Alla inlägg under juni 2010

Av Aggiator - 10 juni 2010 21:00


Finansminister Anders Borg (M) anser att på sikt vore införandet av euron bra för Sverige. Men först måste regelverket skärpas och den svenska opinionen vända. Och det kan ta några år. Fast samtidigt tror  ekonomer som den brittiska tidningen Sunday Telegraph talat med att Euron inte kommer att finnas kvar i nuvarande form om fem år.


Jag undrar varför Anders Borg anser att euron är såå viktig. När han samtidigt i samma reportage menar att han ser ...


... vår svenska krona som en viktig komponent i krishanteringen 2008—2009.

– Vi har haft finanspolitik, penningpolitik, växelkurs och marknadsräntor som alla gått i samma riktning. Det är det som förklarar varför Sverige står sig så starkt nu, säger han i en TT-intervju.


Det tolkar jag som att vi hade legat betydligt risigare till om vi redan hade övergått till euro. Då hade vi inte kunnat styra så mycket över vår ekonomi själva. Bristerna med euron som gemensam valuta har blottats under nu under skuldkrisen. Vad säger att det inte kommer flera kriser med valuta inblandad i framtiden. Vad säger att flera så olika länder ska kunna leva med samma valuta på lika vilkor. Förklara för mig varför införandet av euron vore bra för Sverige!


Av Aggiator - 10 juni 2010 20:15


En 5 500 år gammal sko av kohud har hittats. Det är världens hittills äldsta kända sko. Storleken är damstorlek, 37, men men enligt forskare kan det lika gärna vara en mansko.

  

 

Intressant läsning! Redan på den tiden kunde man "sko sig" *skrattar gott*

Av Aggiator - 8 juni 2010 19:22


Karotenoider är ett samlingsnamn på cirka 600 färgämnen som finns i växter. Genom att frossa i frukt och grönsaker kommer huden att bli vackert gyllenbrun. 

I en studie fick frivilliga äta fem frukter eller grönsaker i en månad. Före- och efterbilderna på testpersonerna visades för främlingar som fick ranka deras attraktivitet. Efterbilderna rankades genomgående högre.

– De flesta människor vet inte om att kosten kan ge en effekt på hudtonen. Vi blev mycket förvånade själva av de här resultaten, säger professor och forskaren David Perrett. Källa AF


Intressant ... kanske något att testa ... att äta frukt och grönsaker är inte skadligt utan tvärtom nyttigt ... Att bli snygg på kuppen samtidigt är en bonus.

 

 

Maten som gör dig gyllenbrun:

  •  Morötter
  • Salladskål
  • Romansallad
  • Grönkål
  • Spenat
  • Tomater
  • Paprika
  •  Aprikoser
  • Grapefrukt
  • Cantaloupemelon
  • Plommon
  • Persikor

Av Aggiator - 8 juni 2010 18:46


Jag är inte specielt intresserad av fotboll, men kan ändå inte låta bli att reagera på detta ...

 

Fotbolls-VM´s boll ”Jabulani" är så perfekt rund i formen att den är en rent för rund fotboll! Det engelska landslaget, ska ha gett bollen tummen ner och vissa av dem menar att ”VM-trasan” far fram alltför snabbt. Ett antal målvakter, har vittnat om att Jabulani, som bollen kallas, är svår att greppa.


Jabulani består av åtta delar i ett syntetiskt material. Delarna är limmade samman på ett sätt som visar sömmar – fejkade sådana. Resultatet ska ha blivit en absolut sfärisk boll. Med andra ord: en rund boll. Sportutrustningstillverkaren Adidas har tagit fram bollen i samarbete med Andy Harland och hans forskarkolleger. Robottester vid universitetet visar att VM-bollen 2010 är bättre än de bollar som figurerat i tidigare världsmästerskap.


Hum ... Är det kanske så att den för runda bollen är för bra för det engelska landslaget eller är det engelska landslaget för dåligt för bollen? Är det inte bra att bollen är rund, ska inte alla bollar vara runda? Ibland förstår jag ingenting.

Av Aggiator - 7 juni 2010 23:02


Då var BodyBalance´n gjord för idag oxå. Nu klingar det på sista versen för denna koregrafin.Snart har det gått 3 månader och det är dax för förnyelse. Jag måste erkänna att det på sätt och vis är synd för nu kan man dessa gamla rörelserna bra, men det är ändå kul med en förnyelse lite då oxh då.

Jag har varit inne och kollat vad Vilhelmina skriver i sin blogg om Piloxing.  Hon har testat och skriver en lite recensionen om detta. Intressat! Boxning är ju inte riktigt min grej. Men om piloxing någongång skulle lyckas hitta hit, utanför storstadens myller alltså, så undrar jag om man inte ändå kanske skulle testa ett pass. Vi får väl se.

Namasté

Av Aggiator - 6 juni 2010 22:29


En språklärare försökte förklara det här med tinget "kön" för sina elever.
T ex, sa läraren, benämns båtar, flygplan och orkaner som "hon"..
En av eleverna undrade vilket kön isåfall en dator skulle vara.
 
Läraren gjorde detta till en gruppuppgift och delade upp klassen i två grupper - killar för sig och tjejer för sig.
Uppgiften var att ge datorn ett kön och motivera varför.
 
Tjejerna kom fram till att en dator definitivt är en "han" eftersom:
 
1. Han kan en hel del, men vet sällan hur han ska använda sin talang utan att få instruktioner.
2. Det är meningen att han skall hjälpa till att lösa dina problem, men hälften av tiden är han själv det största problemet.
3. För att få hans uppmärksamhet måste du först sätta på honom.
4. Så fort du skaffat dig en vet du att om du bara hade väntat litet längre skulle du kunna hittat en bättre modell.
 
Killarna, å andra sidan, ansåg att en dator är en "hon" eftersom:
 
1. Ingen, utom hennes skapare, kan förstå den inbyggda logiken.
2. Det språk en dator använder för att kommunicera med en annan dator är obegripligt för alla som inte är datorer.
3. Minsta lilla misstag lagras i ett långtidsminne och kommer att ställa till problem långt efteråt.
4. Så fort du har fastnat för en, kommer du tvingas att spendera halva lönen på mer eller mindre nödvändiga tillbehör.


Av Aggiator - 5 juni 2010 23:03


Advokatbyrån US Copyright Group i USA har en lite annorlunda affärsidé. Den går ut på att utnyttja ett kryphål i lagen i lagen som gör det möjligt att få ut personuppgifter från en person om det finns misstanke om brott mot upphovsrättslagen. Advokatbyrån vänder sig till små filmbolag och erbjuder dem att kostnadsfritt stämma slumpmässigt utvalda fildelare. Advokatbyrån går sedan till myndigheterna och kräver att få ut personuppgifter på personer baserat på ip-nummer som fångats upp på olika fildelartjänster. Sedan sänds kravbrev som ut till de olika personerna. intäkterna delas mellan advokatbyrån och filmbolaget.


Vilken affärsidé va! Utpressning!!!

Men intressant i det perspektivet att den belyser faran med att olika intresseorganisationer och dylika suspekta fötetag, som till exempel denna advokatbyrå, får möjlighet att få tillgång till personuppgifter genom IP-numret.

Detta gäller fildelning men skulle i själva verket faktiskt i en förlängning kunna utnyttjas i många andra olika situationer även lagliga sådana. Vad säger att inte kryphålet skulle kunna missbrukas i andra syften oxå. Tänk nu bland annat på porrindustrin som för några år sedan försökte skrämma porrsurfare med utpressning att betala stora summor för finstilta dolda telefonkostnader som de hade missat att läsa.

Av Aggiator - 4 juni 2010 22:53


Ju lägre resultat på IQ-tester i 18-årsåldern, desto högre risk för självmordsförsök senare i livet, visar en studie av drygt en miljon svenska män.  Forskarna har samkört uppgifter om resultaten på IQ-tester vid mönstringen för drygt 1,1 miljoner svenska män och uppgifter om samma män i Socialstyrelsens slutenvårdsregister. Slutsatsen blev att att ju lägre resultatet de fick på IQ-testet, desto högre blev risken för självmordsförsök senare i livet. Motsatt resultat gäller dock för de männen med psykossjukdom. Här verkar det snarare som en högre intelligenskvot kan kopplas till just självmordshandlingar.

Skum test! Man skulle lätt kunna tro att de män med lägre IQ är de som i vårt betygsfixerade samhälle är de med låg socialekonomisk status, och därför oftare väljer att avsluta sitt liv. Men forskarna har kollat resultaten för just socioekonomisk status utan att finna att kopplingen mellan IQ och risk för självmordsförsök har någon egentlig betydelse. I stället tror de personer med lägre mental kapacitet har sämre förmåga att hantera stress. Hum ... vårt samhälle har blivit stessigare. Kan det ligga något i detta måntro?

__ __ __ __ __ __ __ __ __

För att förbättra IQ´t kan det kanske vara bra att prova "den nya mirakeldrycken" från Nordkorea. Jag läser ...

Den på flaska tappade vätskan mångdubblar hjärncellerna och ”förbättrar den mentala kapaciteten”. Drycken innehåller 60 olika ”mikropartiklar” som utvunnits ur 30 olika växter enligt den statligt styrda nyhetsbyrån KCNA. Den skyddar dessutom huden från rynkor och födelsemärken samt ”bleker hudfärgen”.

Ska man tro på det???
Verkar lite för bra för att vara sant tycker jag.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards