Alla inlägg under november 2009

Av Aggiator - 25 november 2009 16:35


Jag skrev igår om belgaren Rom Houben som börjat kommunicera med omvärlden efter att ha varit i "så kallad koma" i 23 år. Men nu ifrågasätts det hela som en bluff. Det är trollkarlen och skeptikern James Randi, som ägnat en stor del av sitt liv åt att avslöja bluffar, som kallar det hela för en fars.

 

Randi reagerade när så en teveläkare, Nancy Snyderman, visade hur Houben meddelade sig genom att använda ett speciellt tangentbord. James Randi tvivlar och hänvisar till ett teveinslag där en assistent till läkaren Nancy Snyderman ses föra Rom Houbens finger över ett tangentbord. Att det är läkaren som för patientens finger syns också tydligt. Det finns även en liknande händelse omtalad här där en kvinna vid namn Rosemary Crossley framförde idén att patient, som annars inte kunde kommunicera med omvärlden, kunde förmedla sina tankar om patientens hand hölls av en ”utförare”. Läs  hela reportaget här.

 

Okej, då skulle det alltså bara vara en bluff.

Vad tror ni, är det en sant eller falsk historia?


ANNONS
Av Aggiator - 24 november 2009 23:25


Efter att ha stöts och blöts fram och tillbaka under ett par års tid så, blev det då äntligen ett "Ja till Telekompaketet". I kompromissen sägs att en rättslig prövning måste ske innan någon stängs av, att alla har rätt att bli hörda och att alla är oskyldiga tills motsatsen bevisats. Däremot sägs inte uttryckligen att det handlar om domstolsprövning.


 Christian Engström, EU-parlamentariker för Piratpartiet, menar att "det är inte perfekt, men det är ett steg i rätt riktning. Och det är bättre än ingenting."


Nu återstår att se hur pass bra paketet är när det kommer att tillämpas i verkligheten. Fast kompromissen verkar i alla fall vara bättre än ursprunget.


ANNONS
Av Aggiator - 24 november 2009 21:30


Tänk att vara helt vaken utan att kunna kommunisera med sin omvärld varken verbalt eller på något annat sätt. Att i hela 23 år stå ut att bara finnas till när alla i ens omvärld tror att man befinner sig i djup koma ... som en levade död ...

 

 ...Detta hände den 23-årige belgiern Rom Houben, kampsportare och teknolog. Han råkade ut för en svår trafikolycka 1986. Han blev då helt förlamad och förlorade talförmågan. Vilket i sin tur innebar att läkarna trodde att han låg i djup koma. Trots diverse undersökningar upptäcktes inte att han var vid fullt medvetande med obrutet intellekt. Det var inte förrän nu nyligen efter 23 år som  en hjärnröntgen, datortomografi, avslöjade att hjärnan var så gott som helt oskadad. Då först då sattes in en medicin som skulle väcka honom. Han kan nu kommunisera med sin omvärld via ettspecialkonstruerat tangentbord och dator. ”Aldrig ska jag glömma den dag när de upptäckte mig – min andra födsel”, har den i dag 46-årige Houben skrivit på sin dator ... Läs mer här ... och här ...


 ... Att bara stå ut år efter år. Jag förstår inte riktigt hur man klarar av det utan att bli galen. Han försökte stå ut med sin tillvaro genom att meditera och drömma sig bort till barndomen och fantisera om en bättre värld. Det lyckades för honom och han klarade med hjälp av detta stå ut och överleva ...

... En hemsk historia ... Gråter ... men trors allt med ett lyckligt slut ... Glad ...

Av Aggiator - 24 november 2009 20:30


Regeringen hävdar att avregleringen av bilbesiktningen i juli nästa år kommer att leda till både lägre priser och bättre service. Fast samtidigt varnar Konkurrens-verket att avreglering av marknaden för bilbesiktningar riskerar att försämra villkoren för kunderna och kunna leda mot högre priser. Läs vidare här.


