Senaste inläggen

Av Aggiator - 4 februari 2011 17:15


Lena Nyman avled natten till fredagen efter en längre tids sjukdom, uppger hennes manager. Hon led av flera svåra sjukommar, bland annat KOL. Hon av somnade in lugnt och stilla


*Suck* Då har ännu en av de gamla skådisarna dött. De som man växte upp med att se på TV:n. Fast hon var mera mångsidig än så. TV-program, filmer och teater har hon spelat med i under sin livstid. Hon blev bara 66 år gammal. Ingen ålder att dö i, men hon hade likt många andra både alkoholproblem och ångest. Skådespelaryrket är nog trots allt ingen dans på rosor. Så här skriver hennes vänner och kollegor om henne. R.I.P

   

Av Aggiator - 3 februari 2011 22:34


I takt med att allt fler av oss surfar på nätet sig krävs också allt fler adresser. De IP-adresser som används idag räcker inte till mer än drygt fyra miljarder uppkopplade datorer. Det som nu måste till är en ny sorts adresser. Det tilltänkta systemet kallas kallad IPv6 och ska räcka till hela (5 x 10 upphöjt till 28) dvs.50 000 000 000 000 000 000 000 000 000 adresser och kan leda till att gamla datorer, internetmodem eller routrar på sikt kan behöva bytas ut. Men bytet av system kommer att ta tid på sig fullt ut, så det är ingen panik.


Det är skönt att läsa att bytet kommer att ta flera år. Hur läser man ut 50 000 000 000 000 000 000 000 000 000 med ord? Det borde i alla fall räcka ett långt tag framöver. Internet är räddat för framtiden!

Av Aggiator - 3 februari 2011 22:22


Intressant läsning ...


En hel svärm av planeter som kretsar i kring en solliknande stjärna har upptäckts utanför vårt solsystem. Planetsystemet, kretsar kring en stjärna ganska lik solen, stjärna kallad Kepler-11, som ligger 2 000 ljusår bort och består av sex planeter. Det är första gången man hittat så här många planeter runt en stjärna i ett annat solsystem och forskarna har också lyckats bestämma planeternas storlek och massa och även räknat ut vad de sannolikt består av. Den sjätte av dessa planeter har en omloppstid på 118 dagar och en massa mer än 300 gånger jordens. Den kan jämföras med Neptunus och Uranus, de tre med minst massa liknar däremot ingenting som existerar i vårt solsystem.Av Aggiator - 2 februari 2011 23:07


Igår som vanligt Pilates.

Idag BodyBalance.

 

Stressade som bara den för att hinna iväg till gymmet ikväll.

Allt hände nästan exakt när jag skulle ge mig av.

Skulle gå  ut med matsopporna, då läckte påsen över golver, fick torka rent.

Tvätten skulle hängas upp timeat när jag var tvungen att torka golvet, så den åkte upp i en hast. Väskan packades och så iväg på cykeln med andan i halsen.

Kommer fram till gymmet in och byter om.Vad händer då?  Jo, jag märker att jag har tagit helt fel på tiden och är en hel halvtimme för tidig!!!

Bara att vänta in tiden.

 

Namasté

  

Av Aggiator - 26 januari 2011 22:48


... från träning.

 

Måndagen BodyBalance ... skönt!!! Skulle egentligen varit på Pilates i går men kom hem för sent, så jag avbokade mig med sorgset hjärta. Börjar för övrigt få någon halsinfektion, igen. *Ack så tråkigt* Den yttrar sig att jag känner mig tjock i halsen och så börjar jag få hosta :-( Fast detta ska inte få stoppa mig, nej inte ännu i alla fall. Få se när och om det blir värre, tänker jobba inte vara hemma. Nåja, trots begynnande hosta så var jag iväg på BodeBalance idag oxå. Och det gick bra. Okej, jag djupandades inte så mycket för att undvika "kill" i halsen, men jag hade ingen hosta under själva passet. Tror att det var min egen koncentration som dämpade hostan. Till och med avslappningen gick bra!!!

känner mig nöjd med mig själv nu!!!

 

Namasté

  

Av Aggiator - 23 januari 2011 21:47


... enligt artikeln här.


Det lär finnas över 100 stycken specialdagar som har mutats in av internationella organ, intresseorganisationer och kampanjmakare. Exempel på dagar som anges är en dag för bevarande av ozonskiktet, en dag för skolmjölken samt en dag för tolerans. Vidare finns världsmeteorologidagen, världsskrattdagen, vänsterhäntas dag samt de mer välkända Alla hjärtans dag den 14 februari, internationella kvinnodagen den 8 mars och FN-dagen den 24 oktober, Kanelbullensdag den 4 oktober samt många många fler.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Faktarutan: Dagar, dagar året runt. Ett litet urval – en dag per månad:


 15 januari: Tulpanens dag.

 22 februari: Internationella brottsofferdagen.

 21 mars: Världspoesidagen.

 29 april: Dansens dag.

 24 maj: Nationalparkernas dag.

 19 juni: De vilda blommornas dag.

 9 juli: Internationella dagen för oskadliggörande av handeldvapen.

 4 augusti: Hembygdsgårdens dag.

 16 september: Internationella dagen för bevarande av ozonskiktet

 15 oktober: Vita käppens dag.

 14 november: Internationella diabetesdagen.

 10 december: Mänskliga rättigheters dag.


Källor: Diverse kalendarier, TT:s nyhetsarkiv. (TT)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Fast det hade varit kul med en lista över alla året över 100 specialdagar. 

Någon som vet flera av dessa lite mer okända dagar, kanske?

Av Aggiator - 22 januari 2011 17:39


Hittade en film i DN om ett hotell byggt helt av soppor. Det lär ha gått åt 12 ton avfall till  bygget av det lite annorlunda slaget.

 

Jag själv vet faktiskt inte riktigt vad jag ska tycka om detta bygget.

Känns lite för mycket på något sätt ... Sopigt.

Nej, jag tvivlar på om jag skulle vilja ligga över där.

Så ...

Häftigt sätt att använda soppor eller bara helt sjukt, vad tycker ni om detta???


Av Aggiator - 22 januari 2011 17:23


Träningen veckan som gick var som vanligt måndag - BodyBalance - och tisdag - Pilates. Men jag höll på att helt missa BodyBalance´n eftersom jag hade glömt att det är ett nytt år och då strömmar alla till gymmet med förutsättning att nu ska jag ändra mitt liv och börja träna, nåja detta ledde till fram till att jag bara fick en reservplats när jag bokade mig. Reservplats var oxå vad jag hade en timme innan passets början. Då blev jag alltså inställd på att det blir inget idag. Men sådär av en ren ingivelse kollade jag bokningslistan via datorn ca 25 minuter innan passets början och då had jag glidit ner på en ordinarie plats. Alltså det var bara att kasta sig på cykeln och trampa iväg till gymmet ... ja, det var måndagen det. Tisdagen blev mindre dramatisk för där hade jag lyckats att i god tid få en plats till Pilatespasset.

Namasté 

 

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se