Senaste inläggen

Av Aggiator - 23 oktober 2010 21:24


*ryser* ... Tyska Gunther von Hagens aka "Doktor Död”, tänker börja att sälja inplastade likdelar från människor via internet. Säljstart följer inom kort. Kundkretsen han vänder sig till är forskare och medicinsk expertis. Handeln protester och tyska katolska kyrkan fördömmer den kommersiella likverksamheten.


Jag tycker bara att det låter väldigt mycket sjukt!!!

ANNONS
Av Aggiator - 22 oktober 2010 22:45


En amerikansk studie av 53 kvinnor som lider av fibromyalgi konstaterar att Yoga är bra mot fibromyalgi och då även kan minska smärtan. I studien fick de prova på att yoga två timmar i veckan. Det inkluderade 40 minuter hathayoga, 80 minuter meditation, andningsövningar och gruppövningar där man diskuterade problemet att hantera sin smärta. Bland de kvinnorna som ingick i studien kunde man konstatera att yogan minskade deras smärta, trötthet och stelhet med så mycket som 30 procent.


Yoga är bra!!!

Till mycket - för många

Namasté

ANNONS
Av Aggiator - 22 oktober 2010 12:30


Som vanlig lurar matindustrin oss lite då och då. Nu är det dax igen ...

 

Hur får köttet får sin fina, röda färg. Jo på grund av att köttindustrin tillsätter en gasblandning i köttfärspaketen betstående av upp till 85 procent syre och cirka  20 procent koldioxid. Bakterietillväxten minskar med hjälp av koldioxiden men den höga syrehalten innebär att mörningen av köttet avstannar. Vilket gör att det blir segt och mindre saftigt och i värsta fall kan köttet till och härskna. Fast dessa bieffekter är inget som köttindustrin informerar konsumenterna om.


Detta är tråkigt att läsa och jag kan inte förstå varför det ska behöva vara så när jag läser att ... I Norge packas skivat kött i en gasblandning som gör att mörning och hållbarhet gynnas.

Av Aggiator - 20 oktober 2010 22:30


Efter en jobbig dag är det skönt att få "koppla av" med ett pass BodyBalance. Och det är precis min dag idag. Först en jobbig dag. Landar hemma helt slut efter jobbet. Men så efter lite vila, på väg till gymmet. För att efter BodyBalance passet känna mig avslappnad och nervarvad. Skönt.

 

Namasté

Av Aggiator - 19 oktober 2010 22:16


Tisdag innebär Pilates och det kändes mycket bra. Sista delen av passet bestod av Boll. Här kändes det oxå bra. "Boll-simning" *hum, kan man kalla det så* gick bra likaså armhävning på bollen, grodan etc. Jag är nöjd med mig!!!

  

Något som oxå är viktigt är att äta rätt. Det kan man läsa om här. Rätt kost kan nämligen maxa din träning.Detta är hur du bör äta ...


Före träningen

 • Bra mat: Balanserad kost.
  Exempel: Frukt, yoghurt, fullkornsmacka med smör eller keso.
  När: Ett par timmar före. Se till att inte vara hungrig när passet börjar.
  Undvik: Sportdryck och rena kolhydrater precis före eller under träningen.

Efter träningen:

 • Bra mat: Kolhydrater och lättupptagligt protein.
  Exempel: Välling, skinkmacka, yoghurt.
  När: Ju fortare desto bättre! Ät helst inom en halvtimme - men det räcker med ett lättare mellanmål. Behöver du mer kan du äta senare i lugn och ro.
  Undvik: Att inte äta alls - då få musklerna sämre förutsättningar att återhämta

 

Ja nu är jag i och för sig ingen hälsofreak på det sättet. Inte heller äter jag alltid rätt, men det skadar aldrig att ta till sig lite ändå. Jag vill absolut aldrig se ut som killen som var med i Anna Ankas nya Tv-program, "I form med Anna Anka" som började ikäll. Ja, jag tittade på programet, man måste ju kolla in. Han lyckades med god vilja att bli en bättre människa och gick från hög fetthaltig 26-åring med en 50-årings kropp till lite lägre fetthalt och en betydligt yngre kropp på två månader. Bra gjort!

  

Av Aggiator - 17 oktober 2010 17:23


Läser idag i AF om hur djurrättsaktivister släper ut minkar för att de inte ska plågas i fångenskap ...


På några få veckor har över 20 000 minkar släppts ut i Sverige. Det motsvarar sju miljoner kronor i ekonomisk förlust för uppfödarna. Vårt mål är att orsaka ekonomisk skada och rädda så många minkar som möjligt säger aktivisterna själva och framställer sig som djurrättsvänner. Men minkfarmarna anser att det inte är djurvänner som har gjort detta utan snarare terrorister.


Jag kan på sätt och vis förstå att man vill rädda djur. Jag är oxå djurvän. Men dessa aktivisters tankesätt är för mig väldigt naivt. Det är känt sedan länge, detta att djur i fångenskap har svårt att klara sig i det vilda livet där ute. Man räknar med att åttio procent av de fångna minkarna beräknas inte komma att överleva sin nykomna frihet. Många blir till exempel nästan direkt överkörda på vägarna. Här räcker det inte bara att viskande önska minken ”lycka till” och tro att man gör en god gärning. Väx upp i stället!!! Ransaka ert eget samvete och inse hur många minkar ni själva dödar med ert naiva beteende. Om ni är emot minkpälsuppfödning gör något vettigt åt det utan att plåga minkarna!!!

Av Aggiator - 13 oktober 2010 23:43


Världsnaturfondens nya rapport visar på att mänskligheten utnyttjar 50 procent mer naturresurser än vad planeten tål. Detta betyder att vi skulle behöva två jordklot  år 2030 om vi fortsätter att använda naturresurserna i samma utsträckning som i dag.


Skrämmande läsning ... över vad vi lämnar över till våra barn och barnbarn. Vi lever i ett slit och släng samhälle där vi inte bryr oss nämvärt om de resurser som vi slösar med. Vi bryr oss inte ett dugg om att vi skadar vår moder jord. Koldioxidutsläppen har ökat 11 gånger sedan 1960-talet står det. Jag tror att om vi inte ska backa vår utveckling så måste vi lära oss att hushålla med det vi har och inte bara låta kapitalet styra över förnuftet. Vi ska inte skrota samhället som vi lever i idag, men vi behöver forskning om bland annat nya bränsleformer. Vi behöver bort från fossilberoendet, lära oss hushålla med de resurser som finns. Vilken regering vågar idag tvinga förbjuda fossila bränsle för att tvinga fram en utveckling? Vilka företag vågar idag släppa en del av sin vinst för att jorden ska överleva i framtiden?


Av Aggiator - 13 oktober 2010 23:30

Ja det ska man tycker Gunilla Persson som medverkar i ”Svenska New York-fruar”. Hon menar att kamouflera om man ser att det är lite blåaktigt eller rött under ögonen på sitt barn. Själv började Gunilla Persson att använda concealer under ögon på sin dotter redan när hon var så ung som 2 år. Barnpsykologen menar däremot att smink och andra skönhetsattribut kan hindra barns leklust.


Jag tror säkert att sminka sitt barn på det sättet kan hindra barns leklust, men vad värre är de signaler som sänds ut till barnen om att de inte duger och är fina som de är utan att alla små skavanker måste döljas. Sjuukt!!! Vore det inte bättre att försöka fostra sina barn till starka, trygga individer som duger som de är skapade och har ett bra självförtroende. Det tycker i alla fall jag vore bättre.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se