Alla inlägg under januari 2010

Av Aggiator - 21 januari 2010 23:08


... det visar en studie enligt tidningen Neuroreport. Här lät forskarna studenter doppa händerna i isvatten.  En gång under svordomar, en gång medan man sa ett neutralt ord. Det visade sig att svordomarna minskade smärtan och att studenterna stod ut längre i isvattnet när de fick lov att svära. Läs mer i Aftonbladet.


Är detta en effekt som framträder fysiskt eller är det hjärnan som styr reaktionen på grund av svordom eller inte. Jag lutar åt att det är hjärnan som styr och att effekten då ligger på ett psykosomatiskt plan. Hjärnans kraft lär vara stor.


ANNONS
Av Aggiator - 21 januari 2010 22:27


Att löpning förbättrar inlärning vet vi sedan tidigare. Möjligheten finns nu att en grupp amerikanska forskare har hittat förklaringen till detta. I försök på möss upptäcktes att nya hjärnceller bildas i hippocampus så fort de tränar. Hippocampus är just den delen av hjärnan som minnet använder. Försöket varade i 105 dagar. Forskningen visade det sig att de möss som löptränade ca 2 mil om dagen i sitt löphjul mot slutet hade de fått mer än dubbelt så många hjärnceller som de möss som inte alls löptränade. Källa: Aftonbladet.

 

Intressant läsning tycker jag som du tycks visa på att det kanske går att påverka nybildningen av hjärncelleri just det område där man ser första tecknen till demenssjukdomen Alzheimers.Undrar om löpträningen kan förbättra  även för det mänskliga minnet? Det är bara väldigt synd att det är så förskräckligt tråkigt att springa. Absolut inget för mig! Finns det ingen annan motion som skulle kunna fungera lika bra som minnesutökare?

ANNONS
Av Aggiator - 18 januari 2010 22:08


Idag har jag varit på BodyBalance och vill tacka mig själv för det.

NAMASTÈ

 

Hittade förresten en artikel om världens äldsta bodybuilder. Han heter Ray Moon och är hela 81 år. Det ni! Han har haft polio, överlevt en hjärtoperation och haft prostatabekymmer började träna på gymmet 2004. Fyra år senare blev han australiensk mästare i bodybuilding för män över 70 år. Har nu muskler som en vältränad 25-åring och tränar minst fem gånger i veckan. Kolla honom på bilden.


  


Alltså det är aldrig försent att börja träna.

Tänk att ha en sådan kropp vid 81 års ålder.

Verkligen något att inspireras över.

 

__ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __

  

Läs förresten gärna artikeln "Åldern är inget hinder för att skaffa magrutor" oxå.

För ännu mer inspiration om du behöver det :-)Av Aggiator - 17 januari 2010 23:01


 Kan du finna här

 

Kanske något som är användbart efter all julmat och julegotter?

 

  

Av Aggiator - 17 januari 2010 21:37


En ”högenergistråle”, uppsänd från norsk mark, ska ha punkterat termosfären! Det är vad som hävdas på nyhetsbyrån Pakistan Daily sajt i Pakistan. En norskpakistansk samhällsanalytiker menar att artikeln framstår som seriös.


Sajten beskriver hur en ”högenergistråle” ska ha sänts upp från en radarstation i Nordnorge och att den punkterat termosfären, den yttersta delen av jordens atmosfär, och anger detta som förklaring till den stränga kyla och stora mängder snö som brett ut sig i delar av världen. I artikeln hävdas att strålen är en del i ett forskningsprojekt, kallat High Frequency Active Auroral Research Programme (HAARP), som USA bedriver i samarbete med Norge. Läs mer här på DN.


Mycket ska man läsa innan öronen trillar av.

Men det här tar ända priset.

Helsjukt !!!

Av Aggiator - 12 januari 2010 16:45


Den 3 februari utses stora bloggpriset till Sveriges bäste bloggare.


