Alla inlägg under november 2009

Av Aggiator - 4 november 2009 23:27


Moderata ungdomsförbundet (Muf) i Helsingborg har avslöjats med att sälja sprit till underåriga vid fester. Ungdomens nykterhetsförbund har polisanmält och Muf centralt samlar in nycklarna till festlokalen. Läs här.

 

Det är så man skapar och värvar kommande politiker

Alltså genom mutor och desutom olagliga sådana.

Sprit till minderåriga

 

Fy Skäms Muf !!!

ANNONS
Av Aggiator - 4 november 2009 23:01


Efter rättegången mot the The Pirate Bay ska antalet fildelarsajter ha ökat i stället för att ha minskat enligt nätsäkerhetsbolaget McAfee. Som bedömer i en ny rapport att under de tre senaste månaderna har antalet fildelarsajter på nätet ökat explosionsartat.Men det finns oxå ett varningens ord med här, för att en del av de nya nedladdningsplatserna kan vara rena bluffar. En del nya fildelarsajter sätts upp för att infektera användarna med skadlig programvara. För övrigt kan man oxå läsa om att spam nu står får rekordhöga 92 procent av all epost och har ökat med 24 procent jämfört med tredje kvartalet förra året.


Man skulle tycka att rättegången skulle skrämma upp folk. Men resultatet visar tvärt om. Vi svenskar är inte så lättskrämda. Undrar bara vilka destruktiva krafter som skapar bluffsajter? Det är tråkigt med folk som bara gör allt för att förstöra för andra. Men tyvärr finns det alltid elaka människor oxå, ty alla är inte snälla här på vår jord.

ANNONS
Av Aggiator - 2 november 2009 23:57


... enligt en studie att läsa om här.

Fast det skulle oxå kunna vara så att deppiga äter sämre mat.


Vad tror du?

Är det maten som gör "det" eller är det "det" som gör maten?


Av Aggiator - 2 november 2009 22:59


Feltolkade ultraljud på gravida kan förekomma och därför bör alltid en andra koll göras innan läkaren konstaterar att fostert är död. Detta säger Harald Almström, ultraljudsansvarig på Ultragyn, Stockholm. Trots detta så har inte alla sjukhus en fast rutin att göra en dubbelkoll. Bakgrunden till detta är att det har förekommit att friska foster har misstolkats vid ultraljudsundersökning. Fostret har trots vara död och kvinnan har skickats hem med abortpiller. I värrsta fall har kvinnorna trott på läkaren och tagit abortpiller eller låtit sig skrapas – med följd att det friska barnet skadats kraftigt eller i vissa fall dött. Läs även ”De sa att min bebis var död” samt ”Vi tände ljus för vår lilla ängel”


 

Detta är fruktansvärt att läsa om!

Och sådana misstag borde absolut aldrig få hända!

 

Tänk dig att du är med barn och går till din ultraljudsundersökning, får veta

att ditt lilla barn i magen är dött. Vill du ha barnet så blir du väldigt ledsen.

 

Skickas hem med abortpiller som du tar eller låter läkaren skrapa dig.

Då visar det sig att ditt barn, ditt foster där i magen fortfarande är vid liv.

 

Men har blivit kraftigt skadat av abortpillerna som läkaren rådde dig att äta

på grund av att ditt foster var dött och skulle aborteras bort ur dig.

 

Kanske var det till och med så att fostret levde inuti din mage

 tills abortpillerna tog dess liv.

 

Av Aggiator - 1 november 2009 22:55


Ju mer koldioxid människan släpper ut, desto större risk för klimatkatastrofer. Nu jobbar forskare på ett motgift – apparater som dammsuger luften på koldioxid. Följ DN Vetenskaps nya serie inför FN:s klimatmöte i Köpenhamn i december.


Vi har för mycket koldioxid i vår atmosfär. Det räcker det inte att bara minska utsläppen, vi måste till och med försöka ta tillbaka en del koldioxid från atmosfären. Det är precis vad Klaus Lackner vill göra. Han är ursprungligen partikelfysiker och numera professor i geofysik vid Columbia-universitetet i New York. Tillsammans med ett par kolleger har han utvecklat en apparat som renar luften på koldioxid. Apparatens viktigaste del är ett antal stora paneler av ett speciellt material. När vinden blåser genom panelerna fastnar ungefär en tredjedel av luftens koldioxidmolekyler i materialet. Den infångade koldioxiden kan bland annat pumpas in i växthus. Många grödor, till exempel tomater, växer bättre när luften innehåller mycket koldioxid. Läs mer här. 

 

Detta låter intressant!!!

 

Kanske kan det fungera, men samtidigt finns det oxå en nackdel med systemet om man fortsätter att läsa artikeln längre ned. Ett argumentet är att det kostar för mycket energi. Men kanske kan även det problemet lösas, för det är väldigt synd när idéer inte blit mer än idéer just på grund av att det kostar för mycket att genomföra dem. Klaus Lackners koldioxidinfångare befinner sig för närvarande på laboratoriestadiet. Vi har testat att konceptet funkar, men det återstår en del ingenjörsarbete innan vi har en helautomatisk apparat, säger han. Mitt tidigare inlägg om "Alger inte bara i havet, utan kanske snart i bilen oxå" handlar oxå om just att utnyttja koldioxiden. Läs gärna det oxå. Det finns i alla fall både idéer och tankar om att lösa vårt klimatproblem och det är bra. Kanske kan man ändå hoppas på ett liv i framtiden för de som kommer efter oss oxå.


Av Aggiator - 1 november 2009 22:00


54.000 personer beräknas nästa år nå det nya taket för uttag i sjukförsäkringen. De blir alltså utförsäkrade ur sjukförsäkringssystemet. De utförsäkrade ska enligt regeringens systemändring ska lotsas till ett introduktionsprogram hos arbetsförmedlingen. Tanken är att bryta det utanförskap som lång sjukskrivning medför samt betona att arbetslinjen gäller. Men försäkringskassan räknar själv med att ungefär var tredje av de utförsäkrade bedöms återkomma till sjukförsäkringen inom 180 dagar efter de tre månader som måste passera innan de har återkvalificerat sig till försäkringen. Dessutom räknas det med att de här personerna i huvudsak än en gång blir långa sjukfall. Detta eftersom de inte lämnat sjukförsäkringen för att de blivit friska utan för att deras dagar tagit slut. Kostnaden för sjukpenning väntas i år landa på drygt 19,1 miljard kronor. För 2012 siar Försäkringskassan att summan blir 20,8 miljarder.
 

Det säger sig väl själv att man inte blir frisk bara för att ens dagar har tagit slut.

Här har regeringen nog tänkt till lite väl mycket !?!

 

Visst är det jättebra att man även som långtidssjuk kan få möjlighet att komma tillbaka till arbetslivet igen, men om man inte är frisk så är man inte frisk för att någon annan säger det. Under de tre månader som måste passera innan de har återkvalificerat sig till försäkringen, blir det i stället socialen som får betala i form av socialbidrag.  

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se