Alla inlägg under februari 2010

Av Aggiator - 22 februari 2010 22:00Vintern är inte slut ännu. Elpriset bara höjs och höjs. Exempelvis: Priset per kilowattimme var uppe på 13:80 kronor under morgontimmarna på den nordiska elbörsen Nordpool. Jag läser jag oxå att vi kan räkna med höga elpriser under hela våren. Som till en del beror på kärnkraftsbolagens dåliga planering. Källa DN.


Jag reagerar i texten på detta: De höga priserna beror också på den hydrologiska balansen. Citat "Det kan tyckas märkligt att magasinen inte är mer välfyllda med tanke på all den snö som vräkt ned över landet den senaste tiden. Men snön har så att säga inte fallit på rätt ställen, det vill säga där magasinen finns".


Det är nu inte första gången som Vattenfall har använt sig av denna ursäkten. Varför snöar och/eller regnar det alltid på fel ställe enligt Vattenfall. Kanske är det dax för Vattenfall att flytta bassänger och magasin till platser med nederbörd!!!

ANNONS
Av Aggiator - 22 februari 2010 21:30


Alla fildelare som fastnat i juridikens garn har använt äldre tekniker som till exempel DC++ . Däremot har ingen fildelare som använt bittorrenttekniken dömts i någon rättslig instans.


Ludvig Strigeus som konstruerat Utorrent, tror att det behövs en rejäl övervakningsapparat med automatiserad bevakning av ip-nummer för

att få skarpt bevismaterial. Dessutom måste det samköras med internetleverantörerna eftersom användarnas ip-nummer ibland byts ut


Ett av skälen är att bittorrenttekniken är mer svårspanad för antipiraternas tekniker, bedömer IT-gurun Jonas Birgersson, och forsätter med att säga, "Jag känner inte till något rättsfall i västvärlden där någon har blivit dömd för att de fildelat via bittorrent. Det beror framför allt på att det är svårt att bevisa. Om nedladdaren har maximal otur kan han fastna i ett filter vid ett enskilt spaningstillfälle med ett verk". Det är detta som herr Pontén har problem med.


Därför efterlyser Pontén nu en lagändring som gör det möjligt för upphovsrättsorganisationerna att skicka varningar direkt till misstänkta fildelare. Pontén vill att en oberoende instans i samarbete med internetleverantörerna ska kunna skicka ut varningsbrev till den som bryter mot lagen. Detta skulle möjligen kunna vara en statlig instans eller en tredjepartsorganisation. Källa DN.__ __ __      __ __ __

  

Skrämselteknink är visserligen bättre än att direkt dömas ohörd. Men risken med 

anonymiseringsstjänster riskerar att öka då. Vilket betyder att andra, fast lite tyngre kriminella, typ pedofiler etc riskerar då att undvika att åka fast som en oönskad bieffekt. ...... Och vem ska betala denna oberoende instans??? ......

Jag får kanske betala detta via mitt internet-abonnemang eller?  ... Hum ... då måste jag nog börja fildela och sluta köpa CD-skivor och filmer för att ha råd med bredband i framtiden. Fast då blir jag jagad och skrämd av herr Pontén och riskerar gigantiska fantasisummor i bötesbelopp.


ANNONS
Av Aggiator - 21 februari 2010 22:02


Märket Dsquared stajlade sina modeller som om de varit i slagsmål på en ovanlig visning under modeveckan i Milano. Se bilderna på modellerna här.


Jag förstår inte vitsen med att göra om modellerna till råa slagskämpar. Det finnsen undersökning här som frågar ... Vad tycker du om Dsquareds visning?


 Se resultatet

 

Mitt eget svar blir ... Provocerande och smaklöst.

Vad tycker du?

Av Aggiator - 20 februari 2010 17:09


Ena dagen lovar statsminister Fredrik Reinfeldt ytterligare skattesänkningar nästa år, främst då för pensionärerna och ensamstående med barn. Andra dagen lovar finansminister Anders Borg höjd skatt nästa år. Har Moderaterna ingen vettig koll alls på enonomin.!?!

