Alla inlägg under mars 2010

Av Aggiator - 16 mars 2010 20:38


Jag var på BodyBalance igår men hann inte skriva något om det. Kom precis hem för att se avsnitt 2 av Saltön och sedan mer eller mindre i säng. Idag var jag på Pilates efter jobbet. Det var bara hem och packa för gymmet och så iväg igen.

 

Nåja, pilates-passet kändes mycket bra. Jag tycker om pilates på grund av att jag tycker att det är så lätt att gå in i sig själv. Det är den lugna musiken och bara jag fokuserande på att spänna magen och ligga så stilla som det bara går med hela kroppen utom just den delen av kroppen som man rör för tillfället. Den som tror att detta är lätt har inte riktigt fattat vad  pilates är. Jag kan uppleva det nästan som *ler* en fysisk meditation. Ungefär samma känsla kan jag uppnå under ett yogapass.

 

Vad det gäller BodyBalace så är det fysiskt och kul. Men ger inte riktigt samma känsla. Här tror jag att musiken spelar en stor roll. Men även det att det är mera fart och omväxlade eftersom det är ett "blandpass" kan kanske spela in. Ni som tränar BodyBalance och/eller Pilates upplever ni sak samma, eller?

 

Namasté

ANNONS
Av Aggiator - 13 mars 2010 17:36


Svenska forskare tror sig kunna krympa tumörer på både möss och människa med hjälp av bröstmjölk. Det nya cancervapnet upptäcktes av en ren slump medan forskarna i Malmö letade efter bakteriedödande egenskaper i bröstmjölken. De insåg att vissa ämnen i mjölken dödar cancerceller. Fortsatta provrörsförsök visar att de är effektiva mot 40 olika cancerformer. Det är ett protein och en fettsyra som finns naturligt i all bröstmjölk som påverkar cancercellerna. Läs mer i AF.


Låter otroligt, men vem vet. Det fungerar kanske.

 

Här nedan är en man som gör ost av sin hustrus överproduktion av bröstmjölk.


Vill du äta detta???

Jag själv tvekar - det låter inget vidare gott precis.

ANNONS
Av Aggiator - 10 mars 2010 19:39


Lågenergilampan, som blir allt vanligare i svenska hem när glödlampan fasas ut, har visat sig vara en stor brandrisk i sig. Problemet är att plasten runtomkring lätt börjar brinna vid höga temperaturer. Det finns ingen statestik som visar hur många bränder som beror på just lågenergilampor, Men en lågenergilampa är fylld av teknik som i sig kan ta eld och lampan är omsluten i plast.


I Sverige saknas regler för att lampan måste självslockna vid högre temperaturer.

Brandutredare David Widlund önskar att man ställde högre krav på lamporna än vad man gör i dag. Men här har regelverket har inte hunnit med.

-Det är ju inte alls bra att man har en plast i lamporna som kan börja brinna. För vår del skulle vi mycket hellre se att man hade en plast i lamporna som inte kunde ta eld, säger han. Läs hela artikeln här.

      

Detta var minsann ingen positiv läsning, nu när vi håller på att byta ut alla våra glödlampor. Jag tycker och måste kritisera den snabba utfasningen av vår gamla glödlampa, för det känns mer och mer som om tiden inte är mogen och glödlampeförbudet enbart ett hastverk. Dessa lågenergilamporna som utlovas hålla ca 8-10 år ska alltså behöva bytas snart igen, när lampkraven har blivit högre och lamporna säkrare. Slöseri med mina pengar är vad det är. Och sist men absolut inte minst - en massa avfall helt i onödan som ska smutsa ner Moder Jord!
Av Aggiator - 9 mars 2010 22:27


Detta börjar jag snart undra när jag läser i PC för Alla att Microsoft föreslår att internetleverantörer ska stänga av användare vars datorer är smittade med botnät. Microsofts vicepresident för datorsäkerhet, Scott Charney, anser att det borde vara upp till internetleverantörerna att stänga av internetanvändare som drabbats av botnät och andra hot genom att införa en form av karantän som även fungerar blixtsnabbt. Enligt Scott Charney borde inte användarna få kopplas in på internet igen innan de städat upp på sina datorer, skriver PC Pro. En internetskatt som betalas av att internetanvändarna skulle kunna finansiera det hela.Jo men visst. Tydligen Menar Microsoft allvar med detta tyckandet. Jag tycker att Microsoft borde sopa rent framför sin egen dörr först. Alla operativsysten, internetexplorer, Officepaket och dylika program - hur många säkerhetshål har inte dessa??? Jag anser att det är Microsoft som borde böta och betala den där internetskatten för att dom förser oss användare med osäkra program!!! Osäkra program med säkerhetshål som skadlig kod eller skadliga program kan tränga sig in i och sabba datorn eller förvandla den till ett botnät. Försöker Microsoft att skylla ifrån sig på sina användare!?!

