Alla inlägg under december 2009

Av Aggiator - 18 december 2009 23:24


Är du som jag dålig på att slå in julklappar och presenter snyggt?

 

Kolla in här ... länken ...kan kanske ge lite hjälp.


ANNONS
Av Aggiator - 16 december 2009 23:59


Nu står det klart att det är ägglikören som kommer att tas bort ur Aladdin-asken.

Ersättningsbiten är ännu hemlig och kommer att dyka upp i askarna till nästa jul.
Enligt uppgifter lär det röra sig om en gammal goding som varit med ända från starten, när Aladdin lanserades 1939.


Lite synd tycker jag att ägglikören ska bort. Ok, jag har nog konstig smak för jag skulle kunna tänka mig att skippa Trillingnöten. Här hemma oss mig är vi inte så jätteförtjusta i den. Fast när folket röstar så lyckas den ändå hamna på en tredjeplats och få hela 12 % av rösterna. En av mina absoluta favoriter är Körsbärslikören som får 13 % av rösterna och hamnar på första plats. Men tydligen är den enligt vad det står nästan lika älskad som hatad. Jag är faktiskt förvånad att den hamnar på en första plats, för jag trodde egentligen inte att den ändå var så pass populär. Oftast tycker jag att det är den biten som ingen mer än jag vill ha på jobbet. Den brukar ofta ligga kvar i asken nästan till slutet.


  

Röstfördelningen:

 

1. Körsbärslikör 13 %.                  
2. Grädnougat 12 %
3. Trillingnöt 12 %
4. Pärlnougat 9 %
5. Cocoskola 9 %
6. Nöttryffel 8 %
7. Höstnougat 7 %
8. Trofénougat 7 %
9. Mjuktoffee 6 %
10. Apelsintryffel 5 %
11. Romrusin 5 %
12. Likörtryffel 5 %

13. Ägglikör 3 %


ANNONS
Av Aggiator - 16 december 2009 23:00


USA:s representanthus antog i tisdags en lag som ska pressa tv-stationerna att sänka volymen i Tv-reklaminslagen. Lagen förkortas CALM – lugn. Källa: SvD


Detta är mycket irriterande tycker jag själv. Jag själv begriper faktiskt inte alls varför reklamen måste gå så högt. För dessa går tyvärr högre än de vanliga Tv-programmen även här i Sverige. Det innebär att vid varje reklaminslag måste man kasta sig över fjärkontrollen och skruva ner ljudet eller stänga av det helt. Inte blir jag speciellt attraherad av att titta på reklamen då. Men jag antar att det finns någon mening med att irritera med det höga ljudet. Jag kan bara inte lyckas räkna ut meningen i detta. Jag tycker att Sverige borde överväga att stifta och anta en egen så kallad "CALM-lag".

 

Men Gunnar Gidefeldt, kommunikationsdirektör på TV4-Gruppen, med tio reklamfinansierade tv-kanaler under sig ser inte problemmet här i Sverige. Tidigare fick vi klagomål. Men det har blivit mycket, mycket bättre, för att vi har rättat till det, säger han.


Jag håller inte med honom, problemmet kvarstår tycker jag.

Tycker du det samma eller har det blivit bättre? 

Av Aggiator - 13 december 2009 12:41


Idag är det lucia

  

  


Jag som jobbar idag har lyckats missa lucia med följe.

Men tänkte kolla in dessa på TV 1 Klockan 18.15,

då de sänder ut en repris från imorse,

av det traditionella lucia firandet från Växjö domkyrka.


Lucia var föresten förr den längsta och mörkaste natten i vår folktro.


  Men ...   

 


Nu är det oxå dax att tända 3:a ljuset, för år 2009

 

3:e advent  

3:a Söndagen i Advent

 

   

Av Aggiator - 12 december 2009 22:43


Enligt ett nytt forskningsprojekt tjänar artisterna bättre än någonsin trots fildelningen. Skivbolagen är däremot de som förlorar.

Två forskare på Kungliga tekniska högskolan i Stockholm (KTH) har nu kartlagt den svenska musikbranschens intäkter sedan 2000. Resultatet visar att intäkterna för livespelningar skjutit i höjden och i grova tal fördubblats, enligt forskarnas bedömningar. Forskarna delar musikbranschen i tre delar: skivbolagen, livemusikindustrin och upphovsrättsorganisationerna. Intäkterna för skivbolagen har alltså gått ner ordentligt men livemusiken har växt mer än skivbolagen tappat. Och upphovsrättsersättningarna har växt. Läs mer här i DN.


