Senaste inläggen

Av Aggiator - 13 oktober 2010 22:54


Jag kom aldrig iväg på någon träning, läs pilates, igår på grund av att jag inte hann dit i tid. Jag var i Malmö på vård- och omsorgsmässa hela dagen istället. Men idag har jag tränat BodyBalance, får ju inte bli helt förslöat. Jag får berömma mig själv under balansdelen. Den gick för en gångs skull mycket bra. Här är jag nöjd med min insats. Annars har jag mest varit trött hela dagen med huvudvärk. Det är fakiskt först nu när det stax är dax att krypa till sängs som man börjar bli pigg.

 

Namasté

ANNONS
Av Aggiator - 10 oktober 2010 22:23


Hum ... detta är helsjukt!!!

 

Kärleksparet Aaron Homer, 24, och Amanda Williamson, 21, kallar sig vampyrer. Nu åtalas de för att ha knivhuggit en man och försökt suga hans blod. Mannen knivhög de för att han skrattade åt deras "religion" och vägrade ge dem blod. När paret greps hade de i alla fall lyckats fått lite "vampyrmat" i sig för de var de båda alldeles blodiga om munnen.


För resten vet någon när det blev det en religion att vara vampyr? Vissa personer tycks inte tåla att titta på Twilight-filmerna och dess like. Här behövs Van Helsing snarast komma, för att jaga fast och sticka en påle genom deras hjärtan.  


ANNONS
Av Aggiator - 8 oktober 2010 21:51


Hittade något som kanske är värt att prova vid huvudvärk ...

 

En en dansk studie visar på att Ingefära skulle kunna fungerar på samma sätt som aspirin vid migrän enlig en artikell i AF.


 Gör så här för du en rykande kopp värklindring:


  • 1 kopp kokande vatten
  • 1 tsk färsk, riven ingefära
  • 2 tsk flytande honung
  • Saften av en halv citron


Låt dra 5 minuter och sila. Drick och njut!

Av Aggiator - 6 oktober 2010 22:15


Ibland blir det obalans i vår tillvarao och då kan det vara bra att ta till sig dessa sex tipsen som jag hittade här.

 

  • Träna regelbundet. Fysisk aktivitet gör att kroppen bland annat utsöndrar endorfiner och produktion av serotonin ökar vilket gör att man känner sig  glad, nöjd och lugn.
  • Ät sund och bra mat för att få i dig alla nödvändiga vitaminer, mineraler, fett, proteiner och kolhydrater som kroppen behöver för att funka optimalt.
  • Har du PMS. Ät kosttillskott mot pms dagligen.
  • Skriv typ dagbok. Dvs skriv när du känner dig arg, ledsen eller upprörd så kan du senare gå tillbaka och se vad det var som fick ditt humör att sättas i svängning.
  • Djupandas ända ner i magen när du blir stressad eller arg. Ta ett djupt andetag och räkna till fem, håll andan och räkna till fem, andas ut och räkna till fem, håll andan och räkna till fem.
  •  Skapa dig ett eget mantra. Ta några djupa andetag och på utandningen säger du ditt mantra för dig själv.

Av Aggiator - 5 oktober 2010 23:15
Alla har väl sett hur Peter Sellers spelar Inspector Clouseau i Pink Panter filmerna. Där jagar han bovar som själer den dyrbara Pink Panter diamanten. Men här finns den i verkligheten och den är till salu. Ja okej den heter inte Pink Panter, men den skulle kunna göra det. Alltså en mycket ovanlig rosa diamant, värderad upp till nästan 255 miljoner kronor.

Av Aggiator - 5 oktober 2010 22:58


Eftersom det är tisdag har jag varit på Pilates.

Min make undrar om jag inte är trött när jag kommer hem.

Men det är jag inte alls. Snarare är det så att jag får mer energi efteråt.

Ja det låter konstigt, men så är det. Fast det kan säkert ni andra "träningsutövare" bekräfta. Träning ger energi !!!


Av Aggiator - 5 oktober 2010 22:45
Alvedon och Panodil innehåller den verksamma substansen paracetamol. Denna substans har använts i över 100 år för att dämpa smärta. Men forskarna har aldrig haft grepp om vad det är som gör att substansen fungerar som smärtstillande, fram till nu. Då två forskare från Lund som länge har arbetat med smärtforskning, framför allt mot inriktningen på naturliga substanser som chilipeppar, vitlök och wasabisenap, har funnit och kartlagt kroppens receptorer för de ämnen som finns i de tre starka kryddorna och funnit att  paracetamol omvandlas till en chilipepparlik substans i kroppen vilket i sin tur påverkar chilipepparreceptorn i vår hjärnan. Chilipeppar påverkar alltså receptorer i hjärnan och och lindrar på så sätt smärta genom att aktivera "bromssignaler som skickas ut i kroppen. Nu hoppas forskarna kunna använda denna upptäckt för att utveckla effektivare läkemedel.


Ganska intressant!  

Man lär så länge man lever

Vår hjärna har chilipepparreceptorer.

Tänk vad finurlig vår kropp är och hur lite vi fortfarande vet om den.

 

Undrar hur forskarna kom fram till att paracetamol fungerade innan de viste detta.

Av Aggiator - 4 oktober 2010 23:10


... är avklarad. Jag är en balancerad människa efter denna övning *ler*.

Namasté


Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se