Senaste inläggen

Av Aggiator - 3 november 2010 23:15


Brittiska nyhets-tv-kanalen BBC News valde att visa ett reportage om hur en grupp kvinnor, flera av dem utklädda till häxor, firade Halloween och det man kallade ”Samhain”, när årets ljusa del avlöses av mörker. The Druid Network, som kvinnorna kallar sig, uppges ha fått officiellt erkännande som välgörenhetsorganisation och betecknad som Storbritanniens ”senaste religion”.

Detta möttes i sin tur av protester från kristet håll. Det är orimligt att ge sådant utrymme till en liten grupps bisarra, hedniska aktiviteter, heter det.


Men hjälp ... jag trodde att det fanns religionsfrihet. Man får väl tro på vad man själv känner och vill. De kristna behöver väl inte känna sig hotade för det. Frågan är väl snarare om det finns flera "gudar" som skapat vår jord eller är alla skepnader av guden eller för all del gudinnan egentligen i grunden en och samma oavsett vilken tro man har och tillbedjer?

Av Aggiator - 3 november 2010 22:14


Ja iallafall gäller det mej idag. har varit bottentrött hela dagen och ganska ineffektiv ... men så äntligen blev det kväll och jag for iväg på BodyBalance. Resuktatet var att jag liksom vaknade till liv och blev pigg. Kanske inte riktigt bra för nattens sömn ... måste ju erkänna att jag är typisk nattmänniska som alltså är morgontrött. Fast jag känner mig väldigt nöjd med min träning idag ... och balansen den gick bra.

Namasté

Av Aggiator - 2 november 2010 22:26


Och det är inte vidare kul precis. Försöker med alla medel "mota Olle i grind". Lite vitlök, lite c-vitamin. Fast nåja det är inte så farligt ännu. Jag har i alla fall varit på Pilates´en ikväll. Märkte att jag inte låg helt på topp, men så har det varit en ansträngande jobb helg oxå. Jag behöver vila lugn och ro nu, inte minst just för min begynnande förkylning, som känns i halsen. Imorgon ska jag vila och det ska bli sköönt. Jag är rätt nöjd med mig själv :-) Kanske blir förkylningen inte så farlig.

Av Aggiator - 2 november 2010 14:03
5 procent har

stannat hemma när

de inte varit sjuka.

60 procent har gått till

jobbet fast de varit

sjuka

 

Källa: Dagens Arbete

 

Reportaget handlar bland annat om vårt sjukfusk.

Dvs. att vi sjukskriver oss fast vi inte är sjuka.

Jag tycker att orden ovan är intressat att fundera över.

Av Aggiator - 31 oktober 2010 22:53

    Happy Halloween!!!

 

 

 

Dessutom visar en ny utgrävning i Nibble i Uppland att Halloween och allhelgonahelgen har uråldriga rötter. Redan på bronsåldern hedrade människor i Sverige sina döda med rituella måltider. Fast vår Halloween kommer från Kelternas tradition Samhain men som först har tagit en liten omväg runt Amerika samt bytt namn innan den kom hit.

Av Aggiator - 29 oktober 2010 21:00


Det har brunnit i en över 150-årig väderkvarn i Skivarp. Branden var anlagd och resulterade i att väderkvarnen blev ödelagd i en anlagd. På grund av brandens karaktär är den så kallade Gryningspyromanen misstänkt. Han är visserligen konstant övervakad numera men för ett ögonblick försvann han ur polisens sikt. Gryningspyromanen anhölls i onsdags på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand. Fast nu är han släppt igen och på fri fot. Men trots allt är han fortfarande polisens huvudmisstänkte och polisen har säkrat spår som binder 46-åringen till brottet.


Hur svårt kan det vara???

Säkrade spår - men oskyldig.

Mannen är för klipsk och kostar mängder att övervaka.

Men han är trots allt dömd en gång, fast då uppe i Mora.

Av Aggiator - 26 oktober 2010 23:05


Jo just precis ett Pilates-pass.

  

Det är inte klokt ibland ... man hinner precis hem och växlar några ord med maken ... medan man samtidigt packar träningskläderna ... och så iväg till gymmet ... efter passet ... hem och äta ... sedan är man trött.

 

Idag har halva passet varit med boll och halva utan.

Balansen, där på och med bollen fungerade bra idag.

Jag har nog *ler* hittat tillbaka till balanserande jag.

Och det känns baara mycket bra.


God Natt   

Av Aggiator - 25 oktober 2010 22:26


Kvällens BodyBalance är gjord. Balansdelen gick si och sådär idag. Men jag vet med mig själv att jag inte är riktigt balanserad just nu. Det har varit lite mycket, men det är inget som jag vill gå in på här. .. Något som oxå hände där under avslappningen var att jag började känna mig ledsen. Det kom faktiskt även några tårar ur mina ögon ... Jag vet att man kan reagera så under ett Yogapass, då det blir en form av utrensning ... men tydligen så kan man reagera så under BodyBalance´n oxå. Fast om man tänker efter så  är detta passets koreografi ganska yogainspirerat oxå ... så det är kanske inte så konstigt. Jag har faktiskt aldrig reagerat så under något yogapassen själv någon gång, så detta var den första gången för mig. Men jag borde kanske hitta ett sätt att komma bättre i balans på. Bara det att jag vet inte hur, styr inte alltid allt själv här i livet. Nåväl ...

 

Namasté och God Natt     

             

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se