Alla inlägg under oktober 2009

Av Aggiator - 5 oktober 2009 21:26


Lite då och då läser man olika tips i stil med detta,

Skippa platsannonser – fixa drömjobbet skrivet av karriärcoach Monica Renstig.


Lösningen heter spontanansökan – Berätta vad du hete, att du söker nytt jobb, vilken utbildning, kompetens och erfarenhet du har. Och le i telefonen! säger Monica Renstig.


Eftersom många lite äldre personer runt omkring mig har blivit arbetslösa nu i krisens Sverige, så berör denna artikel mig på något sätt. Det mesta man läser som dessa så kallade coatcher, skriver fungerar nog för for folk upp tii 35 möjligen t.o.m 40 år. Men jag skulle gärna vilja se mer av tips, om det nu finns några för de arbetslösa, som har uppnått mogen ålder 45+ och uppåt, jobbat länge på ett företag och på så sätt har en ur tiden sett gammal utbildning som inte längre stämmer in med arbetsgivarnas krav. Ingenstans hittar man sådana artiklar att läsa. Jag antar att det är för att det inte går att göra pengar på den så kallade hopplösa arbetskraften. Dessutom handen på hjärtat, om du som läser detta var 50 år hade du då valt ett par års kompleterande studier för att läsa upp till en för tiden relevant gymnasiekompetens och sedan minst 3 års högskola på det. Nej, det tror jag inte att du hade gjort. Men vad ska då alla arbetslösa seniorer göra? Driva på åtgärder och vänta på pension. Detta klingar inte riktigt i mina öron eftersom vår regering anser att vi bör arbeta till i alla fall 72 år för att vi ska kunna överleva på pensionspengarna, samt att Sverige ska ha råd med pensionärer.


Avslutningsvis vill jag bara säga att ... Klart ungdomar ska ha jobb.

Men även äldre människor behöver försörja sig och ha möjlighet till ett anständigt arbete.

ANNONS
Av Aggiator - 4 oktober 2009 21:32


Allt ska privatiseras nuförtiden under parollen "varför ska man inte kunna tjäna pengar på allt".

Nu har turen kommit till bilprovningen.


Infrastrukturminister Åsa Torstensson (C) medger själv att priserna kommer att stiga kraftigt, men erfarenheterna från andra länder visar även att antalet underkända fordon ökar. Javisst om vi underkänner lite mer bilar kan vi tjäna mer pengar på dem. för då måste de komma tillbaka igen. Det måste de göra om de inte vill få körförbud på sina bilar. Är det kanske så de privata aktörerna kommer att tänka? Går det i en privatiserad framtid att lita på bilprovningen. Undersökningar har visat på att andra privata aktörer, läs bilverkstäder, ibland lurat sina kunder för att tjäna mer pengar. Kanske ska man inte måla Fan på väggen i förtid. Även om det leder till högre priser och färre antal bilprovningar. Men varför privatisera Europas mest effektiva bilprovning, När de internationella erfarenheterna avskräcker?

ANNONS
Av Aggiator - 3 oktober 2009 16:56


Journalisten Camilla Eriksson, 41, har skrivit en bok om arbetslösas tuffa villkor. Nu i september kom hennes bok ”Kvinnor som kunde tala med grodor” ut. Hon bjöds till bokmässan i hemstaden Karlstad den 6-7 november för att signera och prata om boken i en monter under några timmar. Hon kände sig jättestolt. Hon såg bokmässan som en möjlighet att få jobb och etablera kontakter. Men eftersom hon var arbetslös och lever på a-kassa, så ringde hon A-kassan för att bekräfta att det inte var några problem. Men problem var det, för trots att hon inte tog något betalt förbjöds hon att medverka. De sa att de skulle stänga av mig om jag på något sätt marknadsförde boken, säger hon. A-kassans chef Eva Möller Elvhede säger till Nya Värmlands tidning, att de endast följer de regler som gäller för att betala ut ersättning. Även om boken som sådan kanske är skriven tidigare får man inte försöka hitta nya uppdragsgivare så länge man har arbetslöshetsersättning, säger hon vidare.


Ja så går det om man försöker arbeta när nan är arbetslös. Men hej, är det då inte meningen att man ska försöka sträva efter att skaffa sig ett jobb om man är arbetslös. Eller är det bättre att bara gå omkring passiv och "stämpla" i A-kassan. Är det inte bra att ta egna intiativ som kanske kan leda mot framtida arbete. Samhället och dess regler blir sjukare för varje år. Att gratis marknadsföra sig själv och sina tjänster, kan det vara fel !?!

Detta måste vara en typ av moment 22.

Av Aggiator - 2 oktober 2009 23:05


Google tvingas filtrera bort The Pirate Bay. ”Som reaktion på ett klagomål som stödjer sig på USA:s lag Digital Millennium Copyright Act (DMCA), har vi tagit bort 4 resultat från den här sidan.”Det låter Google meddela längst ner på sidan när du gör en sökning på The Pirate Bay. DMCA är en upphovsrättslag i USA som trädde i kraft 1998 och som bland annat kriminaliserar kringgående av system som syftar till att upprätthålla immateriella rättigheter i digitala medier. Läs även här ... och här.