Bäst har det alltså gått för artister som har livespelningar och är ute på sin gigg. Artister som bara låser in sig i studion tjänar inte alls så mycket. Men eftersom de flesta på nätet redan vet detta så är det egentligen inget nytt, utan bara en bekräftelse på att det stämmer. Och jag tror inte att det finns så många som är förvånade. Men däremot så är skivbolagen rädda för att förlora mark och intäkter. De har samtidigt tappat hälften av sitt försäljningsvärde. Kanske behövs skivbolagen inte längre, kanske behöver de förändra sin roll för att leva kvar. Men att göra sig impopulär hus sina kunder är dålig marknadsföring, vilket jag har sagt förut. Jag tror att det i allmänhet har blivit en omfördelning mellan intäkterna av antalet skivor som säljs och antalet spelningar för artisten. Detta är bra för artisten som då gynnas för sitt arbete.

Av Aggiator - 10 december 2009 23:07


Om allt går som det ska kan miljardären Richard Bransons rymdfarkoster lyfta med turister ombord redan 2012 – från Kiruna, läser jag här i DN. Virgin Galactics rymdfarkoster rymmer sex passagerare och två piloter. Farkosten sitter fast i en moderfarkost som består av ett flygplan. Flygplanet flyger upp farkosten till ungefär 15 kilometers höjd, vilket kan jämföras med vanliga flygplan som flyger på runt 10 kilometers höjd.


Det vore något att göra på sin semester. Undrar bara om jag hade vågat?

Fast o andra sidan lär det nog bli ett olösligt dyrt nöje för en vanlig människa,

så frågan är om det bara är lönt att tänka tanken. Men det hade vart kul att känna hur tyngdlöshet känns och se moder jord från ovan. Enligt reportaget kanske detta kan ersätta vanliga flygplan om en cirka 5-10 år. Spontant tänker jag på hur detta kommer att inverka på miljön jämfört med våra vanliga flygplan av idag. Blir det bättre eller sämre? Nu när klimatkonferensen pågår för fullt så är väl detta en fråga i tiden. Fast om sådär 5-10 år räknar de tydligen med att ha löst den bränslefrågan till något miljövänligt och billigt enligt texten. Jag undrar om de klarar av det? Ekonomiska krafter styr som alltid. Forskning kostar men borde enligt mig betala sig på sikt, i alla fall för vårt klimat. Så om jag får råd och fungerar som det verkar vara tänkt, så kanske jag vågar mig på en färd i framtiden. Den som lever får se.

Av Aggiator - 9 december 2009 23:24


Försäkringskassans anställda kräver ursäkt från regeringen. Vi bli utpekade som de som jagar de sjuka, men vi tycker att det är regeringen som ställer de här kraven, säger ordföranden för ST-facket vid Försäkringskassan till Svenska Dagbladet. Siv Norlin, ordförande för 8 500 av Försäkringskassans anställda anser att ministern försöker skylla ifrån sig och inte tar ansvar för regeringens politik.


__ __ __ __ __ __ __


Är det inte så att försäkringskassan ska följa gällande politiska regler i Sverige!!!

Vem är det då som bestämmer dessa regler? Jo, det borde väl vara regeringen?!?

Vem är det som skyller på vem undrar jag. Det är väldigt lätt att skylla ifrån sig när det blir en opinion om ett beslut som man har tagit. Detta borde vi komma ihåg nu när vi snart går in i valåret 2010. Att vända kappan efter vinden är inte att vara en bra regering. En bra regering bryr sig om alla sina väljare redan från början, även de som är sjuka, svaga, arbetslösa och fattiga.Av Aggiator - 9 december 2009 22:32


Försvaret i The Pirate Bay-rättegången får prövningstillstånd i Högsta domstolen när det gäller de två jävsanklagade domarna i hovrätten. Däremot får de inte prövningstillstånd när det gäller domaren Tomas Norströms jäv i tingsrätten. Jag är jättenöjd med det här, men jag tycker samtidigt att det är konstigt att Tomas Norström inte prövas av Högsta domstolen. Domarna i hovrätten är väl snarast mindre jäviga än Tomas Norström var, säger Peter Sunde, som tidigare var Pirate Bays talesman. Även Carl Lundströms ombud Per E Samuelsson är glad över beslutet. Läs mer i DN och i AF.


Det är väldigt bra tycker jag att denna frågan utreds en gång för alla. Fast jag tycker oxå att det är konstigt att inte Tomas Norström prövas, det borde han göras. Alla dessa skandalerna kring TPB rättegången är tråkigt för förtroendet för svenskt rättsväsen. Fast detta innebär oxå att det kan dröja länge innan hovrättsförhandlingen för TPB kommer att hållas. Hoppas nu detta reds ut och att vi slipper läsa om mera jäv i framtidens rättegångar gällande fildelningsmål.


Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Gästboken

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se