Alla inlägg under december 2009

Av Aggiator - 9 december 2009 22:08


Italien hyllar EU:s beslut att produktskydda den neapolitanska pizzan.

Vilket betyder att den äkta neapolitanska pizzan är ”traditionell och skiljer sig från andra liknande produkter”.


Faktarutan: Neapels pizzor föddes någon gång mellan 1715 och 1725, är kända för sin tunna deg – max tre millimeter tjock – och tillagas i 60–90 sekunder i en stenugn, eldad med ekved.


Då har vi lärt oss det idag.  

Alltid lär man något nytt.


ANNONS
Av Aggiator - 7 december 2009 16:57Ja, inte gör artisterna det i alla fall. Det har tidigare artiklar angånde Spotify klargjort för oss. Som till exempel denna samt denna som jag har skrivit tidigare om. Nu ger sig musikbranschen på sina potentiella kunder oxå i stället för att värna om och locka dessa till sig. Musikbranschen sin första Ipredanmälan och kräver att få veta identiteten på en "ganska normal" fildelare". Han har tillgängliggjort 10 000-tals låtar", säger rättighetsorganisationen Ifpi:s jurist. Den anmälda personen har använt Direct Connect. Och IP-numret tillhör ComHem, som nu tvingas ta ställning till hur begäran ska hanteras, enligt uppgifter till Computer Sweden. Ifpi har fler Ipredanmälningar i bakfickan men väntar med dem ett tag till. Längre fram kan Ifpis ordförande Ludvig Werner tänka sig större anmälningar, till exempel att skicka in hundra anmälningar på en gång. Det är vi inte främmande för, säger han vidare. Källa:  DN, IDG,


Om Ifpi tänker sig att anmäla alla fildelare i Sverige så är väl den stora risken att vårt rättsystem inte hinner ta hand om alla andra grövre brott. Utan bara hinner med att utreda alla Ifpi´s anmälningar, vilket vore mycket tråkigt för vårt hela rättssystem och hela ungdomsgenerationen som vår nuvarande regering inte vill satta fast. Men samtidigt verkar deras åtgärder vara väl planerade i tiden, nu när fildelningen tycks ha ökat igen efter nedgången den 1:a april. Skrämseleffekt ???


ANNONS
Av Aggiator - 6 december 2009 18:18


 

Nu är det dax att tända 2:a ljuset, för år 2009

 

2:a advent  

2:a Söndagen i Advent

 

   

 

Av Aggiator - 6 december 2009 16:58

 

   Jingle Cats - mjaande toner                 Av Aggiator - 5 december 2009 23:42


Daniels och Victorias bröllop beräknas kosta minst 64 miljoner kronor.

 

Jag önskar personligen all lycka till bröllopsparet. Men jag tycker att det kunde vara betydligt billigare upplagt med tanke på att vi befinner oss i en lågkonjuktur, där många är utan jobb och egen försörjning. En del bekostas ju av skatter, som kunde gå till att skapa arbetstillfälle.

 

Så här ser notan ut:

Kungen bidrar med 15 miljoner kronor

Staten bidrar med 10 miljoner kronor till bröllopet.

Utrikesdepartementet får 4 skattemiljoner för att täcka kostnaden för cirka 800 utländska journalister.

Daniel och Victoria får 4,5 miljoner kronor som ska täcka det nya hushållet.

Storkyrkan renoveras för 10 miljoner kronor.

Kungen bidrar med uppskattningsvis 15 miljoner ur egen ficka.

Stockholm stad ordnar fest i två veckor kring bröllopet. Kostnaden är beräknad till 20 miljoner kronor. Förhoppningen är att sponsorer ska betala.

Av Aggiator - 5 december 2009 17:09


Natten till den 1 april rasade internettrafiken med omkring 40 procent, enligt så kallade Netnodsiffror. Vilket skulle vara ett bevis på fildelningen minskade drastiskt efter Iped. Men sakta har den ökat igen och för någon vecka sedan hade internettrafiken passerat de tidigare rekordnivåerna från i mars, all-time high helt enkelt. Fast fullständigt lagliga verksamheter kan också haft betydelse för ökningen, såsom till exempel Spotify och de olika tv-kanalernas "Play"-sajter menar fildelningsforskaren Kristoffer Schollin.Men den tekniska utvecklingen gör också att fildelningen på sikt får mindre betydelse även om den fortsätter att växa. Spotify, Voddler och andra lagliga tjänster kommer så småningom att konkurrera ut en stor del av den olagliga fildelningen.

                        

 

Personligen tror jag att skrämseleffekten börjar klinga ut. Ipred-effekten trotsas. Men klart har troligtvis Spotify etc även påverkat internettrafiken. Men vi gör mer på nätet som inte får glömmas. Idag finns det en hel del program som man kan köra direkt på nätet, vi spelar onlinespel etc. Fast jag tror ändå på att fildelningen mår bra och har ökat precis som Kristoffer Schollin säger i artikeln. Fildelningen kommer trots allt att leva vidare parallelt med allt annat på nätet. För fildelning är inget nytt i sig, det är bara sättet att göra det på som är nytt.

Av Aggiator - 4 december 2009 23:17


Filmbolagen vann Ipredmålet i Södertörns tingsrätt. Telia tvingas nu lämna ut uppgifter om personen som står bakom fildelningssajten Swetorrents, enligt tingsrätten.Tingsrätten bedömer att det föreligger sannolika skäl för att det rör sig om ett upphovrättsintrång.


Fyra filmbolag vände sig i augusti till tingsrätten för att få Telia Sonera att lämna ut uppgifter om vem som ligger bakom fildelningstjänsten Swetorrents. Men internetoperatören ville skydda sina kunders integritet och ville inte lämna ut uppgifterna Telia Sonera har redan förklarat att företaget sannolikt kommer att överklaga beslutet om tingsrätten kommer fram till att identiteten ska lämnas ut.

Källa DN.

Av Aggiator - 4 december 2009 22:45


Det händer i Danmark ...

Nästa vecka börjar FN:s stora klimattoppmöte i Köpenhamn och sexhandeln förväntas öka i staden. Med eftersom det har uppstått en konflikt med Köpenhamns kommun, som vill sätta stopp för sexhandeln under mötet, och Sexarbetarnas intresseorganisation, så erbjuder Köpenhamns bordeller gratis sex till all som deltar i mötet.Vilkoret är att för att få gratis sex måste kunderna kunna visa upp id-kort som bevisar att de deltar i COP15-mötet.


När jag växte upp var Danmark och då speciellt Köpenhamn lite speciellt, lite udda och syndigt. Detta kan nog bara hända i Köpenhamn eller möjligen Holland. 

Sådant här tror jag i alla fall inte händer i Sverige. 


Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se