 

Anders Borg berömmer oxå den förra regeringen med orden:

- Det är klart att Göran Perssons historiska insats är monumentalt betydelsefull för Sverige. Vi kan ha haft olika synpunkter på hur man borde sanerat vår ekonomi. Men den sanering de gjorde är oerhört viktig för att vi har en god ordning i vår ekonomi.

Höjda skatter är avgörande för att behålla en stabil ekonomi i framtiden, framhöll Borg. Och att ett normalt skattetryck för Sverige bör ligga på 35 – 45 procent av BNP.

På frågan:

Moderaterna ska väl stå för sänkta skatter? Svarar Anders Borg.

– Nej, det tycker jag inte. När ekonomin så tillåter ska man naturligtvis sänka skatter. Det gör den inte i dag. Läs mer här


Hum ... Vallöfte eller röstfiske!

Vad lovar moderaterna egentligen?

Blir det sänkta eller höjda skatter om moderaterna vinner valet?

Av Aggiator - 18 februari 2010 21:45


Ofta när man går ut så ligger det krossat glas lite överallt på vägbanor, gångbanor och cykelstigar. Ibland undrar man bara vem i h**vete som krossar allt glas. Jag tror nämligen inte att det bara är fulla ungdommar som gör detta i berusat oförstånd. Nej det vore ett rent för lätt svar. Däremot så verkar det vara busfrö bestående av både barn och ungdomar som lider av en stark lust att förstöra för andra. Hur det nu kan vara så kul att sabba och förstöra förstår jag inte riktigt!? Även de som förstör riskerar ju faktiskt att drabbas själva. Hur kul är det till exempel att få punktering efter punktering på cykeln stup i kvarten???

Men även fast detta med materiella skador är mycket irriterande, är det kanske inte det allra värsta. För .. vem tänker på alla djur som riskerar att skära upp tassarna eller alla små barfota barnfötter som kan skadas på sommaren!!!  

Av Aggiator - 18 februari 2010 20:47


    


 Finansministerns lön:

 Har du någonsin tänkt på vad du skulle göra om du hade finansministerns lön och förmåner?
- Nej, men jag har däremot undrat över vad han skulle göra om han hade min inkomst.


 Två politiker diskuterar:

Två politiker diskuterade i ett gathörn inför en skara åhörare.
- Det finns hundratals sätt att tjäna pengar på, men bara ett hederligt, sa den ene.
Och hur går det till då? fråga de den andre spelfullt.
- Jag visste väl att du inte skulle känna till det, sa den förste triumferande.
 Obegripligt:

- Du ska inte yttra dig om saker du inte begriper! Du sitter väl inte i riksdagen heller.


 En framstående politiker:

En framstående politiker måste kunna förutse vad som ska hända.
Och efteråt måste han kunna förklara varför det inte hände. 

Av Aggiator - 17 februari 2010 23:00


Jag läser att Biogasen ökar stort som drivmedel     enligt statistik för 2009 från Energimyndigheten.     


Gasbilen verkar vara den nya miljöbilen. Undrar om den kommer att gå om etanolbilen i framtiden. Fler och fler kommuner satsar numera på biogasen. Själv hjälper jag numera till med biogastillverkningen på så sett att allt matavfall samlas in i speciell papperspåse som sedan lämnas via sopporna till rötning. Så småningom tillverkas det biogas av detta matavfall. Det gynnar miljön men oxå mig på så sätt att sophämtningen blir billigare.

Av Aggiator - 16 februari 2010 23:30


Då ska man äta fastlagsbulle eller som det oxå kallas semla.

Vilket jag har gjort idag, ätit fastlagsbulle alltså.

 

Fast jag måste erkänna ...

  ... tjuvstartade fetisdagen redan i söndags men en fastlagsbulle.

 

GOD NATT på er Alla för idag.
Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24
25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Gästboken

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se