och kommer nog att fortsätta med detta.

 

Jag läser Vidare ... att stretching kan fungera som smärtlindring vid till exempel spänningshuvudvärk, ont i ryggen eller knäna. Stretching är som träning för kroppen och med tanke på hur vi lever idag så bör alla försöka stretcha regelbundet varje dag för att förebygga smärta. Samt att det är bättre att stretcha lite och ofta istället för länge och sällan.


Ja, det kan jag köpa. Stretcha på där hemma ... spända muskler är aldrig bra.

ANNONS
Av Aggiator - 9 oktober 2009 23:09


Detta är en tragisk händelse om en svärson som spelade golf med sin golf-älskande svärmor och hade enorm otur. För när han svingade klubban med full kraft, missade han hålet, bollen träffade då i stället svärmors bakhuvud. Svärmoderns liv gick inte att rädda och hon dog dagen efter på sjukhuset. Svärsonen mår jättedåligt efter det som hänt. Läs hela berättelsen här på AF.

 

Usch vilken hemsk historia.

Hans fru blev nog inte alls glad när hon fick veta detta.

Hur skulle man reagera om man var henne?

Nu var det ju i alla fall en olycka, men ändå.

Stackars svärson


ANNONS
Av Aggiator - 8 oktober 2009 21:07
Astronomer har upptäckt ännu en ring kring planeten Saturnus med hjälp av specialkonstruerat teleskop Den är enorm och sträcker sig miljontals kilometer ut i rymden. Faktiskt så långt ut som till gränsen för vårt solsystem. Den är mycket matt och har därför inte blivit upptäckt förrän nu. Det att den är matt beror på att den reflekterar mycket litet ljus vilket beror på att dess stoft är mycket glest i jämförelse med planetens mer närliggande ringar. Varje kubikkilometer innehåller endast 20 gruskorn. Så i praktiken är den egentligen osynlig, men finns ändå.

Läs även här.

Av Aggiator - 8 oktober 2009 16:50


Det är kul att läsa att Forskare i Kanada har lyckats kartlägga samtliga delar av den DNA-sträng som finns i en av de vanligaste bröstcancerformerna. Detta kan innebära att bröstcancergåtan närmare sig sin lösning enligt forskarna. Upptäckten kan betyda att vi kan ta fram skräddarsydda mediciner för varje patient, säger professor Samuel Aparicio. Läs hela artikeln här.


Det låter lovande för framtiden.

Man blir glad av att läsa sådant.

Av Aggiator - 7 oktober 2009 23:01


Global Gaming Factory har lagt Pirate Bay-köpet på is. Bolaget konstaterar att förvärvet har ”försvårats”.

Tingsrätten kommer inom kort att ta ställning till om bolaget ska försättas i konkurs och Kronofogden har lagt beslag på delar av Hans Pandeyas privata egendom för att lösa skulder.


Suck! Att de inte ger sig. Det blir aldrig något köp av.

Hans Pandeyas trovärdighetsfaktur har hamnat på noll.

Att tidningarna orkar hålla på och älta om detta.

 


Av Aggiator - 6 oktober 2009 22:51


Saxat ur DN:

Under intervjun med Ica-chefen på huvudkontoret i Solna bekräftar han också DN:s genomgång av Ica:s prissättning. Trots omfattande reklamkampanjer om sänkta priser i Ica:s butiker har Ica samtidigt höjt priserna än mer på andra varor.

- Den generella prisbilden har gått upp med några få procentenheter. Det är mycket vi kan påverka, men vi kan till exempel inte påverka valutan.

Luras ni inte när ni säger att ni sänkt priset på tusen varor när ni samtidigt höjer på många fler?

- Vi luras inte alls. Om du tittar på de varor vi sänkte priset på så har vi sänkt priserna. Sedan tyvärr så har priset på andra produkter gått upp. Läs hela artikeln här.


Luras och luras ... Det ICA förlorar på gungorna tas igen på Karusellerna.

Man kan kalla det vad man vill. Men generellt sett så blir det nog inte billigare ... utan för den genomsnittsliga kunden dyrare i längden, eller möjligen oförändrat. Jag tycker att det är en typ av lurendrejeri i alla fall.

Av Aggiator - 5 oktober 2009 23:10En nyhet under rubriken "Internet fenomen" - det händer på nätet


”Efter tio år på Scenen kliver vi av och lämnar den för gott. Vi har avslöjats av svenska Antipiratbyrån, som identifierat samtliga våra medlemmar och sajter”, heter det bland annat i det engelskspråkiga meddelandet återgivet bland annat av Filenetworks Blog, Det är gruppen Svenne-Redcross som nu lägger ner. En enlig DN:s rubrik Den kanske främsta nätleverantören av illegalt nedladdad film. Läs mer här.

Av Aggiator - 5 oktober 2009 22:39


I TV reklamen springer Ica-Stig längs långa bord och berättar om hur företaget sänkt priset på ost, köttbullar och princesstårtor. Upp till 1.000 varor har prissänkts. Fast denna prissänkning syns inte hos Statistiska centralbyrån, SCB.


Den stormarknadsbranschen domineras totalt av Icas butiker. Cirka fyra av fem av de största matvarumarknaderna i Sverige är Icabutiker. Icas påstådda omfattande prissänkningar har inte heller där gett någon stor påverkan på prisstatistiken. - Det är en illusion. De sänker priserna på några få varor till en basnivå som de billiga lågpriskedjorna redan har, säger Daniel Nilsson Det visar sig att Ica sällan är billigast. I flera fall är Ica till och med dyrast av de jämförda butikerna. När det gäller stormarknaderna är det Willys som ofta vinner priskriget. Läs vidare här ...


Då kan vi glömma den reklamen eftersom den inte är riktigt sann.

Godbye Ica-Stig! Alltså någon form av kontroll borde finnas för "inte får man väl ljuga, i TV". Förvånad Nej ärligt talat så är det rent ut sagt fördjävligt. Specielt då med tänke på att stormarknadsbranschen domineras totalt av Icas butiker. Tala om osund konkurrens!

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20 21 22
23
24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se