Alla inlägg under juni 2010

Av Aggiator - 19 juni 2010 23:15


Hur du lyssnar på musik kan avslöja en hel del om din personlighet.  Det visar studier vid University of London och Universitat autònoma de Barcelona. Utåtriktade personer tror forskarna ofta är mer understimulerade än inåtvända och tenderar att sätta på musik för att liva upp till exempel monotona sysslor, till exempel städning. Medan mer inåtriktade personer snarare kan uppfatta detta som störande. Männniskor som är öppna för nya erfarenheter stimulerar sin kreativitet och tankeverksamhet av att lyssna på musik. Medan  känslomässigt instabila personers sinnesstämningen lätt påverkas av musik. Källa: AF


Okej då, jag tycker ofta om tystnaden. Behöver inte och har sällan alltid en massa musik skrällande i bakgrunden. Visst lyssnar jag på musik, är nästan allätare, men tystnaden är inte dum den heller. Detta skulle betyda att jag är lagd åt det inåtriktade hållet enligt denna studien. Vilket jag kanske är, men inte kan bedömma själv, utan överlåter till andra att göra.


ANNONS
Av Aggiator - 18 juni 2010 23:27


Skulle du injicerade din tonåriga dotter med botox?

 

Skulle du lära ett barn poledance?

 

Nej jag tror inte det.


Men Sarah Burge, den ”mänskliga Barbien”, är mamman som har gjort och gör just detta. Hon har hjälpt sin 15-åriga dotter Hannah att injicera botox och hon lär sin 7-åriga dotter Poppy att dansa poledancing (erotiska dans vid en stång). Sarah Burge är fast besluten att förbereda dottern inför den dagen då hon ska överta mammans sexklubb, Madame Pink. Pappan, 50-åriga Tony, har heller inget att invända mot dotterns nya hobby.

– De utgör ett bra team, det är inget fel i att använda dansstången för träning, säger han till The Sun.

Men däremot är flera representanter för flera föräldraorganisationer är kritiska till detta.


Att som Terri Herrera Eriksson tro att det är ett tecken i tiden. Ja för all del vi har fått en öppnare sexualisering, pole fitness och sexleksaker in i folkhemmen, men det innebär inte att barn ska syssla med "vuxensaker"


Jag tycker att detta är sjukt!!!

 

Nog borde man överväga om Sarah och Tony ska ha kvar vårdnaden om sina barn.


ANNONS
Av Aggiator - 16 juni 2010 23:01


Det slår Stockholms tingsrätt fast efter att Retriever, en söktjänst som ger tillgång till tidningsartiklar, dragits inför rätta av Journalistförbundet. Databasen bygger dels på tryckt material och material på tidningarnas webbplatser. I de fall artiklarna finns på webben erbjuder tjänsten en länk dit. Journalistförbundet hävdade olovligt tillgängliggörande och menade att journalisterna skulle få ersättning. Men tingsrätten slog fast att en vanlig webblänk innebär inte att artikeln publiceras på söktjänstens sida. Att länka är alltså inte olagligt.


Tingsrätten skriver i domen: ”Det har klart och tydligt framgått att användaren förflyttas till en annan internetadress. Länkarna har därmed inte utgjort något tillgängliggörande för allmänheten av artiklarna”, skriver tingsrätten i domen.


Då vet vi alla att det inte är olagligt att länka ... i alla fall inte om det är tidningsartiklar man länkar. För av någon konstig anledning så finns det andra saker som det är olagligt att länka till, tänker nu på en viss rättegång. Det är svårt det här med webben för som Retriever själv uttrycker sig ...

 

"Länkar är själva grundidén med World Wide Web och utgör i princip hänvisningar till andra dokument på samma eller en annan dator eller till andra delar av samma dokument”

Av Aggiator - 16 juni 2010 22:46


Då har tre månader gått sedan detta BodyBalance-passet, nr 48 i ordningen, släpptes. Med sorg i hjärtat har jag tränat detta ännu en gång. Fast nu väntar jag med spänning på vad som ska komma i nr 49, det ska bli kul med lite nya utmaningar. Nästa vecka får jag se vad jag tycker om 49:an.