Själv känner jag starkt för Farmor Gun, 72, som nominerats till Årets Blogg inom politik och samhälle. Hon visar att man inte behöver vara ung för att engagera sig på internet och om internet. Hon har ett starkt engagemang just för nätfrågor som berör demokrati, mänskliga rättigheter, integritet och rättssäkerhet samt folkbildning. Hon är en del av bloggosfären och kallar sig medborgare på internet. Det är mycket möjligt att hon får min röst. Läs mer här. eller läs gärna mer om alla de nominerade bloggarna - i kategorin samhälle & politik.

 


Fakta:


1. Bloggpanelen nominerar

En inbjudan har skickats ut till de 100 mest betydelsefulla bloggarna i Sverige om att delta i bloggpanelen till Stora Bloggpriset. Inbjudan baseras på de bloggar som är mest länkade till, mest valda som favoriter och mest trafikerade enligt Bloggportalen.se. Ett antal bloggare är även specialinbjudna.

Panelen nominerar fem bloggar i varje tävlingskategori. En blogg kan bara nomineras i en kategori. De nominerade är dessa.  


2. Folket röstar.
Mellan den 7 och 22 januari kan svenska folket gå in och rösta på storabloggpriset.se


3. Vinnarna presenteras

Den 3 februari anordnas en galakväll på Nalen i Stockholm där vinnarna presenteras och prisutdelningen av Stora Bloggpriset sker.


Av Aggiator - 9 januari 2010 22:43


  


I dag har men kära make klätt av julgranen och kastat ut den under tiden jag var på jobbet. Samt städat undan lite annat pynt. Så nu är julen slut här hemma och allt återgår till sin normala gång. Det är lite trist - men samtidigt oxå mycket skönt.

 

Till middag, kassler med rödvinsås *gott*. Kvällen fördrevs med att titta på "På Spåret" som spelades in igår. Och sedan en stund här framför datorn.

Det har snöat lite då och då under julen, fast mest på nätterna. Men inget idag. Snön ligger fortfarande kvar här i skåne, vilket är ovanligt. Kallt är det i alla fall

*brr*. Man får ha bra med kläder när man går ut. Inte för att termometern egentligen visar så väldigt mycket minus, utan för att det blåser. Jag undrar hur länge den ska stanna kvar innan den smälter bort. Nu är det snart är det snart dax för sängen, för imorgon är det en helt ny dag.

GOD NATT

Av Aggiator - 9 januari 2010 21:41

Läser ett reportage här som handlar om kroppskontroll.    


Karl Dyall, dansare, svarar på frågan om vad kroppskontroll egentligen är för någonting. Han nämner då ord som god styrka, teknik, balans och smidighet. Men vid närmare eftertanke säger han att det mest av allt handlar om något mer ogreppbart, en sorts känsla.

Anna Lindberg, simhoppare, ser kroppskontroll som en begåvning. Har man låg kroppskontroll så visst kan man träna upp sig, men bara till en viss gräns.

Shannon Savage, cirkusartist, tror att vissa är skapade med naturligt mer kroppskontroll än andra.


Det finns olika träningsformer som går att använda för att förbättra kroppskontrollen. Här nedan är vad Karl Dyall tipsar om:

  • Pilates - Träning för hela kroppen men tonvikt på att stärka bålmuskulaturen.
  •  Yoga - Kombinerar avslappning, andningsövningar och fysiska ställningar för att skapa styrka, och balans.
  • Core-träning - Träning för bålen. Viktigt eftersom de flesta rörelser involverar mag- och ryggmuskulaturen. Finns på de flesta träningsanläggningar.
  • Crossfit - Blandar klassiska och nya övningar från bland annat brottning, friidrott och gymnastik. Mångsidig, funktionell träning för hela kroppen.
  • Dans - En av de mest varierande träningsformerna. Hjälper dig att utveckla styrka och teknik, bli mjukare och förfina rörelsekvaliteten.

__ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __

 

Pilates och Yoga är inte helt fel. Danspass är kul, det finns olika typer av dessa. Core är mycket bra för bålen, magen. Men Crossfit tror jag nog inte är något för mig även om den är mångsidig. Jag vill tycka att den gymnastik jag gör är kul. Annars kan den vara hur bra som helst, det blir ändå inget äv den. Så mitt råd blir att välja något som passar dig. Men testa gärna och känn dig för några gånger innan du förkastar någonting.

Namasté  

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se