Man kunde tycka att en avreglering med ökad konkurrens borde leda mot lägre priser. Men tyvärr verkar alla avregleringar ge precis tvärt om resultat. Kanske är det så att det inte går att konkurrera med Svensk Bilprovnings priser, som väl var subtionerade. Tyvärr så lär väl även Svensk bilprovning få ändrade vilkor. Jag förstår att allt i en avreglerad marknad ska bära sina egna kostnader. Men kom inte och säg att det blir bättre för oss konsumenter. Tyvärr ...   :-(


Av Aggiator - 23 november 2009 22:07


Enligt en ny studie har forskare vid University College i London hittat att  epilepsianfallen minskar vid synlig fullmåne. Forskarna tror att halten av melatonin inverkar på anfallen. Läs vidare här.


Intressant eftersom det är något som då går att utläsa positivt om fullmånen. Själv tycker jag att fullmånen är vacker och den lär även påverka ebb och flod här på jorden. Och den kan tydligen även minska epilepsianfallen för en epileptiker

Av Aggiator - 21 november 2009 16:56


Ett team från Brown University, som forskar kring telomererna, dvs. de skyddande locken på kromosomerna som håller cellens DNA stabilt, har kommit fram till resultatet att fysisk eller psykisk misshandel under uppväxten kan påskynda kroppens åldrande. Teamet fann att telomererna hos personer som utsatts för misshandel eller övergrepp under barndomen tenderade att kortas ned snabbare än hos andra människor. Kortare telomerer har kopplats till en mängd olika åldersrelaterade sjukdomar, till exempel hjärt-och kärlsjukdomar och cancer.

Läs vidare på DN.


När man läser detta, så inser man att det händer mycket med vår kemi som vi varken vet eller märker. Uppväxten och den miljö som vi växer upp i är alltså mycket viktigare för vårt vuxna liv än vad man kanske har trott. Dvs. skadorna av till exempel misshandel och övergrepp sätter sig inte bara i psyket. Utan påverkar även oss fysiskt längre fram i livet genom att vår kropp tenderar att åldras fortare av en psykiskt och fysiskt dålig uppväxt.

Av Aggiator - 19 november 2009 22:46


I Stockholms län dör mellan 15 000 och 16 000 personer under ett år. Begravningsköerna är dock så långa att kropparna måste frysas ner för att bevaras. Men det finns ett problem. Det finns inte tillräckligt med frysar, säger Bo Forslund, informationschef på Fonus. Drygt 10 000 av de döda måste alltså balsameras årligen med formaldehyd för att kunna bevaras i brist på frysar. Men formaldehyd är definitivt inte en bra kemikalie. Den är skadlig för miljön och farlig för den som hanterar den, säger Forslund. Formaldehyd är allergent och cancerogent, fotsätter Forslund. Läs mer här.


När jag läser detta, så börjar jag fundera över om det inte finns en marknad för begravningsentrepenörer i Stockholm med omnejd. Inte för att jag är intresserad, bor inte ens i närheten. Fast kanske skulle det bara räcka om de redan existerande begravningsentrepenörer hade utökat sitt frysutrymme. De saknar ju inte kunder precis ;-)

Av Aggiator - 19 november 2009 21:33


Kan man gifta sig med sin döda man???

Javisst, om man är i Frankrike går det bra.


Fransk lag tillåter giftermål – trots att döden skiljt dem åt. Tvåbarnsmamman Magali Jaskiewicz, 26, gifte sig med fästmannen Jonathan George, 25, trots att han har varit död sedan ett år tillbaka. Jonathan George omkom i en motorcykelolycka bara två dagar efter att datumet för bröllopet hade spikats. Vigseln genomfördes hos borgmästaren. Bruden var klädd i vit klänning och slöja medan brudgummen representerades av ett stort inramat färgfoto. Cermonin avslutades blombukett på brudgummens grav. Källa Aftonbladet.


Är detta då ... Sann kärlek  ... eller en typ av ...  Frigörelse cermoni ... ?

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Gästboken

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se