Alla inlägg under november 2009

Av Aggiator - 19 november 2009 21:15


En brittisk forskargrupp anser sig ha bevisat att hypnos har en äkta förmåga att påverka hjärnan, enligt Dagens Medicin. Forskargruppen från Hull University mätte hjärnaktiviteten hos 17 personer som utsattes för hypnos Försökspersonerna fick göra olika uppgifter medan forskarna undersökte hjärnaktiviteten mellan de olika uppgifterna. Av de som visade sig vara mottagliga för hypnos syntes en nedgång i de områden som kopplas samman med dagdrömmande i hjärnan. Hos de som inte var mottagliga, syntes inte nedgången. källa Aftonbladet.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Hypnos är alltså verkligt och inget trams.

Nu vet ni det alla som kanske tvivlat på detta.

 

Hypnos är egentligen inte något hokus pokus,

utan ett helt normalt tillstånd.

 

Hittade förresten ett intressant inlägg, för den intresserade att läsa.

Ge mig gärna en kommentar om ni har egna erfarenheter av hynos. 

ANNONS
Av Aggiator - 19 november 2009 20:45


En studie som har pågått i nio år visar att meditation halverar risken för hjärtattack och stroke. Deltog gjorde 201 afroamerikanska män och kvinnor med en snittålder på 59 år, med för smala artärer i hjärtat. En grupp fick hälsoutbildning och kostråd. Den andra mediterade i 20 minuter två gånger om dagen. Det visade sig att i den gruppen som mediterade drabbades 47 procent färre av hjärtattacker, stroke och dödsfall. Källa Aftonbladet.


Uppmaningen får i allra högsta grad gälla mig själv. Här liksom med spikmattan borde jag ta mig samman och priorientera. Konsten att meditera kan jag ju om jag vill. Jag var hemskt duktig på detta en tid. Jag förstår egentligen inte varför jag har blivit så slarvig. Tidsbrist kan man alltid skylla på, och delvis är det sant. Hum ... tyvärr är det kanske så att det finns annat i mitt liv just nu som tar tid och kraft. Och så tar ju datorn *ler* givetvis oxå sin tid ifrån mig.

ANNONS
Av Aggiator - 18 november 2009 23:56


Portlane är ett bredbandsföretag som levererar bandbredd till en tracker som används i Pirate Bays torrentfiler. Trackern har namnet "openbittorrent" och Monique Wadsted, filmbolagens ombud i Sverige, misstänker att den har ersatt Pirate Bays egen tracker som nu är nedlagd. Filmbolagen stämmer Portlane. De kräver att  Portlane stänger av "openbittorent". Portlane motsätter sig bolagens krav och hävdar i sitt svar att det strider mot grundlagens bestämmelser om yttrandefrihet och informationsfrihet. Bolaget anser inte heller att den internetaccess som bolaget ger till trackern innebär någon medverkan till upphovsrättsintrång. Läs mer i SvD, och i IDG.


Läs även The Pirate Bay stänger tracker.
Av Aggiator - 18 november 2009 21:42


Någon som kommer ihåg Hans Scheike och hans sexsekt?

 

Här är en kvinna som sökte hjälp på Karolinska sjukhuset efter att ha varit med, och blivit piskad av Hans Scheike, i hans sexsekt. Men behandlingen hon fick på Karolinska innebar bland annat slag på rumpan under morgonsamlingen.
 Pia berättar själv om sin behandlingen ....


Hur patienterna på mornarna fick sätta sig i en soffa och hur Rut Janzon Ene sa vad alla skulle göra:

– Det började med att man skulle slå sig för bröstet, hon sa att man fick bättre självförtroende av det. Sen skulle man slå sig på armarna, ryggen och rumpan. Hon fokuserade på att man skulle slå hårt och mycket hårt mot rumpan. Där satt aggressionen, sa hon.

För Pia blev behandlingen chockartad, då det väckte gamla minnen:

– Det var exakt som hos Scheike. Det var också andra patienter som pratade om det och sa: ”Nu ska vi leka Scheike”.


Pias psykolog som jobbar med sektproblematik, kontaktade avdelningen så fort han fick höra talas om rumpslagen:

– Jag nämnde det olämpliga med att göra såna övningar med just Pia.

Det här är väl inte någonting man förknippar med psykiatrivård?

– Nej, definitivt inte. Det låter inte direkt vetenskapligt,utan mera som ett outförskat experiment med psykpatienter.


Jag tycker att det låter helsjukt !!!

Är detta sjukvården av idag, som mina skattepengar går till.

Från att bli slagen till att slå sig själv,

hur frisk kan man bli av det ???

Av Aggiator - 17 november 2009 23:55


Den ene mannen bakom bluff-näthandelsföretaget Kameraexperten frias av Svea Hovrätt. Den andre får sitt straff sänkt till fyra års fängelse. I tingsrätten dömdes de båda till tre respektive fem års fängelse. Men hovrätten anser att det är oklart om den nu friade mannen haft tillräckliga insikter i brottsplanen. Han kan därför inte dömas för medhjälp till bedrägeribrottet. Men hovrätten slår fast tingsrättens beslut att den dömde mannen ska betala skadestånd alla dessa nära 300 lurade köpare. Läs vidare i DN.


Det är vanskligt att handla över nätet på för mig okända företag, tycker jag, och är inte något jag gör speciellt ofta. Detta eftersom eftersom man inte riktigt vet om man kan lita på företaget eller inte. Detta är tråkigt eftersom man liksom fastnar vid vissa företag som man vet att man kan lita på. När det gäller Kameraexperten kunde det vara lätt att känna sig säker eftersom det företaget hade inarbetat ett gott rykte med goda omdömen på exempelvis Pricerunner står det att läsa. Detta visar bara på hur svårt det är att göra ett urval. Som tur är finns det goda råd att läsa.

 

Håll i pengarna tills du får varan, är Konsumentverkets viktigaste råd till dem som e-handlar.

Använd fakturabetalning om det går och kolla upp företaget, är andra råd. Läs mer här hur du undviker att bli blåst.


Av Aggiator - 16 november 2009 22:33


Efter att det blivit olagligt att ladda ner musik och film på nätet har flera nya sajter börjar erbjuda streamat material i stället. Streamat material är inte olagligt att titta på. Som användare begår du alltså inget brott mot upphovsrättslagen eftersom inte något sparas ner det på den egna datorn. Däremot bryter många sajter som lägger ut klippen mot upphovsrättslagen. Läs mer här på AF.


Purfärska Hollywoodfilmer och de senaste tv-avsnitten utan att betala ett öre, kan du se på Sajten Hdmt.net, skriver PC för Alla. Flera sajter som sänder streamat hittas här på PC för Alla.


Läs även vad "Mymlan" på Bloggvärldsbloggen skriver om detta.


Sensmoralen blir att om man stoppar en sajt poppar det upp flera andra i stället. Jag begår inget olagligt som användare på dessa sajter just nu. Framtiden vet jag inget om ännu, så den tiden den sorgen. Håller med Mymlan, passa på och njut nu så länge det går om ni vill.

Av Aggiator - 16 november 2009 18:32

   


Länken talar för sig själv *ler*

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se