Alla inlägg under december 2009

Av Aggiator - 22 december 2009 22:15



Kolla in 10 historiska, märkliga data-möss på microdatorn.idg.se

Av Aggiator - 20 december 2009 18:31

  


Nu är det dax att tända 4:e ljuset, för år 2009

 

4:e advent

   4:e Söndagen i Advent

    


Av Aggiator - 19 december 2009 23:28


 Sagan Saab tog slut den 18:e december 2009.


Ytterligare arbetstillfälle har försvunnit i Sverige.

Undrar hur många mer detta drar med sig i fallet, av underleverantörer alltså.

 

Vad gör regeringen Reinfeldt åt jobben?

Frågan gäller inte bara för saab, utan för alla jobb i Sverige.

 

Jobben blir färre och färre för varje dag, arbetslösheten ökar

 Är detta ett politiskt misslyckande som vi kommer ihåg till valet 2010?

 

Sverge behöver människor i jobb nu.

Hur många fler ska behöva mista sina jobb i Sverige.

 

Vem blir nästa att kasta in handuken, Eriksson, Ikea eller någon annan?

Regeringen kan inte hjälpa själva krisen, lågkonjukturen vi befinner oss i.

 

Men finns det inte ändå något som en ansvarsfull regering

kan och bör göra i en situation som denna?

 

Jag bara undrar ... ?

Av Aggiator - 19 december 2009 23:00


Även idag har snön fallit ner över skåne. Jag som trodde att det skulle lugna ner sig idag. Men det visade sig bli precis tvärt om, ännu mera snö än igår. Så idag har jag hållit mig hemma, inomhus. Mannen har skottat snö några gånger utanför, fast sedan gav han upp och snön har fyllt på sig igen.

 

Det är väldigt vackert ute, snölandskapet. Här nere är vi inte så bortskämmde med mängder av snö, så jag antar att ungarna har varit ute med sina pulkor i backarna. Undrar bara hur länge det ska vara snö nu. Med lite tur så ligger den kanske vit och fin kvar över hela julen. Det kunde vara mysigt! Då kanske vi slipper tö, slask, frost och halka under julhelgen. Den, snön, kan faktiskt få stanna kvar över nyår oxå. Nåja vi får se hur det blir med det. kanske bara ett önsketänkande av mig. Men vem vet ... :-)

Av Aggiator - 19 december 2009 22:51


Se upp med whiskyn! Välj hellre vodka, så blir baksmällan uthärdligare. Uppmaningen låter erfarenhetsgrundad, vilket den också må vara – med tillägget att den numer vilar på vetenskaplig grund. Detta kan man läsa här.

 

Det för sig om En grupp amerikanska forskare har fördjupat sig i ämnet och funnit, efter studier av 95 försökspersoners erfarenheter av två kvällar med alkoholdryckerna, att whiskydrickandet ger betydligt plågsammare effekter dagen efter jämfört med vodkan.


Undrar om detta gäller oxå för annan färgad sprit. För detta måste väl bevisa det man alltid hört att man mår sämre av att dricka färgad sprit än ofärgad!  

Av Aggiator - 19 december 2009 21:40


Då var klimatmötet i Köpenhamn slut. Fast inte kom det fram någon revulotionerande uppgörelse som skulle rädda vår jord från den globala uppvärmningen. Överenskommelsen innehåller inga bindande krav på utsläppsminskningar och får ses som ett fiasko. Om sex månader gör världens ledare ett nytt försök att enas. Då äger ett nytt möte rum i Tyskland. 

Miljöminister Andreas Carlgren (C) är mycket besviken efter klimatkonferensen i Köpenhamn.– Världens ledare var inte mogna att göra det som planeten kräver, skriver ministern i sin blogg. Röster från miljöorganisationer omnämner klimatmötet som en ”gigantisk besvikelse” och en ”dödsdom för miljoner människor” samt att att världens ledare försökt att "rädda sina ansikten i stället för att rädda klimatet". Läs mer i AF, AF, DN, DN, SvD, SvD, Skånskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan


Kan man tala om mötet som ett spektakel, så undrar jag hur mycket pengar detta spektakel med 193 länder i två veckor har kostat helt utan resultat. Nja i ock för sig inte helt resultatlöst om man räknar in huvudpunterna nedan ... eller !?!

 

Fast huvudpunterna går ingen skillnad för moder jords globala uppvärmning, inga bindande krav på minskade växthusgasutsläpp varken på lång eller kort sikt. Ett klart fiasko!!! Fredrik Reinfeldt menar att kina bär en stor del av skulden till misslyckandet. Kina är spådd sen tidigare till stt bli nästa stormakt, fast det förutsätter att vi fortfarande kan leva och bo på vår jord.

Fast kina är inte den enda som inte bryr sig om inte 193 länder kan enas om att världen ska fortsätta existera i sin nuvarande form. Om sex månader är det dax igen för ett nytt möte. Möjligen då ett nytt fiasko om inte länderna verkligen tar sig samman mot en hållbar lösning. För Moder Jords skull hoppas jag på på en lösning då. Var snäll och gör mig inte besviken igen alla styrande politiker världen över.

 

__ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __

 

Huvudpunkterna i överenskommelsen som USA och världens övriga ledande ekonomier nådde i Köpenhamn:

  •   Den globala temperaturökningen ska inte överstiga två grader Celsius. Utsläpp av växthusgaser måste minska, heter det, men texten innehåller inga bindande krav på utsläppsminskningar, varken på kort sikt (2020) eller lång (2050) – bara en sammanställning av de olika utfästelser som länder tidigare gjort.
  •   Fattiga länder ska få cirka 30 miljarder dollar i klimatbistånd under perioden 2010–2012, varav 11 miljarder från Japan, 10,6 från EU och 3,6 från USA. Från och med 2020 är målet att klimatbiståndet ska uppgå till 100 miljarder dollar årligen.
  •   En av de längsta delarna av dokumentet handlar om hur kontroll av utsläppsminskningar i tillväxtländer ska gå till, en mycket känslig fråga för Kina.
  •   En majoritet av de församlade länderna uppges ställa sig bakom nattens överenskommelse men för att sluttexten ska kunna accepteras som en officiell FN-överenskommelse krävs att samtliga 193 nationer skriver under dokumentet.

Källa: TT 

Av Aggiator - 18 december 2009 23:40


Då var det vintervitt av snö i hela skåne.

Ovanligt nog kommer snön tidigt i år.

 

Undrar om snön kommer att ligga kvar över jul och nyår?

Nu när den har kommit kan den stanna över jul och nyår.

Sedan får den gärna smälta bort för mig.

 

Idag har jag och maken varit ute och shoppat, och trots diverse varningar på radion gick det att ta sig fram i bil. Det snöar och blåser idag. Och då yr snön igen över vägen. på så sätt behövs det inte mycket snö för att skånska vägar ska bli igensnöade och svårframkomliga. Men vi håller oss för säkerhetsskull bara till större vägar för som vi vet blir bra plogade. Åt även middag ute, dansk fläskstek med rödkål, det sparar tid hemma, när jag kommer hem. är skönt att ha det avklarat och att slippa laga mat och diska då.  

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skapa flashcards