Direktlänk till inlägg 12 februari 2010
Ramlade över en choklad-studie på nätet idag, faktiskt just som jag syndade med
att äta några chokladbitar. Studien bestod av ...
En grupp amerikanska forskare som har sammanställt tre stycken studier om choklad och hjärnblödning, har upptäckt att två av dem visar att chokladätning minst en gång i veckan minskar risken att drabbas av hjärnblödning med 22 procent. Detta jämfört med om man inte äter choklad alls. De som åt 50 gram choklad per vecka hade i sin tur nästan halverad risk att få hjärnblödning. Den chokladen som enligt tidigare studier har visat sig vara bra för blodkärlen är den mörka chokladen som innehåller minst 70 procent kakaohalt och är bitter. Denna choklad innehåller stora mängder antioxidanter som kallas flavanoider. Läs hela texten här.
Alltid något att trösta sig med när chokladsuget kommer.
Ja, det är vad jag läser på DN.idag. Förklaringen är Klimathotet som förväntas försämra tillgången på bra kaffebönor. T.ex kan bladrost, ett slags svamp som angriper kaffeplantorna öka när väderförhållanden ändras. Minette Rosén, kaffei...
Efter att ha varit borta härifrån under en längre tid nu så har jag upptäckt att jag (dvs. bloggen) är kvar. Så då fick jag idé att kanske det är dax att vara här lite igen. En del har ändrats här men inte mycket. Pingandet och bloggosfären (heter ...
Enligt Göteborgsposten så planerar J.K.Rowling återbesöka Harry Potters magiska värld i tre nya noveller. De nya böckerna är tänkta som ett supplement till Harry Potter-böckerna och är i det kortare formatet. De kommer att glädja läsare och ta ...
Förre gymnasie- och kunskapsminister Aida Hadžialić (S) avgick i lördags efter att ha åkt fast för rattfylleri med 0,2 promille i blodet, på väg hem från en fest. Hon har nu lämnat in en ansökan om avgångsvederlag, som väntas ge drygt 1,5 miljon...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
27 | 28 | |||
|