Alla inlägg under maj 2010

Av Aggiator - 8 maj 2010 16:18


Representanter för Hollywood anser att piratkopieringen måste bort innan bättre tjänster kan erbjudas. De kommer alltså inte att konkurrera med piraterna och därmed inte utveckla några bra, vettiga tjänster på nätet förän de har utrotat piratverksamheten helt. Detta till trots att nästan 80 procent uppger att de skulle betala för sig om det var enkelt att handla över internet. Filmindustrin vill självklart göra sitt material tillgängligt på internet, men den kan inte konkurrera med de fria alternativ som blivit stora på grund av stöld. Så fort piratkopieringen är utrotad så kommer vi att få se nya bättre alternativ på internet, säger Neil Gane från Australiens antipiratgrupp. Källa: PC för Alla Se även här och här.
 
Betyder det att filmindustrin lägger sig för piraterna? De säger ju faktiskt här att det inte är lönt att ens försöka utveckla sig eller några bra alternativ!
 
Bättre är det då enligt filmindustrin att jaga livet ur piraterna för att på så sätt helt eliminera all konkurrens. Men utan konkurrens hur vet vi då att "alternativen" (som  då inte blir några alternativ) blir bättre, lättare, billigare för konsumenten.
 
Konkurrens innebär för mig att vinna konsumenter på att vara bra, inte på att vara ensam på marknaden. Inte heller innebär konkurens att avlyssna sina blivande kunder och installera spionprogram i deras datorer för att stoppa spridning av upphovsrättsskyddat material, vilket man kan läsa om här och här
 
Jag får den känslan att det kommer att ta rent för lång tid innan vi vanliga konsumenter kommer att få möjlighet att använda lagliga alternativ. Men detta är inte i sig piratverksamhetens fel utan snarare bristande fantasi hos filmindustrin, som inte verkar vilja kämpa sig till marknadsandelar utan vill ha sparvar som flyger in i munnen på dem, så att de slipper anstänga sig att hitta på bra alternativ.

Av Aggiator - 7 maj 2010 22:56


Nu har Jonas Gardells böcker "Om Gud" och "Om Jesus" retat upp en predikant och en pastor i Vetlanda, så till den milda grad att de vill bränna upp hans böcker. De uppmanar Vetlandas invånare att ordna ett bokbål på torget för att bränna upp Jonas Gardells böcker eftersom de anser att Jonas Gardell hädar. Läs mer i DN samt i Aftonbladet


Jag har själv inte läst Jonas böcker ännu utan bara sett lite av hans program  "Åh, Herregud" som gick på TV:n. Jag varken kan eller vill därför yttra mej om innehållet i böckerna, men tycker att hans tankegång är intressant. Att bränna dessa är väl ändå att ta i !!!

 

Ännu så länge har vi inga bevis för att det som står i bibeln verkligen är sant. Fram till detta är vetenskapligt bevisat anser jag att Jonas Gardell får tolka och tycka vad han vill på sitt sätt. Visst har gör det på ett udda och diskutabelt sätt som kan uppröra många känslor men det står var och en fritt att tycka det är bra eller dåligt. Ni kyrkans män ... Låt bli och läs böckerna om det stör er. Ingen har heller tvingat er att titta på TV:n. Bokbål känns som att gå tillbaka till medeltiden, där fanatiska kristna påtvingade alla personer sin lära. Jag trodde för övrigt att vi, år 2010, hade religionsfrihet i Sverige.

Av Aggiator - 7 maj 2010 22:00


På  Sofies mode finns massor av Tajts att beskåda, i alla möjliga färger, mönster och material. Kolla in ...

Svart och detaljerat

Mönster och färg

Nyanser av grått


En del snygga, en del mindre snygga, men smaken är olika.

Det finns nog något för alla ... tror jag

Kolla själva .....

Av Aggiator - 6 maj 2010 23:51


Nu har även musikbranschen prövat Ipred mot en vanlig fildelare. Ifpi kräver i ett yrkande till Stockholms tingsrätt att den aktuella internetoperatören lämnar information om en viss ip-adress, varifrån någon eller några personer enligt anmälaren olagligen har fildelat musik via internet. Internetoperatören vägrar i sin tur att lämna ut uppgifterna och bestrider Ifpis yrkande i ett yttrande till tingsrätten. invändningen är att de integritetsskyddande reglerna ska gå före de upphovsrättsliga reglerna om informationsföreläggande. De fildelande personerna ska ha använt sig av DC (Direct Connect).


Självklart ska de integritetsskyddande reglerna ska gå före. Ingen är skyldig förän så bevisats i rätten enligt lagen. Privata aktörer ska inte leka polis. internetoperatören hänvisar oxå till EU:s datalagringsdirektiv dvs att uppgifter om abonnenter kan bara ges till polis och åklagare, inte till privata aktörer.