 

Okej, jag vet att Microsoft inte är ensam om att släppa mjukvara med säkerhetshål. I mitt tycke borde inga program släppas förän de var helt klara och säkra. Men då hade det kanske inte funnits så många program på marknaden. Men det kan inte heller vara ekonomiskt att ha en massa människor som sitter och rättar till alla felen, så kallade buggar, i efterskott varken för Microsoft eller alla andra mjukvaroföretag.

 __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __


Förresten tänkte på det här med produktakivering oxå. Idag har jag tvingats att aktivera om Windows XP idag, som jag har på den gamla datorn,  på grund av Microsofts piratkopieringsjakt. Detta till trots att jag kört med XP:n i många år och den blev aktiverad när den var nyinstallerad, samt att den inte är ombyggd så att det skulle behövas.

Av Aggiator - 9 mars 2010 22:11


Det var vad som fanns kvar när jag bokade in mig på i förra veckan efter Body Balance träningspasset. Tjejen i receptionen tittade på mig och förklarade för mig att tre personer måste hoppa av först. Ja det vet jag sa jag, men jag vill bli inbokad i alla fall och hoppas på turen. Så hon bokade in mig, fast jag hade inte själv så stora förhoppningar att komma med. Men o andra sidan så vet man ju aldrig heller.

 

Jag kollade via datorn innan idag men det var ingen som hade hoppat av. Men jag kollade igen för säkerhetsskull strax innan 17.30 igen. Och då fanns jag med på platslistan!!! Så det var bara att kasta på sig kläderna och cykla iväg. Tur att man inte bor så långt bort, för passet började klockan 18.00 .... Men jag hann.

 

Så dagens träning, Pilates. Tufft men skönt.

 

Sedan när jag kom hem blev det lite mat och efter det TV-tittande.

Man måste ju *ler* försöka vara lite social med maken oxå.


Av Aggiator - 8 mars 2010 23:30


Då var dagens träning gjord. Body Balance stod det på schemat. Så nu är jag åter balanserad och fin.   Namasté  till mig 

Väl hemkommen blev det serien Saltön på Tv, eftersom det börjar sändas nya avsnitt och det 1:a började idag. Jag tittar nog mest på det eftersom jag har sett de övriga avsnitten tidigare, för samtidigt som jag såg avsittet konstaterar jag (vi) att det inte har hänt så väldigt mycket där på Saltön. De kör mest runt i samma spår, med samma relationsproblem och bekymmer. Fast jag kommer nog ändå att titta vidare på övriga avsnitt eftersom jag sett alla avsnitten tidigare och så *ler* är man ju ändå lite nyfiken hur det går för karaktärerna där.

Nu väntar snart sängen på mig. Det är ju en ny dag i morgon, med nya små bekymmer och glädjeämnen. Och dessutom är det en fridag!

  

Av Aggiator - 8 mars 2010 23:15


Idag är det den 8 mars, Internationella kvinnodagen!!!


Aftonbladet har ställt en webbfråga ”Är Sverige tillräckligt jämställt”?

 

Här svarar  59,3 procent, av de manliga läsarna ”Ja”. Det duger nu. Medan sex av tio kvinnor "Nej” – det det finns kvar att göra.

 

Klart att det finns mer att göra. Jämställdhet handlar inte bara om vem som gör vad hemma. Utan fortfarande finns det rent för få heltider, 100% tjänster innom kvinnliga yrken. Lönen i kvinnoyrken är oxå i allmänhet lägre än männens lön. Tänk jag har aldrig riktigt förstått varför det är mer värt att passa och sköta om en maskin än en människa eller ett barn. Kanske någon kan förklara det för mig?

 

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se