Senaste inläggen

Av Aggiator - 17 augusti 2010 21:20


Förre arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin har fått sin fallskärmsansökan beviljad. I ett år får han 112 000 kronor i månaden.


Ja det ingen nyhet, utan snarare förväntat. Jag hade blivit mer förvånad om han inte hade fått sitt avgångsvederlag. Inte heller är jag avundsjuk, snarare arg. För visst är det fördjävligt att politiker skapar lagar och regler som gäller för alla utom dem själv. Det spelar ingen roll i detta fallet om han är skyldig eller inte. Hur ska vi vanliga människor kunna känna tillit och respekt när politikerna alltid klarar. Politiker skulle behöva leva som vanligt folk för att ha förståelse för den politik som de skapar.


ANNONS
Av Aggiator - 16 augusti 2010 22:30


Hum ... skotska myggor gillar överviktiga personer.

Detta därför att de utgör ett större visuellt mål, men

också att de avger mer värme, dofter och koldioxid.

 

Gäller detta även för våra svenska myggor.

Undrar i mitt stilla sinne om

det finns någon skillnad på skotska myggor  och svenska myggor?


ANNONS
Av Aggiator - 15 augusti 2010 19:08


Intressant ... !!!

 

Av Aggiator - 14 augusti 2010 23:33


Det är regnkaos här i skåne. Regnet bara öser ner. Här kan man se hur vägarna ser ut i Malmö just nu efter allt regnet. Skönt att man slipper köra där. Nedan en privat film hämtad från Youtube ...Av Aggiator - 14 augusti 2010 22:46


Det låter rätt skruvat, men enligt psykologen George Slavich på University of California, Los Angeles kan enbart hårda ord öka risken att drabbas av artrit, inflammation i kroppens leder. Tydligen är det sociala problem i sig som kan trigga i gång inflammatoriska sjukomar. Enligt en I studie där 124 personer testats och blivit socialt bortstötta. Det visade sig att de uppvisade förhöjda halter av två inflammationsmarkörer genom en analys av deras saliv. Källa: AF

 

Ja, det låter skruvat! ... Så vad ska man tro på!

Av Aggiator - 14 augusti 2010 20:57


Såg att varuhus-såpan "Ullared" kommer tillbaka i Tv i början av september. Nu måste jag erkänna att jag faktiskt har varit där i Ullared i sommar, fast för första gången i mitt liv. Jag vet egentligen inte varför jag inte har varit där tidigare. Skrämd av köerna kanske. Men det var inga köer när jag var där, bara mycket mycket folk. De flesta jag känner brukar åka dit några gånger per år, men inte jag då, förän tills nu. Vi såg några personer som sprang runt och filmade. Men jag fastnar inte på film, så jag hoppas verkligen inte att jag är med i TV. I alla fall så handlade vi inte så där jättemycket. Bara lite strumpor, några dvd-filmer, gottis, jeans, ett par väskor och lite annat smått och gott. Men jag måste erkänna att jag blev ganska positivt överraskad, det var ett stort köpcentrum. Inte bara Gekås-affär utan en hel del andra affärer, typ outlet runt om oxå, matställen samt faktiskt ett erotikoutlet, som tydligen är Sveriges enda.

 

Det lilla som vi handlade kan så klart inte på ¨långa vägar jämföras med det som Rose-Marie brukar handla för. Henne, maken Kjell och deras barn kommer vi att få återse i rutan. Kjell inviger sin egen prylkollektion, som jag såg däruppe, och Rose-Marie tävlar i kundvagnsrally. En ny familj gör oxå entré, familjen Jönsson-Jansson från Värmland. Oxå dyker Morgan upp förstås.


Av Aggiator - 4 augusti 2010 22:33


Detta är kemikalier som används som tillsatser i skor och textilier, skärbrädor, tvätt- eller diskmaskiner eller andra konsumentprodukter för att göra dessa antibakteriella. I vår omgivning formligen exploderar marknaden med produkter som ska skapa en ”bakteriefri” omgivning och minska dofter. Här handlar det om allt från dörrhandtag och golvbrunnar till träningskläder, lakan och bäddmadrasser. Men vår rädsla för dofter och bakterier hotar vår miljö och i förlängningen vår egen hälsa. Men dessa kemikalier är starkt giftiga redan i låga doser för organismer i våra sjöar och vattendrag, och där hamnar de när vi tvättar våra kläder. Kläderna framförs under namn som exempelvis Polygiene, Ultra-Fresh, Sanitized, ClimaLite X-static eller Microban.


Visst är det vansinnigt sjukt att förgifta miljön för att vi inte ska lukta svett.!!! Varför är vi så rädda för bakterier? Jag tror inte att det är bra för oss att leva i en antibakteriell tillvara. Vårt imunförsvar behöver bakterier för att fungera. Inga bakterier då lägger imunförsvaret av och det ända vi får på köpet är en förgiftad miljö. Enligt en undersökning är dessutom den antibakteriella effekten urtvättad och borta redan efter bara efter några tvättar och flyter runt i våra sjöar i stället.

 

Vill du göra något vettigt för miljön! Låt då bli att köpa skiten!!!


Av Aggiator - 4 augusti 2010 21:54


Ramlade över en artikel om det moraliska i att inte arbeta ...

 

Vad som händer när arbetet blir ett självändamål har sociologen Roland Paulsen, forskare på sociologiska institutionen vid Uppsala universitet,  analyserat i boken "Arbetssamhället" som ges ut inom kort. " Att dra sig undan arbetsuppgifter kan vara mer moraliskt än att utföra dem", säger han. "Jag finner viljan att skapa arbete underlig, för att inte säga absurd", står det i bokens inledning.


Jag vet inte riktigt om jag håller med honom i detta. Men det finns en intressant aspekt här ... 


Roland Paulsen skiljer nämligen mellan yrkesgrupper som verkligen utför något, som till exempel gatsopare och sjuksköterskor och den kader av tjänstemän och experter som blivit allt större med åren. Utvecklingen återspeglas i lönesättningen. Den som tjänar mest är i regel den som producerar minst.


... Det som då slår mig är det absurda i förhållandet mellan lön och produktion i vårt samhälle. Om man betänker vad han skriver, borde det då inte egentligen vara precis tvärtom? Borde det inte vara den som producerar mest som tjänar mest!!!

  

Bara en tanke ... 

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Gästboken

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se