Av Aggiator - 6 maj 2010 23:18


Sajten Bokhora har gjort en undersökning där drygt 1000 besökare har fått svara på en enkät om e-boksläsande. Det visar sig då att bara var femte någonsin har läst en e-bok samt att bara sju procent har Bara 7 har provat någon gång att läsa e-böcker på läsplatta. Detta till trots att Bokhoras besökare är både läsvana och teknikvana.  Två skäl som nämns för detta är att det svårt att hitta e-titlarna hos de stora svenska nätbokhandlarna och få vill köpa en läsplatta för flera tusen, från nätet,obesiktigad. Enligt enkätsvaren är ett lagom pris på en ny e-bokstitel 90 kronor och på en äldre 50 kr. En läsplatta bör enligt deltagarna kosta 800 kronor.

Läs mera i DN.


Visst är läsplattor häftigt även om jag själv tillhör dem som inte provat. Men själv tror jag att vi är så vana vid att släpa runt med våra pappersböcker, och rätt så nöjda med det. Det finns ännu stora fördelar med pappersböcker. Utbudet är stort, både i affärer och bibliotek. De är lätta att ta med sig överallt, i väskan eller i fickan. Och framför allt, inga dyra kostnader tillkommer för inköp av läsplatta för att kunna läsa. Själv tycker jag oxå att det i undersökningen accepterade priset på 800 kronor för läsplattan känns lite väl högt för mig, bara för att kunna läsa min bok. Fast läsplattan är väl ändå en engångssumma får man hoppas. Nej, jag är nog svårflörtad just nu och föredrar pappersupplagan.


Av Aggiator - 4 maj 2010 17:16


Nu ska jag till Gymmet .... pilates står på schemat ...   

Av Aggiator - 4 maj 2010 16:39


I dag är det fothälsodagen och du kan få kostnadsfria fotråd hos flera fotterapeuter i hela landet läser jag i AF. Det är förbundet Sveriges fotterapeuter som utlyst 4 maj till nationell fothälsodag.

 

Det ges oxå tre skötselråd för fötterna.

  • Tvätta och torka fötterna noga. Smörj in dem.
  • Gå i lagom storlek vad gäller strumpor och skor. Även strumpor kan tränga ihop tårna.
  • Avstå helst från att fila fötterna. Eller fila i alla fall absolut inte för ofta om du nu måste fila fötterna. Det är mycket vanligare att man får problem för att man filar för mycket, än att man inte smörjer in. Om man filar och glömmer att smörja in blir huden hård och narig igen.

 

Detta är ytterligare en ny dag som jag inte visste fanns och ändå har den dagen funnits sedan 2005. Ska nog lägga dagen på minnet för framtida kommande behov. Skötselråden ska jag oxå lägga på minnet. För jag brukar ofta fila mina fötter när jag duschar och ska kanske tänka på att bli lite mer restriktiv med filandet nu, tror jag. Dessutom borde jag tydligen smörja mer. Varför är det mycket lättare att smörja in kroppen efter duschen än att smörja in fötterna? Tycker ni det oxå?


Av Aggiator - 3 maj 2010 23:02


Det läser jag här. Tänk ... jag visste inte ens att det fanns någon dag som heter "världskrattdagen". Men den har funits sedan 1998 och firas på olika håll i världen. Zannah Parmenius som är skrattinstruktör säger "Arbetsplatser blir effektivare om det finns skratt på jobbet. Folk blir friska av att skratta." 

  

Enligt forskningen skrattar vi mindre nuförtiden än vad vi gjorde förr. Till exempel skrattade vuxna under 1950-talet i snitt 18 minuter per dag. Under 1990-talet hade tiden sjunkit till ett snitt på sex minuters skratt. Undrar hur litet vi skrattar idag 2010 då?

  

Jag tror absolut att vi skrattar för lite. Fast frågan är varför skrattar vi så lite nu mot vad vi gjorde då? Har vår värld blivit tråkigare. Klart att alla naturkatastrofer och finanskriser inte är det roligaste. Inte heller är arbetslöshet något som gör en glad. Men vi mår ju faktiskt bättre av att skratta. Kanske behövs det då en världskrattdag för att påminna oss om skrattets viktiga betydelse för vår hälsa Som en uppmaning till oss att skratta mera och oftare. 

Så bara skratta på ...  

  

__ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __

  

Faktarutan:

  • Världsskrattdagen, inofficiell temadag lanserad 1998 av indiern Madan Kataria som infaller den första söndagen i maj varje år och som går ut på att uppmana människor att skratta mer.
  • Forskningen kring skrattets positiva effekter tog fart sedan Norman Cousins bok ”Att besegra sin sjukdom” kom ut. Han drabbades 1964 av en smärtsam sjukdom som ansågs obotlig. Han tog in på hotell, tittade på roliga filmer, läste roliga böcker och skrattade ihop med goda vänner. Han märkte att tio minuters skrattgav smärtlindring i upp till två timmar.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards