Alla inlägg under april 2010

Av Aggiator - 12 april 2010 22:20


Choklad hyllas nu som medicinskt hjälpmedel av forskare runt om i världen.
  
Det är dess höga nivåer av antioxidanter är den huvudsakliga anledningen till att choklad rekommenderas. En annan önskvärd ingrediens är theobromin som är bra för nervsystemet. Främst gäller detta för mörk choklad med hög kakaohalt.
Kakao sägs bland annat skydda huden mot UV- strålning och hjälpa mot depression och nervositeten. Doktorer har i allt större utsträckning börjat använda choklad som en del i behandlingen. Läs hela artikeln i AF.
 
Nästa gång jag går till doktorn ska jag kanske fråga om jag kan få lite choklad utskrivet på ett recept. Fast risken att jag blir chokladläkemedelsmissbrukare är nog ganska stor. *skrattar* Men helt allvarligt ... choklad är både gott och bra.
Synd bara att man oxå blir tjock av choklad. *suck*

ANNONS
Av Aggiator - 12 april 2010 21:21


Jag har kommit hem från gymmet där jag har kört ett BodyBalance-pass.

 

Läser nu i DN att Påven har förlåtit Beatles för ett uttalande som

John Lennon gjorde 1966 att "The Beatles var mer populära än Jesus."

Kristendomen kommer att krympa och försvinna, sa popstjärnan i en intervju.

 

På förstasidan av ”L´Osservatore Romano”, Vatikanens officiella tidning, blir Beatles förlåtna och i artikeln hyllas bandets musik. Fast helt oväntat var det inte. Eftersom tidningen tidigare i år listade Beatles album

”Revolver” som den bästa genom alla tider.


Själv är jag väldigt förtjust i Beatles sista platta, "Abby Road".

Fast det är inget fel på "Revolver" heller.

 

NAMASTÉ


ANNONS
Av Aggiator - 11 april 2010 23:11


Den 15:e maj får vi fyra nya skyltar att ha koll på. 

Gårdsbutik     dubbdäcksförbud    hantverk       handelsplats


Av Aggiator - 11 april 2010 16:37


Forskarna har tidigare trott att en nära döden-upplevelser beror på syrebrist i hjärnan i kombination med mediciner eller religion. Men en ny studie undersöktes 52 patienter som genomgått ett hjärtstillestånd. Av dem var det elva som haft nära-dödenupplevelser. Det visade sig att samtliga hade förhöjda halter koldioxid i blodet. En nära döden upplevelse behöver alltså inte hänga ihop med för låg syrehalt utan istället kan det handla om en för hög halt av koldioxid i blodet. Tidigare forskning har också visat att man genom att andas in koldioxid kan framkalla hallucinationer. I England utförs just nu en större studie av huruvida patienter med hjärtstillestånd verkligen har upplevelser av att lämna kroppen. Läs hela atikeln här.


Intressant ...  men som "Kardiologen Pim van Lommel säger - Det här kommer att fortsätta att vara en gåta för människan. Forskarna har inte verktygen för att lösa den." ... så tror jag inte heller att vi lyckas få fram svaret på vad som egentligen händer när vi dör eller befinner oss där i gränslandet till döden förän vi befinner oss där själv.

 

Egentligen har det kanske inte så stor betydelse vilken kemisk gas som skaper upplevelsen, eftersom syrebristen borde leda till en ökad halt av koldioxid i blodet. Det mest intressanta vore om man kunde bevisa att det faktiskt förekom en nära döden upplevelse, utanför den männskliga kroppen, och inte bara en hallucination av ökad koldioxidhalt eller syrebrist. För självklart vill jag tro på ett liv efter döden.

Av Aggiator - 8 april 2010 17:27


Tabeller från finansdepartementet visar att på kort sikt är vinnarna framförallt män samt människor med de högsta inkomsterna. Fast det vägrar finansminister Anders Borg att erkänna trots att tabellen nedan visar vem som har gynnats bäst av regeringens politik. Någon som är förvånad över att han vägrar erkänna det?

 

I stället visar Anders Borg siffror på hur rättvis regeringens politik är, har varit och kommer att bli. Han upprepade hela tiden att vinnarna, på lång sikt främst är kvinnor samt låg- och medelinkomsttagare. Förklaringen till detta är att jobbskatteavdraget, dvs. sänkt skatt för den som jobbar, får fler att vilja arbeta.


Klart att han måste säga det. Moderaterna vill så klart lura oss att rösta på dem en mantatperiod  till! Och var har jobben tagit vägen! De flesta människor vill ha ett arbete, även om "De nya moderaterna" inte vill tro det. Men det finns inga jobb. Så i stället för att stimulera till nyskappande av jobb, sänker moderaterna skatten för dem som har jobb och lämnar de arbetslösa i sticket. Helt i sann Ny Moderat arbetarpolitisk anda.

 

 

Faktatabellen:

De har fått mest - och minst:

Så här mycket har den disponibla inkomsten förändrats under mandatperioden:

Månadsinkomst (före skatt) och förändring i procent

6 000 kr:   +4,24 procent

11 000 kr: +3,47 procent

14 000 kr: +4,73 procent

17 000 kr: +5,60 procent

19 000 kr: +6,21 procent

22 000 kr: +6,59 procent

24 000 kr: +7,51 procent

27 000 kr: +8,18 procent

31 000 kr: +7,76 procent

52 000 kr: +7,45 procent

Källa: Finansdepartementet (TT)


Av Aggiator - 7 april 2010 23:22


För två år sedan avslöjades skandalen med svart städning på McDonalds och Burger King i TV:s uppdrag granskning. Men trots hamburgerkedjornas löfte om bättring har inget hänt. McDonalds, Max och Burger King anlitar fortfarande svart arbetskraft till sin städning.


För två år sedan arbetade dessa svartstädare sju nätter i veckan, året runt. För detta fick de slavlöner och hade inte rätt till någon semester. Inte har det blivit bättre under de två åren som har gått.


Fy skäms på McDonalds, Max och Burger King. Stora välkända kedjor som bär sig åt på detta vis mot sin städpersonal.

 

Av Aggiator - 7 april 2010 22:48


Jag råkar tycka om kött.

Så det var inte alls kul att läsa att kött kan ge allvarliga allergiska reaktioner.

 

Enligt en ny amerikansk studie så kan kolhydrater i kött, så kallade alpha-gal, kan vara orsaken till återkommande allvarliga allergiska reaktioner hos vissa personer. I testerna hittades inte något annat ämne som kunde förklara de allergiska reaktionerna. Läs hela artikeln i AF

 

Det verkar som om man kan reagera allergiskt på det mesta.

Förr i tiden verkade det inte finnas så mycket allergi som nu.

Undrar om ökningen av allergiska reaktioner

 bara beror på hur vi lever och vår miljö?Av Aggiator - 7 april 2010 22:37


Så värmer man upp i BodyBalance just nu ... för att sedan övergå till att hälsa på solen ... för att balansera på ett ben och ståla som en stjärna samt likna ett träd etc, etc.

 

Javisst har jag varit på BodyBalance idag ... och till avslut en härlig avslappning under en guidad meditation.

 

Till den som tycker att detta verkar vara flummigt, så vill jag bara säga att det är ett tuft pass, som måste provas innan man dömmer det.


NAMASTÉ

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se