Senaste inläggen

Av Aggiator - 11 januari 2011 21:15Intressant ...


En grön "blob" 650 miljoner ljusår bort föder nya planeter. Den bisarra "bloben" 650 miljoner ljusår bort är en gåta för forskarna. Blobben och dess omgivning har forskaren Bill Keel kommit fram till att den består av vätgas, och att nya stjärnor faktiskt har skapats ur den. De nya stjärnorna är ett par miljoner år gamla alltså purunga med astronomers mått. – Stjärnorna ligger väldigt ensamt mitt i ingenstans, säger Bill Keel.Bloben får sitt starka gröna ljus av en kvasar i närheten. En kvasar kan beskrivas som en extremt ljusstark kärna av en galax.


Tänk ... vi lär oss mer och mer fast ju mer vi lär desto fler frågetecken dyker oxå upp.

Av Aggiator - 11 januari 2011 20:31


Veckans Pilatespass är härmed avklarad. Känns skönt så här efteråt. Tycker till och med att det känns skönt att promenera dit. *hum* Jag måste nog vara galen, men jag börjar snart gilla att gå. Tänk! och nu kan man börja cykla ingen. Svårt val, vad ska jag välja och göra imorgon bitti när jag går till jobbet. Gå eller cykla, cykla eller gå ...?  

Av Aggiator - 10 januari 2011 22:58


Flöde är nyckelordet för BodyBalance´n just nu. Känns riktigt bra även om balansdelen är svår. Flöde även här, Lyft ena benet framåt och armarna fram, sedan går det lyta benet bakåt, lyft, samt armarna bakåt för att sedan stråla ut i en stjärna. Låter aningen knäppt när jag skriver detta 'hum' ni får själva göra er en bild av detta momentet. Så har vi "örnen" och "trädet". Trädet är svårt, för att man sträcker ut händerna en och en åt sidan, först höger sedan vänster och man ska låta blicken följa med handen ut, alltså först åt höger sedan åt vänster. Hoppas ni förstår vad jag menar.

 

Namasté

  

Av Aggiator - 7 januari 2011 17:15

Brukar du äta lightprodukter? Nu varnar forskarna att lightprodukter faktiskt kan ge helt motsatt effekt och få dig att gå upp i vikt istället för ner. Det är i alla fall vad flera studier pekar på.


Ofta äter man gärna lite mer av dessa produkter i tron att de inte är så farliga, det är ju lightprodukter. Forskare varnar till och med för att äta för mycket light–produkter. Forskarna menar att konstgjorda sötningsmedel gör det svårare för kroppen att reglera hur mycket man äter. Den söta smaken gör att kroppen förväntar sig mycket energi, en energi som sedan aldrig kommer. Då tror kroppen att det behövs mer mat och man blir hungrig och sugen igen.

Jag själv gillar inte lightprodukter något vidare. De innehåller bara en massa konstiga sötningsmedel och det är inte ens gott! Bättre då att äta lite och gott då och då än mycket fast lättare oftare.

Av Aggiator - 5 januari 2011 23:30
Ja så resonerar man i Rumänien. För genom en nyinstiftad lag har dessa ”siaryrken” fått officiell status. Genom denna lag ska rumänska staten få in skatteintäkter från en bransch som tidigare verkat utanför systemet. Fast de finns de som påpekar att med officiell yrkesstatus följer sådant som exempelvis skydd för konsumenter som anlitar dessa yrkeskvinnor och -män. Tvång snarare än frihet, menar utövarna.


 Detta är något som jag har skrivit en notis om tidigare. Då var tanken på denna lagen inte speciellt populär bland landets yrkesutövare, häxorna/sierskorn, och det är det inte nu heller. Då blev den inte av. Nu klubbades förslaget.  En självutnämnd häxa har uttalat en förbannelse över politikerna och förvarnat om att hon tänker hämnas på dem. Vad tycker ni är det en  bra eller dålg lag?

Av Aggiator - 5 januari 2011 22:38


Dagens träning kändes enklare än gårdagens. Jag är nog aningen piggare idag. Men fortfarande lider jag av en "julmatstyngd" att jobba bort. Kroppen behöver komma i både fysisk och psykisk balans. Fast jag är på god väg *ler*

Namasté

  

Av Aggiator - 4 januari 2011 22:30


Det är väl ingen som har missat den tragiska händelsen att Per Oscarssons hus har brunnit ner till grunden. Polisen har nu hittat kvarlevorna efter två kroppar ibland resterna av huset. Det tar lång tid innan de med säkerhet kan fastslå att kvarlevorna verkligen tillhör Per Oscarsson och hans hustru Kia Östling. Men jag tror själv att det nog med största sannerlighet tyvärr så att det är deras kvarlevor som är funna.

R.I.P Per Oscarsson


En stor skådespelare var han, Per Oscarsson. Det mest omtalade som jag minns är nog när han "strippar och ger sexualkunskap" i Hyllandshörna, som var 60-talets stora nöjesprogram, då på den tiden när vi bara hade en TV-kanal i Sverige. Här nedan finns ett klipp av detta att beskåda för den som vill. Eftersom vi inte var speciellt frigjorda på den tiden så var detta något oerhört, som gjort för TV:s klagomur. Detta var absolut inget man pratade om i TV:n på den tiden. Här finns att läsa om mer som han har gjort och lite bilder.

 

Så här kommer stripteasen från Hylands hörna att beskåda ...

 Av Aggiator - 4 januari 2011 21:03


Jag har varit på min sedvanliga Pilatesträning idag. Resultatet var okej men ändå sisådär dvs. jag är inte helt riktigt nöjd med min insats. Det kändes tyngre idag än vad det brukar kännas på pilatespasset. Visst allt beror på dagsformen, den kan inte vara likadan alltid men ... Jag känner mig rent allmänt tröttare oxå just nu. Jag tror att det är all god och fet julmat som spökar här. Man kommer helt ur balans av allt detta ätandet under julen. Fast det går ju inte speciellt bra att skipa det heller. Julen är i mångt och mycket en mathögtid och jag kommer väl troligtvis i balans med mig själv för eller senare igen. Det har jag gjort alla andra år, så detta året borde inte utgöra något undantag. Och man ska väl inte heller glömma att man lever bara en gång ;-) Så det är klart att man måste få njuta oxå. Jag bara konstaterar att visst har maten en stor betydelse för träningen. Det kan man nog inte bortse ifrån.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se