Direktlänk till inlägg 22 oktober 2010
Som vanlig lurar matindustrin oss lite då och då. Nu är det dax igen ...
Hur får köttet får sin fina, röda färg. Jo på grund av att köttindustrin tillsätter en gasblandning i köttfärspaketen betstående av upp till 85 procent syre och cirka 20 procent koldioxid. Bakterietillväxten minskar med hjälp av koldioxiden men den höga syrehalten innebär att mörningen av köttet avstannar. Vilket gör att det blir segt och mindre saftigt och i värsta fall kan köttet till och härskna. Fast dessa bieffekter är inget som köttindustrin informerar konsumenterna om.
Detta är tråkigt att läsa och jag kan inte förstå varför det ska behöva vara så när jag läser att ... I Norge packas skivat kött i en gasblandning som gör att mörning och hållbarhet gynnas.
Ja, det är vad jag läser på DN.idag. Förklaringen är Klimathotet som förväntas försämra tillgången på bra kaffebönor. T.ex kan bladrost, ett slags svamp som angriper kaffeplantorna öka när väderförhållanden ändras. Minette Rosén, kaffei...
Efter att ha varit borta härifrån under en längre tid nu så har jag upptäckt att jag (dvs. bloggen) är kvar. Så då fick jag idé att kanske det är dax att vara här lite igen. En del har ändrats här men inte mycket. Pingandet och bloggosfären (heter ...
Enligt Göteborgsposten så planerar J.K.Rowling återbesöka Harry Potters magiska värld i tre nya noveller. De nya böckerna är tänkta som ett supplement till Harry Potter-böckerna och är i det kortare formatet. De kommer att glädja läsare och ta ...
Förre gymnasie- och kunskapsminister Aida Hadžialić (S) avgick i lördags efter att ha åkt fast för rattfylleri med 0,2 promille i blodet, på väg hem från en fest. Hon har nu lämnat in en ansökan om avgångsvederlag, som väntas ge drygt 1,5 miljon...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
31 | |||
|