 

Namasté


Av Aggiator - 15 juni 2010 22:49


En enorm nöjespark med sagotema, som ska heta "Witch World", planeras vid E 22 utanför Mönsterås. Upphovsman är en holländsk thrillerförfattare och  Mönsterås kommun är med och stöttar projektet, bland annat genom att sälja mark. Det lär bli hotell med 800 bäddar, restauranger och en temapark om häxor, sagor och magi i nöjesparken när den blir färdig. Parken beräknas vara färdig år 2014, och kostna 500 miljoner kronor.


Låter som ett kul inslag för våra små. Lite Disneyland med häxtema. Sagoböckerna får lite liv bland tomtar och troll. Snart går det att titta in i Törnrosas slott. Sedan skulle jag kunna tänka mig en häx-del för lite vuxnare publik oxå. Speciellt med tanke på att det finns *skrattar* häxor som lever bland oss än idag ;-)


Av Aggiator - 15 juni 2010 22:15


När de styrande borgerliga Allianspartierna i Sjöbo talar om valfrihet. Säger vänsterpartiet okej och motionerar om att införa kommunala frisörer. Om de menar allvar med valfrihet måste de vilja ha det i alla sektorer. Annars är det bara skitsnack, säger Vänsterns ordförande i Sjöbo

 

Genast höjer sig mängder av röster mot detta lite tokiga förslag.

Jag säger nu inte att jag vill ha kommunala frisörer för det känns lite absurt.

 

Men ... en liten tanke bara ... om man tänker efter lite så svara mig på frågan ...

Varför skulle inte kommunen kunna konkurera med de privata, när de privata kan konkurera med kommunen på så många andra plan???

 

Skämt åsider ... Det skulle kanske rent av bli billigare att gå till frissan ;-)

Av Aggiator - 15 juni 2010 21:07


Australiensisk forskning visar att mat med högt GI (glykemiskt index) gör att man somnar snabbare. Anledningen är att kolhydraterna ökar kroppens mängd tryptofan (en aminosyra som finns i protein) och det gör dig sömnigare. Proteinrik mat gör dig alltså trött.


 Mat som är bra att äta på kvällen:    

            

 Mat som du bör undvika            

 • Dadlar 
 • Riskakor
 • Bakad potatis
 • Mango
 • Franskbröd
 • Ananas
 • Doughnuts
 • Jasminris
 • Fikon
 • Risnudlar
 • Färsk kokt potatis
 • Brunt ris
 • Körsbär
 • Grapefrukt
 • Tomatjuice
 • Äpplen
 • Plommon
 • Fullkornspasta

 

Hum ... jag som gärna äter ett äpple på kvällen ... det var inte bra.

Av Aggiator - 15 juni 2010 20:35

 

Tillhör du dem som tycker att du är fet när du speglar dig?

Då kan du faktiskt vara smalare än du tror!

 

Enligt en undersökning från University College London är spegelbilden som projiceras i huvudet så förändrad att en del uppfattar sin kropp som upp till två tredjedelar större och en tredjedel kortare än den i själva verket är. Denna upptäckt förklarar varför en väldigt slank person kan tycka hon är fet. Samt skulle också kunna vara en förklaring till varför vissa drabbas av ätstörningar. Enligt hjärnforskaren Michael Longo kan det finns situationer där den här förvanskade bilden blir den som dominerar hjärnan och sätter sig i personens medvetande så att den inte kan frigöra sig från den bilden.


Att kroppsuppfattningen ändrade sig vid ätstörningssjukdomar visste jag. Men att alla vi alla skulle kunna ha en skev uppfattning om vår kropp fastän vi inte har en utvecklad ätstörning trodde jag inte. Jag undrar varför hjärnan lurar oss på detta sätt?

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se