Alla inlägg under mars 2010

Av Aggiator - 8 mars 2010 22:45


Du är inte äldre än vad du upplever dig att vara – i alla fall om man ska tro den senaste forskningen. Att känna sig ung innebär också att man åldras skonsammare. Det läser jag i AF.


Det hela hanlar om en studie gjord vid Purdue University i Indiana, USA.

Studien grundare sig på undersökningar gjorda av 500 personer i åldrarna 55-74 år. Det visade sig att de personerna som kände sig yngre än sin faktiska ålder vid första undersökningstillfället, även kände sig mentalt pigga och friska efter 10 år samt hade större tilltro till sin kognitiva förmåga. Däremot de personerna som upplevt sig äldre än den fysiska åldern även tenderade att må sämre efter 10 år.

Med detta vill forskarna visa på att det är värt att försöka "tänka sig ung", för att åldras skonsammare.


Det här med att åldras är en förunderlig sak. När man var tonåring funderade jag ibland hur det skulle vara att vara äldre, typ sådär mitt i livet. Men nu när jag har blivit äldre så känner jag mig inte alls så gammal som jag föreställde mig att jag skulle göra. Själv pendlar min egen upplevda ålder upp och ner beroende på hur jag mår samt vilket humör jag känner mig som. Bland är jag närmare 100 år, trött och gnällig. Bland är jag en trotsig tonåring. Men överlag känner jag mig rent mentalt yngre än vad jag faktiskt är, vilket jag tolkar som bra. Det borde betyda att jag kommer att åldras långsamt och känna mig pigg långt upp i åldern. Hum ... det finns förtfarande hopp om livet.     :-)

ANNONS
Av Aggiator - 6 mars 2010 23:18


Idag har solen lyst för fullt och håller på att smälta bort all snö. Tyvärr har jag inte hunnit njuta av solen för att jag jobbar denna helgen. Men det ska väl komma flera fina dagar nu när våren lär vara på väg. Man blir gladare när solen lyser. Skönt att slippa mera snö - för jag vill ha våår!  :-)


ANNONS
Av Aggiator - 6 mars 2010 22:14


PushUp och platta till är ord som alla kvinnor är vana vid att hitta på vissa klädesplagg. Jag använder ju faktiskt själv PushUp BH ibland måste jag erkänna. Det finns även PushUp kalsonger att köpa till män.

  

Och nu kommer "sexpack-tröjan" till män läser jag i AF.

Tröjan skulpterar kroppen samtidigt som den ger stöd och tar bort centimeter på magtrakten och ger en illusion av magmuskler även om det inte finns några.

Priset för att slippa träna då ... är cirka 600 kronor.


Av Aggiator - 4 mars 2010 20:57


Själv är jag riktigt urusel på läppstift och målar sällan mina läppar. Dessutom är jag väldigt duktig på att "äta upp" allt mit läppstift från mina läppar så att det försvinnar ganska snabbt. Men man skulle kanske ändå testa denna guiden någon gång ...

Kolla in bildspelet hur du ska måla dina läppar här.                       

För mer info och tips läs även här.


Av Aggiator - 3 mars 2010 23:27


Här har vi en svensk pilot som har flygit passagerare i 13 år utan giltigt flygcertifikat under minst 10 000 flygtimmar. Han har helt enkelt kört på falska papper och är nu åtalad för förfalskning. Han har flugit för belgiska, italienska och brittiska flygbolag, rapporterar holländska medier. han hade visserligen en gång i tiden tiden hade licens. Men den gällde aldrig för trafikflyg. Läs hela artikeln här.


Vad krävs för att bli anställd som pilot?

Hur går det till att anställa piloter?

Hur kan alla dessa länders flygbolag ha missat att kolla upp kompetensen?

Är det så lätt att bli anställd på falska papper som pilot?

 

Är detta sjukt eller är det sjukt???


Av Aggiator - 3 mars 2010 22:36

 

Min man kallade precis in mig till TV:n. Han visade mig en orangutang som verkade sjuk liggande på en sjuksäng med blöja. Sedan fick man se fällning av regnskog. Samt apor, fåglar och andra djur sittande i små trånga burar, rädda  och förvirrade over stadens larm och stök. Apor, orangutanger hängande, klättrande, ätande och lyckliga i regnskogens träd, deras hem. Och så åter till bortfraktandet av timret från de nedsågade regnskogsträden, elefanter fastkedjade i ena föten etc. Sedan klarade jag inte av mer *äcklad*. Jag vet inte om jag överreagerar men det är så fruktansvärt att betrakta detta.

 

jo jag glömde nästan bort bilden av virket i andra länder, som golvbräder, möbler etc. Man vet ju att detta förekommer, att det går till så här och att vi sedan köper detta virket i form av möbler etc. Men det känns ändå fruktansvärt att titta på när man bli påmind på detta sätt. Framförallt undrar man hur någon kan vara så grym, hjärtlös, mot djuren och spära in dem i trånga burar, slå på dem etc. Det gör en ledsen, så man nästan gråter eller ja man gråter *tårar* kan inte hjälpa det.

 

I alla fall så viste ingen av oss vad det var vi hade tittat på, maken hade bara zappat över dit. Hittade informationen här på näten om vad som sänds på TV just nu ... och detta var det jag såg lite av ...


Green - den sista orangutangen

Naturfilm från 2009. Fransk naturfilm om en orangutanghona som tas om hand när hon irrar omkring på jättehygget som en gång var hennes skog. Liggande i en sjuksäng med blöjor och dropp ser hon på oss med frågande ögon, och vi påminns om hur vår hunger efter tropiskt virke och billig matolja driver på förstörelsen av Borneos regnskogar. Utsedd till bästa film alla kategorier på Wildlife Film Festival i Jackson Hole 2009. 

SVT2. Även i K 7/3.

Sänds klockan 22.05 - 22.55 den 03/03 på Kunskapskanalen

Av Aggiator - 3 mars 2010 21:22


Nu ikväll har jag varit på BodyBalance!

Det gick över förväntningarna bra. Jag trode faktiskt inte att det skulle gå så bra eller att jag skulle orka så mycket eftersom jag har lite träningsvärk efter igår.

Men där ser man ... man kan mer än vad man tror .... Och så har solen lyst idag.

 

Namasté


Av Aggiator - 2 mars 2010 20:23


Efter en jobbig dag på jobbet så blev det då äntligen dax att gå hem och vila en stund. Jag var hemskt trött i huvudet idag eftersom jobbet har varit rätt så stökigt. Men vilan blev inte så värst lång eftersom jag hade bokat upp mig på ett pilates-pass. så jag har varit på Pilates idag. Det känns som om det var en evighet sedan jag tränade pilates och jag hade *ler* nästan glömt hur jobbigt det är. Fast trots att jag är lite ringrostig gick det ganska bra. Men som vanligt efter träning blir jag pigg och mår bra. Men jag gissar att jag får träningsvärk imorgon. Nästa gång ska det gå ännu lite bättre, lite bit för bit.

 

Vädret har varit typ aprilväder idag. Först sol i förmiddags, sedan lite regn, som blev till små snöflingor, som i sin tur blev större och större. Men som tur var lade inte flingorna sig som snö. Nu ikväll tyckte jag att det började bli kallt igen när jag cyklade hem från träningen. Usch, vad jag längtar till våren nu. Ja det är inte bara jag som längtar efter sol och vår. Utan faktiskt nästan alla som man pratar med är nu trött på vinter och snö.

Så låt oss hoppas på att    tittar fram snart.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se