Alla inlägg under november 2009

Av Aggiator - 9 november 2009 16:51


Enligt en ny studie lär det finnas ett samband mellan ansiktsmått och aggressivitet. Dvs. Avståndet mellan kinderna adderat med avståndet mellan överläpp och ögonbryn. Ju större – desto elakare.


Hum ... ska jag tro på det här?

Vet inte det låter lite flummigt.

Vad säger ni ?

ANNONS
Av Aggiator - 8 november 2009 22:41


Det är Fars Dag en liten tid till innan midnatt kommer.

 

Har du firat din far idag eller glömt bort det?

 

Hur viktig är egentligen Fars o Mors dagar för dig, eller är det egentligen affärsmännens dagar?

 

 

Jag tycker själv att fars dag är helt okej. Det är inte fel att tänka på och bry sig om honom. Men felet är som vanligt att vi ska shoppa presenter för att vi ska fira far mera som tvång och inte för att vi "vill" ge honom något genom hjärtat. För handen på hjärtat ... fira far o mor kan du göra vilken dag som helst på året inte bara när affärsmännen tycker att du ska göra det. Ändå går man på det varje år, för det är ju så man ska göra. Förväntningarna ligger där i bakhuvudet och spökar eftersom man vill vara en bra väluppfostrad dotter. Kolla oxå här om du vill.

ANNONS
Av Aggiator - 8 november 2009 17:24


Varför lär vi oss alldrig, vi människor?

Vi skräpar ner vår omgivning överallt där vi befinner oss.

Nu senast läser jag en artikell i AF att allt mer skrot flyger omkring ute i rymden,

vilket gör att risken för rymdkollisioner tilltar.

 

Det kommer alltså att bli mycket farligare och mycket mer kostnadskrävande

för de som ska syssla med rymdturer i framtiden.

Det spås att närkontakter" i omloppsbanor runt Jorden ökar med 50 procent

under de närmaste tio åren för att år 2059 vara uppe i över 50 000 i veckan.

Rymdskrot kan vara allt från trasiga satelliter och kasserade delar

till partiklar från explosioner och till och med färg- och dammfragment.

 

Kanske är det dax att undvika detta för våra barn och barnbarn.

Det vill säga att det är dax att städa efter sig redan nu även i rymden

för att vi ska kunna lämna över en ren värld till våra efterkommande.

Det är nu vi måste göra något innan vi inte längre kan kontrollera vad som sker,

säger projektledaren Hugh Lewis på University of Southampton.Av Aggiator - 7 november 2009 23:42


Telepriskollen, TPS, är en sajt som jag själv har kollat på ganska mycket när det gäller att jämföra bredbansuppkopplingar. Men nu visar det sig enligt Computer Sweden att telepriskollen har "noll koll".


Flera bredbandsoperatörer anger alldeles för låga priser för sina abonnemang. PTS har känt till felaktigheterna under en längre tid utan att ingripa. Vi är väldigt irriterade över att PTS inte gjort något åt problemen. Det här har pågått i omkring ett halvår, säger Bahnhofs vd Jon Karlung.


Det blir inte bättre av att Sajten drivs av PTS och Konsumentverket tillsammans. Samt att de båda myndigheterna skriver själva på sajten att Telepriskollen ger oberoende och korrekt information och att operatörernas prisuppgifter kontrolleras av PTS. Men det visar det sig att Telepriskollens jämförelser innehåller en lång rad kraftigt missvisande prisuppgifter. Samt även att de felaktiga prisuppgifterna varit kända under lång tid av myndigheten utan att någon ingripit.


Dåligt,dåligt ... en sajt som drivs av bland annat konsumentverket trodde jag gick att lita på. Men hur fel hade jag inte ... Vem kan man då lita på om man vill jämföra ... om inte man kan lita på konsumentverket!?!


Läs även ... Operatören skriver själva in uppgifterna 

samt ........ Så dyra är topp tre egentligen.

Av Aggiator - 6 november 2009 22:15


Det byggs en hiss, Sky View, som ska klättra på utsidan av Globen upp till toppen, 130 meter över havet. Hissen består av två specialdesignade glasgondoler med plats för 16 personer i vardera. Bygget av Sky Wiew har krävt att Globen förstärkts med 42 ton millimeteranpassat stål som monterats av bergsbestigare. Rälsen som gondolerna går på väger nämligen 70 ton. Nästa år den 5 februari kommer en tur ta att ta cirka 20 minuter, och gondolerna kommer att lyfta sex gånger i timmen.

 Läs om projektet i SvD.


Hum ... jag undrar vad en tur kommer att kosta att åka en tur? Det blir nog inte billigt. Men det hade varit kul att testa. Man måste ha en enorm utsikt över Stockholm därifrån Globbens topp ... Men det är samtidigt en smula otäckt ... Jag undrar så hur det skulle komma att kännas. Tänk om man får svindel ... fast ändå ... jag har inget anlag för svindel vad jag vet om ... så om jag kommer till Stockholm så måste jag nog bara testa detta ...


Av Aggiator - 6 november 2009 21:33


Usb kan användas till snart allting numera. Fast vissa prylar är konstigare och lite sjukare än andra. Vem behöver en USB-driven bröstvärmare??? Värmarna består av två textillappar som ser ut som två mosade ostbågar. Inne i tyget finns element som värmer när man kopplar sladden till USB-porten. Värmarna ska alltså stoppas in under Bh-kuporna ... Jag förstår bara inte behovet av en sådan pryl. Men i japan tycks det finnas ett behov ... för bröstvärmarna, enligt AF.


Av Aggiator - 5 november 2009 23:07


En 34-årig man sökte arbete som montör på en mindre firma. Men  arbetsgivaren tyckte att han var för gammal och anställde en 22-åring med sämre meriter. Åldersdiskriminering mot 34-åringen anser diskrimineringsombudsmannen (DO). En förlikning mellan DO och företaget innebär att 34-åringen kompenseras med 60.000 kronor. Läs här i DN.


Jag måste säga att det är färfärligt att läsa att en 34-åring är för gammal för att få jobb. Denna djävla åldersfixering. Det är snart dax att arbetsgivarna börjar bry sig om begrepp som erfarenhet oxå, inte bara antalet utbildningar. Här i detta fallet ovan hjälpte det inte ens att ha bra meriter för att vinna över en yngre person. Hur ska ekvationen jobba fram till pension och helst ännu längre gå ihop när äldre inte får jobb på grund av att de är just äldre. Samt kanske inte har så nya och uppdaterade utbildningar som de yngre men en jäkla massa erfarenhet i bagaget, som inte värderas alls av arbetsgivaren.

 

Önskvärt ....... Fram för en värdering av erfarenhet - gå i en skola är inte allt för att lära ett yrke - uppskatta de äldres erfarenhet - ha rimliga krav som är relevanta för arbetsuppgiften - Se även äldre arbetskraft som en resurs.

Av Aggiator - 5 november 2009 22:31


Internetanvändarnas rättssäkerhet har skyddats så långt det är möjligt inom ramen för telekompaketet. Så kommenterades natten uppgörelse av parlamentets representanter på en presskonferens på torsdagsmorgonen. Läs här.

 

De garantier som ska skydda användare från godtycklig avstängning från nätet uttrycks i nattens kompromisstext bland annat som att fri- och rättigheterna i Europakonventionen ska respekteras. Avstängningen måste föregås av en prövning som är rättvis och opartisk, där rätten att betraktas som oskyldig tills motsatsen är bevisad respekteras och där den anklagade har rätt att bli hörd.


Det låter i alla fall bra. Återstå att se om det är bra oxå.


Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Gästboken

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se