Alla inlägg under april 2010

Av Aggiator - 18 april 2010 22:41


Kate Moss, 36, modebloggaren Tavi, 13, Chanel gör det dvs. färgar håret grått.


Okej, är det modernt med grått hår nu.

 

Själv undviker jag gärna grått hår, är inte så glad åt de gråa stråna jag har.

Men riktigt vitt hår är fint, fast då på gamla damer.


ANNONS
Av Aggiator - 15 april 2010 17:36

Från den 1 juli i år ska marknaden för fordonsbesiktningar avregleras och utsättas för konkurrens. Om nu bilbesiktningen följer samma normer som alla andra avregleringar så betyder det att bilbesiktningen per automatik kommer att bli dyrare, vilket oxå antyds i den här artikeln. Anledningen är främst att antalet besiktningsställen blir fler vilket leder till färre besiktningar per ställe och en dyrare verksamhet att driva. Pris efter höjningen spås kunna bli till minst 500 kronor mot dagens 300 kronor.

 

Som vanligt vid avregleringar som då per automatik borde skapa konkurens, så höjs priset i stället för att sänkas. Detta är lika sjukt som att matvarornas pris skulle höjas drastiskt bara för att det finns många livsmedelsaffärer inom ett område. Privata aktörer tycks inte förstå sig på konkurens utan vill bara sko sig på oss konsumenter och fylla sina egna plånböcker. Men det mest sjuka i detta är ändå en regering (moderaterna) som köper detta med öppna armar. "För visst ska man  kunna tjäna pengar på allt, även bilbesiktningar". Är detta sjukt eller är detta sjukt !!!

ANNONS
Av Aggiator - 14 april 2010 23:05


Den svenska regeringen med Carl Bildt i spetsen har bjudit in till ett expertmöte om yttrandefrihet och säkerhet på internet. Mötet hålls i Stockholm i mitten av juni.- "Vi vill säkra friheten på nätet och ha samma typ av skydd för mänskliga rättigheter där som i resten av samhället. Vi ser en oroväckande tendens i odemokratiska länder, som till exempel Kina, Iran och Egypten, sätt att kontrollera nätets frihet", säger utrikesminister Carl Bildt. Men Bildt undviker skickligt att kommentera de tendenser till att vilja inskränka friheten på nätet som finns även i demokratiska länder. Läs mera här i SvD


Frågan är vad säger och menar Carl Bildt egentligen?

Går det att lita på honom?

Är han trovärdig!

 

Eller är det bara ett valfiskande för att vi ska köpa det, utan att riktigt förstå innehållet i paketet. Likt att köpa grisen i säcken.

Bloggvärlden tvekar och jag med dem.Av Aggiator - 14 april 2010 22:02


Forskaren Jun Zhao vid Xian Jiaotong University och hans kollegor anser att fimparna kan återanvändas som rostskydd. De lade insamlade cigarettfimpar i vatten. Lösningen användes sedan för att behandla stål och den visade sig ha en korrosionshämmande effekt. Läs hela artikeln i DN.  

    

Hum ... ett intressant sätt att använda cigarettfimpar på. Jag skulle kanske inte slutat röka en gång i tiden utan fortsatt och nu börjat bidrag till återvinningsprocessen :-)  Men visst om detta fungerar är det ett bra sätt att bli av med miljöfarliga fimpar. Fast jag hoppas att rostskyddsskapandet inte skadar naturen ännu mer än vad fimparna gör. Dessutom blir det inte väldigt dyrt att samla in alla fimparna som skräppar ned vår natur, som här uppskattas hela 4,5 biljoner. Fast jag ska inte måla fan på väggen här - initiativet kan bli bra oxå.

Eller vad tror ni?


Av Aggiator - 14 april 2010 19:29


Jag älskar syrener!!!

 

  De doftar såå gott

Men tyvärr har jag inte plats att plantera några syrener  :-(

Har du plats? Vill du plantera syren?

Läs i  AF hur du lyckas du med syrener


Av Aggiator - 14 april 2010 17:38


Nordea satsar på en musiktjänst i samarbete med Universal music. Tanken är att billig musik ska locka pengar till banken i form av framtida kunder. Främst då de som befinner sig i åldersgruppen mellan 18 och 28 år.


Tjänsten heter Check-in Music och kostnaden blir tjugofem kronor per månad. För den kostnaden får kunderna tillgång till streamad musik samt möjlighet att ladda ner tio favoritlåtar i månaden. Men även konsertinbjudningar och möjligheten att träffa artister ingår. Men än så länge är musikutbudet i Check-In-Music mer begränsat än musikutbudet i Spotify. Läs mer på DN


Vem vet ... kanske en framtida stor musiktjänst har blivit född.

Men varför då främst satsa på åldersgruppen 18-28 år.

Även äldre personer tycker om att lyssna på musik!

Nordea ... Varför inte satsa på alla era nuvarande och kommande kunder samtidigt?

Av Aggiator - 14 april 2010 17:30


En ny studie av lågenergilampornas strålning varnar för att just denna elektromagnetiska strålning kan vara farlig. Man vet inte hur lågenergilamporna påverkar hälsan på lång sikt ännu. Även fast nivåerna ligger under det gränsvärde, som i sin tur måste 50-dubblas innan människor drabbas av akuta nerv- och muskel­skador som till exempel kan orsaka hjärtflimmer, bör man undvika onödig exponering av dessa lampor. Helst bör man hålla sig på ett avstånd om minst 30 centimeter från lågenergilampan. Speciellt gäller detta på platser där du tillbringar lång tid som vilar, arbetar­ eller har fritidssysselsättningar, enligt schweiziska hälso- och energimyndigheter. Den ultravioletta strålningen kan till och med orsaka hudrodnad om man är nära lampan.  Läs mer i AF


Kul läsning nu när vi har bytt ut de flesta av våra lampor här hemma. Lågenergilamporna är bra för miljön och min plånbok, men vad händer mid min hälsa?  På sikt finns inget annat val eftersom glödlampan ska fasas ut. Nu ligger nivåerna visserligen långt under gränsvärdet. Men hur och om det påverkar oss negativt för framtiden är ännu ovisst. Jag tycker även att det är lite svårt att följa rekomendationen om att hålla sig 30 centimeter ifrån lampan. Speciellt på platser där man behöver mycket ljus, som vid handarbete och datorn eller vid läsning.

Av Aggiator - 13 april 2010 22:51


Då var veckans pilatespass gjort. Eftersom vi inte var så många denna gång, så tyckte instruktören att vi skulle prova att använda boll. Jag som tidigare har gått kurser på gymmet i pilates samt pilates med boll, tyckte det var ett kul inslag. Bollen ger en ny utmaning, eftersom man utför rörelserna med bollen som extra belastning och så är det en del rörelser som man utför liggande ovanpå på bollen samt med bollen som "stöd". Bollen ligger nu inte heller stilla av sig själv utan man måste lyckas få den till det. Tekniken är viktig för att lyckas kontrollera bollen och utföra alla rörelser rätt. Jag var lite ringrostig här - men det var hemskt kul. Fast jag lär nog få träningsvärk efter detta. :-)


Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se