Senaste inläggen

Av Aggiator - 22 februari 2012 21:29


Idag har jag varit på Zumba igen. Förra veckan blev helt träningslös därför att jag bara jobbade och jobbade. Det var en sådan vecka där jag inte var hemma nästan någon kväll och jag lyckades missa varja träningspass. Men denna veckan lyckades jag pricka in tiden. Förutom Zumban blev det som vanligt BodyBalance i måndagskväll, så ordningen är återställd.

Namasté

  

Av Aggiator - 11 februari 2012 14:55


Läser här att i slutänden innebär ACTA att det här en fråga om liv eller död för fattiga och sjuka människor i tredje värrlden....


De möjliga konsekvenserna av avtalen är att många av de hundratusentals människor som exempelvis har hiv/aids inte kommer att få den behandling de behöver, förklarar chefen Michael Gylling Nielsen på Läkare utan gränser i Danmark. Kathy Athersuch, patentexpert på Läkare utan gränsers huvudkontor i Genève, lyfter fram ett antal punkter i avtalet där problem kan uppstå i samband med lågprisläkemedel. Samtliga handlar om risker för att juridiska patentstrider och patentfrågor kan hämma tillgången på läkemedel särskilt i utvecklingsländerna.

 

ACTA-avtalets syfte är ju i grunden att stoppa nätpirater från att sprida upphovsrättsskyddat material plus att få bukt med kopiering av varumärkesskyddade kläder och andra varor. Resultatet som vi alla här i får betala är bl.a ett styrt och begränsat fritt internet. Samt att redan utsatta och fattiga människor riskerar att inte få den medicin som de behöver för att bli friska. 


Är det värt det priset för att en liten del av västvärldens rika bolag ska tjäna ännu mera pengar?!?

 

 Läs mer om ACTA-avtalet här

Av Aggiator - 25 januari 2012 23:22


Nu har jag inte varit vidare aktiv här på länge, det är jag väl medveten om. Men vissa saker förändras inte för det. Jag håller fortfarande på med BodyBalance och Zumba. Så jag har varit på Zumba-dans ikäll efter drygt en veckas upphåll beroende på att jag har lyckats bli förkyld, tyvärr. Och någonstanns ringer det en klocka som vill påminna mig om att man inte ska träna med en infektion i kroppen, därav inten tränning förra veckan.


Nu har det gått en ganska lång tid sedan jag startade med Zumban och den där zumba-elefanten som fanns inne i mig har succesivt börjat flytta ut. Jag känner mig betydligt mera bekväm under passet nu än jag gjorde i början och det är positivt tycker jag. Det bevisar bara att det finns hopp även för de hopplösa, dvs sådana som mig. Klar det är svårt att hänga med i nya låtar med nya steg som man inte är van vid. Men det har ändå blivit lättare att ta efter och komma in i dansens virvlar.

 

God natt och Zumba på er alla.

Av Aggiator - 21 januari 2012 22:52


Äntligen !!!

har den idioten fattat att han inte är bra för Socialdemokraterna.

Fast jag undrar om han vrkligen valde att avgå frivilligt. Det känns som om det bara ska se så ut

Han blev i själva verket tvingad till avgång, det är vad jag tror.

Fast det låter på vissa som om han offrade sig för partiet.

Men då kunde han tänkt på det och gjort sitt val för länge sedan.

Jag menar senast igår skulle han enligt egen kommentar sitta kvar som partiledare.


Har har uppfört sig som en jäkla egoist,

vill ha pengar och makt ovavsett vad det kostar för Socialdemokraternas förtroende.

 

Nu slipper vi honom ... jippi

 

Han ger ett avgångstal och folket jublar över hans besked att avgå.

Av Aggiator - 15 november 2011 22:43


Vi befinner oss i Sydkorea. Där är trängsel på kyrkogårdarna vilket har lätt till att antalet kremeringar har ökat lavinartat och i dag begravs bara 3 av 10 döda sydkoreaner. Många väljer istället att förvara sina döda anförvanter i urnor hemma. Fast det finns de som går ett steg längre ... det finns nu nämligen också firmor som erbjuder sig att förvandla askan till smycken. – Våra pärlor är rena, de blir ninte mögliga och börjar inte lukta illa, säger ägaren till av företagen. Hittills har 500 personer utnyttjat hans företag för att förvandla sina kära till halsband. Läs mer i DN.


Är det inte att gå lite för långt eller är det en smart lösning?

