Senaste inläggen

Av Aggiator - 25 november 2010 21:35


Detta är något som forskarna börjar begripa nu. Nya studier visar att samband finns mellan tandlossning och såväl cancer som hjärt-kärlsjukdom. Nya, tunga skäl, alltså, för oss att se till att behålla tänderna i original så länge som möjligt. Det visar sig oxå att  våra tänder förmedlar sinnesintryck till vår hjärna när vi tuggar. Därför tror forskarna till och med att tappa tänder kan leda till att en demensjukdom eftersom hjärnan påverkas negativt genom att berövas sina sinnesintryck. Vi börjar inse att samspelet mellan tänder och hjärna är oerhört mycket mer komplicerat än vi tidigare trott, säger Björn Klinge, övertandläkare och professor i parodontologi, tandlossningssjukdomar, vid Karolinska institutet.


Förvånande!!! När vi nu vet att våra tänder och munhälsa spelar så stor roll för vår kropp, varför börjar då inte våra politiker se det samma. Munnen tillhör kroppen och bör behandlas likadant som kroppen. Varför ska det då vara så dyrt att gå till tandläkaren??? Risken är ju bara att den dom inte har råd att gå till tandläkaren hamnar någon annanstans, dvs på sjukhuset. Och kostar i förlängningen både en massa pengar för samhället som ett stort lidande för den drabbade individen själv.

 

Nej ni politiker - det är dax att tänka om!!!

Av Aggiator - 24 november 2010 16:56


Ja då har den kommit tyvärr, årets första snö här i min del av skåne! Imorse var det vitt ute. Nu är det inga mängder förstås. Inte som den kaosen jag har sett på TV att de har uppåt Småland. Längre upp i landet är det oxå kaos ... *usch* glashalt i Uppsala. Men det är rent för tidigt!  Vintern blir bara så låång då och det vill jag inte ha. Det räcker gott och väl med den vintern som vi hade i fjor, den behöver absolut inte bli längre.

 

Kung Bore jag dig ber

 vänta med att låta snön rasa ner.


Av Aggiator - 24 november 2010 11:41


Tiden går och jag med den ...

Var på BodyBalance i måndags och som vanligt på Pilates i tisdags.

Har betydligt midre träningsvärk idag än vad jag hade föra veckan,

vilket bara bertyder att det inte är bra att hoppa över träningen.

Men ... men ... tyvärr är det nödvändigt att vila från den,

bara det inte blir en vana då så.

 

Namasté

Av Aggiator - 18 november 2010 17:15


Igår var jag på BodyBalance och gud vad tiden gick snabbt. En timmes träning bara försvann. Jag tror att det är för att jag har saknat förra veckans träning, som jag fick ställa in på grund av förkylningen. Men jag känner nu att jag har träningsvärk mestadels överallt nästan. Jag har ont i armarna, benen, stjärten och låren. Självklart självförvållat, så man ska inte klaga bara konstaterar att bara en liten veckas överhoppning kan göra så stor skillnad.

 

Namasté

  

Av Aggiator - 16 november 2010 22:44


Mens är något som alla kvinnor i fertil ålder har. Med andra ord är det helt naturligt att ha mens. Fast frågan är om norrmännen oxå anser det, när kvinnor på ett norskt företag tvingas bära röda armband när de har mens!!! I syfte att cheferna härmed skulle kunna ha överseende med flitiga toalettbesök. Detta avslöjades vid en stor undersökning gjord av ett norskt fackförbund. Detta är både kränkande och könsdiskriminerande och sker i vårt grannland ..........SJUKT!!!

Av Aggiator - 16 november 2010 22:36


Nu är jag frisk nog för Pilates ... dagens pilates var tuff men skön och så var jag utvilad efter förra veckan vila ... eller blir man kanske tröttare av att hoppa över träningen ... det är kanske snarare så ... men det var skönt att komma igång igen ... nu väntar Body Balance´n på mig imorgon!

Av Aggiator - 14 november 2010 17:18


Anna Anka, 39, går till angrepp mot svenska folket läser jag här.


Anna Anka planerar att överge Svensk TV sedan svenskarna hoppat på henne och sagt att de hatar henne. Hon vill satsa på Norsk Tv i stället. Anna Anka säger "svenskarna kritiserar mig för att det är rädda eftersom jag är bättre än majoriteten. De vill att jag ska vara på samma nivå som dem i stället för att beundra min styrka. Medan Norge älskar Anna Anka. De tycker att jag är helt fantastisk och säger att min tv-show ”I form med Anna Anka” är helt otrolig".


Jag vet att jag tidigare har skrivit att jag var trött på Anna Anka men jag tycker att det är synd att hennes program "I form med Anna Anka" har blivit risat. Nu har jag inte läst några recensioner ... men jag har sett programmet och ... jag tycker att både hon och programmet har varit och är bra. Så nu måste jag säga Anna Anka stå på dig! Du duger för mig!

Av Aggiator - 13 november 2010 22:21


Det blev ingen träning under veckan som gick. Jag klarade inte av att stoppa min förkylning utan den bröt ut. Man ska inte träna när man är sjuk heter det ju och det var med sorg i hjärtat som jag avbokade tiden. Fast när jag skulle avboka så gick det inte för jag hade glömt att boka. *hum* ... är jag förrvirrad. Nu har jag bara hostan kvar, fast det är irriterande det oxå. Nästa vecka vill jag till gymmet. Jag har bokat redan!

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se