Alla inlägg under april 2010

Av Aggiator - 23 april 2010 22:57


Men det är precis vad den kvinnliga gästen, på hotellet Hampton Inn i La Vista i den amerikanska delstaten Nebraska, fann när hon skulle sätta sig på hotellrummets toalett. Hur pytonormen hamnat i toaletten är oklart. Läs mera här.


Brr ... det var inget kul. Jag hade inte visst vad jag skulle göra ... hade nog sprungit ut därifrån med byxorna halvknäppta. Jag kommer ihåg, för några år sedan, när jag läste att en råtta hade hittats i toaleten ca 5 mil bort från där jag bor. Jag lovar att jag under en mycket lång tid därefter tittade i toan innan jag satte mig ... och jag satt inte där längre än nödvändigt.


ANNONS
Av Aggiator - 21 april 2010 21:46


Först läser jag hur nöjesindustrin stoppa piratkopieringenPC för Alla sedan några dagar senare läser jag  DN:s stora rubriker att ACTA-handlingarna blir offentliga för allmänheten. Att Dessa handlingar nu blir offentliga för insyn låter vid en första anblick väldigt bra, men ... det finns ett stort men ... Vi får bara tillstånd att se valda delar av dokumentet, eftersom det som ska offentliggöras är en konsoliderad text med samtliga staters olika förslag till avtalstext. EU-parlamentarikern Christian Engström (PP) tycker att frisläppandet är bra, men är ändå kritisk eftersom vi ännu inte vet exakt vilka papper som kommer att läggas på bordet. "I pressmeddelandet betonas att man fortfarande kommer att hålla vissa saker hemliga", säger han.Hur vill då nöjesindustin stoppa piraterna enligt PC för alla:

  • Spionprogram som installeras på användarnas datorer och som kan upptäcka piratkopierat material.
  • Obligatoriska brandväggar som kan känna av om en användare ägnar sig åt att sprida upphovsrättsskyddat material olagligt.
  • Den amerikanska tullen ska få söka igenom bärbara datorer, mediespelare och usb-minnen på jakt efter piratkopierat material.
  • Större internationella påtryckningar på andra länder att införa striktare lagar och regler kring upphovsrättsskyddet.
  • Amerikanska myndigheter såsom FBI och Department of Homeland Security bör bistå i jakten på piratkopierare.

Intresserade kan läsa hela texten kring förslaget här.     

 

 

Först tycker jag att det är dåligt att inte hela utan bara en utvald del av ACTA-hanlingen blir offentlig. Det är svårt att veta vad och vem man ska tro på i det fallet. Är det kanske bara ett sätt att lura oss som Christian Engström tror eller har de verkligen lagt alla korten på bordet.

 

Vad det sedan gäller nöjesindustrins metoder att stoppa fildelningen, så vill jag inte få en massa "lagliga trojaner" installerade i min dator. Det aktualiserar faktiskt frågan om vad som är piratkopierat material eller inte. Säg till exempel att jag inte vill släpa ut mina CD-skivor i bilen och låta dem ligga där och stekas utan i stället använder datorn för att lägga min inköpta musik i MP3-format på ett USB-minne att använda i bilen. Skulle detta då vara olagligt? Jag tycker inte det. Låter jag denna musiken ligga kvar i datorn oxå, hittas den som piratkopierad musik då. Jag tycker absolut inte att nöjesindustrins metoder bör vara en lagligt utan anser att detta är i allra högsta grad olagligt. Hur långt får en lobbyorganisation gå!!!

ANNONS
Av Aggiator - 21 april 2010 19:28


Vi köpte för knappt ett är sedan två lågenergilampor av märket Philips till lamporna i köket. Igår när jag var på träning så gick en av dessa lågenergilampor itu. Men dessa lamporna skulle ju enligt innehållsförteckningen hålla i cirka åtta år, inte bara knappt ett år. Är det ett måndagsexemplar? Undrar om det är så att tillverkarna överdriver lampornas förträfflighet medvetet. Det skulle inte alls förvåna mig om det är så. Det är inte utan att man skulle vilja klaga. Men var? 

 

Dåligt Philips!!!

Jag som trodde att era lågenergilampor var bra.

En varning utfärdas här.


Av Aggiator - 20 april 2010 22:38

  

I alla fall gäller detta för Telias chefer. När svenska staten i samband med årsstämman i början av april satte stopp för Telia Soneras bonussystem blev

resultatet att nu höjs i stället den fasta ersättningen för koncernchefen och övriga sju medlemmar av koncernledningen med 30 procent. Läs mer i DN.


Fullständigt sjukt!!!!!

Ni, Telia chefer, borde skämmas - för ert egoistiska beteende - överskattar ni verkligen inte ert värde här?

 

När får jag min lön höjd med 30 procent????

Av Aggiator - 20 april 2010 21:53


Alla passar inte i hårdsotade ögon enligt Jean-Pierre Barda,

som här visar en egen softare variant av ögonsotning.

Av Aggiator - 20 april 2010 21:23


På pilatespasset idag blev det även denna gången lite "lek med bollen". Halva passet utan och halva passet med. Kul och omväxlande! Fast "bollen" rullade vi utan boll.

 

För att rulla som en boll gör man så här: Man sitter ner på ändan med benen böjda och balanserar utan att ha benen i golvet, samtidigt som man håller i underbenen. Fattar ni vad jag menar? Sedan andas man in och tippar bakåt. Varefter man andas ut kraftigt och försöker komma upp balanserande i samma sittande ställning som innan man tippade bakåt, utan att ta sats för att komma upp. Under rullningen ska man ha samma avstånd mellan bröst och ben både vid nerrullning och upprullning. Rörelsen är Inte helt lätt och innehåller rätt mycket teknik oxå.


Av Aggiator - 19 april 2010 23:12


Jag har i vanlig ordning varit på BodyBalance ikväll.

Det jag noterar vad det gäller min kropp,

är att vänster sida känns mer balanserad än höger sida.

Så brukar jag inte känna mig.

 

Hur kan det komma sig?

Vad betyder det för min kropp?

Någon som vet?

 

Namasté

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se