 

Själv tycker jag att det känns lite sjukt.

Jag vill nog inte bära mina döda föräldrar om halsen efter deras död,

även om mitt halsband blir fint och påminner mig om dem.

Jag kan inte heller tänka mig att ha en urna med aska hemma i bokhyllan.

Av Aggiator - 15 november 2011 14:50


Det är tråkigt att läsa om hur vi förstör vår jord. men det är ett faktum att vi är väldigt duktiga på att förstöra just det som behövs för vår överlevnad i vår jakt på att skapa sett att överleva på. Vad pratar jag då om ...


Uppgifterna om att jordbruksmarken i de nordöstra områdena runt det havererade kärnkraftverket Fukushima innehåller höga radioaktiva värden publiceras nu i den amerikanska vetenskapsakademins tidskrift PNAS. Där visar forskarna att nivåerna av Cesium-137 är så höga att ”de kommer att påverka mänskligt liv i området under årtionden”.Det är framför allt områdena närmast Fukushima som har drabbats. Forskarna har där funnit värden som överstiger säkerhetsnivåerna med åtta gånger. Men det finns oxå en studie som är gjor tidigare. Denna studie visade att radioaktiviteten låg under den nivå som skulle vara skadlig för människor. Forskarna menar därför att det behövs fler studier för att få klarhet i farligheten, kan man läsa i DN

 

Jag tycker väldigt synd om Japan och japaneserna som drabbats på detta vis av sin karnkraft. Det japanska jordbruket blir drabbat under en väldigt lååång tid. Jag vill inte oavsett vad forkarna kommer dram till äta fukushimaodlad mat. Vill du?

Men Japan hade ändå  en völdig tur därför att västra delen av Japan klarade sig från nedfallet tack vare sina stora bergskedjor som fångade upp radioaktivitetsmolnet.

Av Aggiator - 8 november 2011 22:35


Då var veckans Zumba-fitness/dans avklarad.

Jag gillar verkligen Zumba

Nu är jag nöjd med mig själv!

  

Av Aggiator - 6 november 2011 13:41


Den brittiska musikindustrins organisation BPI kräver nu att British Telecom ska blockera The Pirate Bay. "På samma sätt som vi inte kan tolerera att det finns piratföretag med butiker på stan kan vi inte acceptera att det finns olagliga sajter på nätet, inte om vi ska fortsätta ha en ekonomisk tillväxt", säger BPI:s verkställande direktör Geoff Taylor


Samtidigt påstår en domare i Spanien hävdar att olaglig kopiering av musik kan gynna den lagliga försäljningen positivt. I ett domstolsutlåtande nyligen bestämde domaren att det inte finns några bevis för att piratkopieringen har påverkat musikbranschen negativt. Tvärtom tror han nedladdningen främja musikförsäljningen på sikt. "De personer som införskaffar musik olagligt skulle med största sannolikhet inte betala mellan 15 till 20 euro för att köpa den lagligt" Men efter att ha lyssnat på musiken är det tänkbart att personen senare beslutar att köpa originalet om han gillar musiken menar han.


Men det finns det även andra studier som visar på att denne spanke dommare inte är helt ute och cyklar. Till exempel menar den Amerikanska regeringen att de flesta studier av piratkopieringens effekter är nonsens. De menar till och med att piratkopiering kan ha en positiv effekt på ekonomin. Det är amerikanska regeringens Accountability Office  (GAO) som har gått igenom hur piratkopiering påverkar den amerikanska ekonomin. i ett uttalande skriver GAO att, "konsumenter använder ibland piratkopierade varor till "stickprov" av musik, film, program eller spel innan de köper legitima kopior. Det kan leda till ökad försäljning av lagliga varor"

 

 

Själv tror jag att fenomenet pirat- samt privatkopiering har kommit för att stanna, även om formen av dessa är i ständig förändring. Det har alltid kopierats musik. När jag var ung lånade man musik av varandra för att kopiera. Man hade inte råd att köpa allt man ville ha. ibland chansade man på att köpa en skiva, bara för att upptäcka att bara 2 låtar på hela skivan var bra och så blev man väldigt besviken. Idag är musikutbudet väldigt mycket större än det var för, vilket oxå ökar svårigheten att ha koll på vad som är bra eller inte. Fast idag har jag inte samma behov av att lyssna på musik som när jag var yngre och med en stor CD-samling har jag nästan allt som jag behöver. Men som internetfenomen är det en intressant debatt att följa.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se