Alla inlägg under mars 2010

Av Aggiator - 27 mars 2010 22:04


Eller Sommartid på svenska.

 

Nu är det åter dax att flytta fram klockans visare en timme.

Dygnet blir alltså en timme kortare.

Morgonen kommer tidigare och nattsömnen minskar.

 

Forskare vid Karolinska Institutet visar i en studie att risken för hjärtinfarkt

ökade med fem procent veckan efter övergången till sommartid.

Enligt amerikansk forskning ökar övergången även risken för trafikolyckor.


Själv brukar min rytm bli rubbad och jag blir tröttare.

Men det lär finnas hjälpmetoder för att mildra övergången.


För att försöka mildra övergången kan man se till så att man får ordentligt med solljus tidigt på morgonen hjälper kroppen att ställa om. Bra mot rytmrubbningar lär det oxå vara att lägga sig en liten stund tidigare än vad man brukar.

ANNONS
Av Aggiator - 26 mars 2010 23:14


I fredags klev Arne Lodin, 59, på bussen vid Fridhemsplan i Stockholm. Han tog plats långt fram i bussen och hade bra sikt mot förarsätet. Arne såg hur föraren vecklade ut en dagstidning över förarsätet. Strax därpå rullade den halvfulla bussen ut från hållplatsen – men föraren kunde inte slita sig från läsningen. Läs mer här.


En bussförare som läser tidningen samtidigt som han kör! Brrr! Usch! *ryser*

Hur är denne bussförare skapt. Han utsätter inte bara sig själv för fara utan även passagerare samt övriga trafikanter. Det får man väa hoppas inte är ett speciellt vanligt beteénde hos busschaufförer. Fast mobiltelefonpratande bussschauförer visar sig är mycket vanligt. Finns det något annat än att säga att detta beteénde är totalt oansvarigt. Jag hoppas verkligen att dessa busschaufförer aldra minst får en skarp varning. Fast den tidningsläsande bussföraren borde omedelbart få sparken samt mista sitt busskort!!!


ANNONS
Av Aggiator - 24 mars 2010 23:35


Jag läser på Sofies mode att jeansskjorta lär bli ett hett plagg i vår.

Kolla bilder här.


 

Då är det bara att gå igång och shoppa en jeanssjorta då.

  Av Aggiator - 24 mars 2010 22:53


Nya rön visar att en timmes lagom rask promenad om dagen räcker för att behålla vikten. Om man däremot även vlll gå ner i vikt måste man tänka på hur man äter.

Läs mer här.


Av Aggiator - 24 mars 2010 22:19


3,2 miljoner svenskar använder inte internet alls eller i väldigt liten utsträckning, konstaterar.SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur). I denna gruppen är främst lågutbildade och långtidsarbetslösa är överrepresenterade. Digital kompetens har i hög utsträckning blivit ett krav från så väl myndigheter som från arbetsmarknaden, men det i sin tur kräver insatser på bred front så att alla medborgare får samma möjligheter att till exempel söka ett jobb", säger Danny Aerts, vd på.SE i ett pressmeddelande. Källa: DN


Eftersom gruppen lågutbildade och långtidsarbetslösa är överrepresenterade så får väl detta ses som en klassfråga.Detta borde vara något som arbetsförmedlingen borde ta fasta på eftersom det är mycket svårt att söka arbete utan dator och datakunskaper idag.

Av Aggiator - 23 mars 2010 23:01


Det går dåligt för solariebranchen. Många solarier tvingas att gå i konkurs. Strålsäkerhetsmyndigheten gick ut med en rekommendation i höstas om en åldergräns på 18 år för att få sola i solarium. I januari uppmanade Strålsäkerhetsmyndigheten landets alla kommuner att överväga att sluta att ha solarier i simhallar, fritids- gym- eller sportanläggningar. Detta på grund av att det har visat sig vara lika farligt att sola i solarium som att solbada i vanlig sol. Solariesolande personer utsätter sig alltså i högsta grad för ett riskbeteénde för att utveckla cancer. Nu kräver svensk solarieförening att Strålsäkerhetsmyndigheten ska dementera uppgiften att solariesolare tillhör den högsta riskgruppen för hudcancer eftersom de menar att det inte förekommer en ökad cancerrisk av solariesolande.


Solarieförening verkar mest tala för egen sak. Ska man då tro på strålsäkerhetsmyndigheten som utger sig för att stödja sig på vetenskap eller Solarieförening som är en ren lobbyorganisaton. Självklart anser jag att de som vill sola solarium ska få göra det. Men man ska vara medveten om att cancerrisken kan finnas där. Tänk på att en gång i tiden. sådär nästan på stenåldern, var det fint att vara vit för det visade på att man inte behövde jobba hårt som bonde för sitt levebröd utan var en rik och uppsatt person.


Själv solar jag gärna på sommaren ute i solen. Men jag gillar inte att krypa in i ett solarium. Det betyder att jag inte är brun och fin på vinten, utan bara på sommaren. Fast personligen tror jag att vi nordbor inte är skappade att sola året runt för att vi ska bli bruna och fina och då får sommaren räcka för mej. Förutom cancerrisken, ja jag tror på att den finns, så gör solen oxå att man åldras snabbare och får mera rynkor. Så varför medvetet välja att bli rynkig och ful i förtid för att man alltid ska vara brun och fin. Sommaren får räcka för mig.

 

I alla fall så kommer strålsäkerhetsmyndigheten attlägga fram en ny rapport inom kort. Den kommer att slå fast att det saknas skäl för att ändra rekommendationerna. De stöder sig på rön som WHO:s cancerforskningsinstitut Iarc har sammanställt.

Av Aggiator - 23 mars 2010 22:50


Efter att ha hållit igång hela dagen, så har jag varit på Pilates. Han precis hem och packa träningskläder innan det var dax att cykla iväg för att hinna till gymet. Men trots allt är ett pilatespass är alltid jobbigt och skönt. Skönt är det då speciellt efteråt. Väl hemkommen, dax för lite mat. Sitter sedan här framför datorn och kollar runt bland nyheter och bloggar. Känner att ögonen blir allt tyngre. Sedan kommer en gräns där jag blir lite piggare, men det är snart dax att krypa i säng för det kommer en dag imorgon oxå. Och då ska jag sova riktigt länge.


Av Aggiator - 22 mars 2010 23:17


I kvällens avnitt av ”Saltön” dog William MacFie oväntat.

– Jag bestämde att karaktären skulle få dö hjältedöden, säger Viveca Lärn som skrivit bokserien om saltöborna i AF. Saltöns regissör Lena Koppel är nyfiken på hur publiken kommer att reagera på dödsfallet i kväll.

– Det kanske blir ramaskri. Vem vet, SVT kanske blir nedringt av folk som undrar vad vi har gjort med ”Saltön”, säger hon.


Jag personligen tycker att det var väldigt synd att låta MacFie dö, även om han dog en hjältedöd. Men jag måste samtidigt erkänna att jag inte tycker att dessa tre avsnitten har varit så bra. Inte så mycket nyskapande precis. Fast ändå tittar jag såklart för jag är nyfiken på vad som ska hända. Nu är det bara ett litet avsnitt kvar.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se