Är detta första steget mot Internetcensur?

Vad kommer att cencureras bort nästa gång?

Åsikter kanske, eller?

Detta är en farlig väg att gå, pengar och makt bestämmer nätets innehåll.

Internet-censur vill inte jag ha - bort med den!

Protestera mot censuren.

Vad jag vet så är det inte olagligt att läsa innehållet på The Pirate Bay sajten,

inte ännu i alla fall.

 

Fast nu läser jag här att ett bolag med nära kopplingar till porrsajter kan ligga bakom kravet på att Google ska ta bort länkar till The Pirate Bay. För mer information hänvisar Google till Chilling Effects, en webbplats som samlar upphovsrättsägares kravbrev riktade till sajtägare. Där framgår att avsändaren är Destined Enterprises, ett bolag som har dykt upp i liknande sammanhang många gånger. I samtliga fall där Destined Enterprises står som avsändare handlar kraven om material av pornografisk natur.Google avböjer att kommentera saken närmare och hänvisar till Chilling Effects, som uppger att brevet ska publiceras i sin helhet senare.


Går Google porrindustrins ärende nu ? Klarar sig inte Google ändå, utan porrinblandning?

Vem ligger egentligen bakom detta med TPB censureringen ???

Av Aggiator - 2 oktober 2009 21:49


Det lär vara en skolkamrat till John Lennons son Julian som inspirerade Beatles att skiva låten Lucy in the sky with diamonds från albumet "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band". Det ska ha varit Julian som ritat en teckning av henne och förklarat för pappa John att den föreställde Lucy i himlen med diamanter. Hon hette Lucy O'Donnell och avled i förra veckan, 46 år gammal, i en hudsjukdom, uppger nyhetsbyrån AFP. men Paul McCartney har oxå sagt att det var uppenbart att låten inspirerats av den psykedeliska drogen LSD, som det tidigare har antytts i media.


Droginspiration eller Lucy O´Donnell inspiration eller inspiration av båda, jag gillar albumet "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band" i alla fall. Näst bäst efter Abby Road tror jag faktiskt att jag vill placera "Sgt. Pepper".

Av Aggiator - 1 oktober 2009 22:27


Bokrean på Åhlens håller på just nu och när jag kollar in den så tycker jag att det är kul att se att det fanns Inte bara moderna barnböcker, utan även sådana som jag själv hade som liten. En liten nostalgitripp blev det ... *drömmande tillbaka* ... Det är kul när även gamla böcker kommer tillbaka på nytt. Glad Visst okej det är inget nytt under solen, det händer då och då, att gammalt kommer igen. Men det blir inte mindre kul för det.


 

Dessa böckerna hade jag som barn och hittade på Åhlens bokrea just nu:


  • Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin,
  • Tomtebobarnen,
  • Duktiga Annika
  • Petter och Lottas Jul

Av Aggiator - 1 oktober 2009 22:20


Detta börjar bli en tjatig följetong.

 

Avtalstiden för Global Gaming Factory X:s köp av fildelningssajten The Pirate Bay har gått ut.

Trots det har någon affär ännu inte presenterats och i dag vill vd Hans Pandeya inte kommentera om det blir något köp eller om affären helt har spruckit.

 

Klar att affären har spruckit. Eller vad tror ni andra?

 

Av Aggiator - 1 oktober 2009 19:53


Självundersökning av brösten gör mer skada än nytta Det visar flera stora studier som omfattar hundratusentals kvinnor. Därför skulle det inte finnas någon mening med att regelbundet undersöka sina bröst en gång per månad eftersom det inte har visat sig leda till minskad risk att dö i bröstcancer. Där­emot hittas fler ofarliga knölar som tas bort i onödan. Läs hela artikeln här.


I dag är det nationella bröstcancerdagen.

Tänk på cancerfonden

 

Jag måste erkänna att jag själv är väldigt dålig på att känna igenom mina bröst varje månad. Men jag tror inte heller att det är fel att göra det. Jag vet en hel del kvinnor som har upptäckt cancerknutor i sina bröst långt innan de har uppnått mammografi-åldern. Samtidigt är kanske en gång i månaden lite väl ofta, men det skapar en rutin att komma ihåg. Det viktigaste är tycker jag om man skulle hitta något misstänkt i sitt bröst är att sjukvården ställer upp och tar hand om en på ett bra sätt. Givetvis ska man undersökas noga och någon måste lyssna och stötta vid oro. Just detta är sjukvården tyvärr väldigt dålig på. Tidsbrist och okunskap är det som man oftast möts av om man behöver någon typ av vård. Här behövs en förändring av vårdapparaten.Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20 21 22
23
24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se