Alla inlägg den 14 april 2010

Av Aggiator - 14 april 2010 23:05


Den svenska regeringen med Carl Bildt i spetsen har bjudit in till ett expertmöte om yttrandefrihet och säkerhet på internet. Mötet hålls i Stockholm i mitten av juni.- "Vi vill säkra friheten på nätet och ha samma typ av skydd för mänskliga rättigheter där som i resten av samhället. Vi ser en oroväckande tendens i odemokratiska länder, som till exempel Kina, Iran och Egypten, sätt att kontrollera nätets frihet", säger utrikesminister Carl Bildt. Men Bildt undviker skickligt att kommentera de tendenser till att vilja inskränka friheten på nätet som finns även i demokratiska länder. Läs mera här i SvD


Frågan är vad säger och menar Carl Bildt egentligen?

Går det att lita på honom?

Är han trovärdig!

 

Eller är det bara ett valfiskande för att vi ska köpa det, utan att riktigt förstå innehållet i paketet. Likt att köpa grisen i säcken.

Bloggvärlden tvekar och jag med dem.



Av Aggiator - 14 april 2010 22:02


Forskaren Jun Zhao vid Xian Jiaotong University och hans kollegor anser att fimparna kan återanvändas som rostskydd. De lade insamlade cigarettfimpar i vatten. Lösningen användes sedan för att behandla stål och den visade sig ha en korrosionshämmande effekt. Läs hela artikeln i DN.  

    

Hum ... ett intressant sätt att använda cigarettfimpar på. Jag skulle kanske inte slutat röka en gång i tiden utan fortsatt och nu börjat bidrag till återvinningsprocessen :-)  Men visst om detta fungerar är det ett bra sätt att bli av med miljöfarliga fimpar. Fast jag hoppas att rostskyddsskapandet inte skadar naturen ännu mer än vad fimparna gör. Dessutom blir det inte väldigt dyrt att samla in alla fimparna som skräppar ned vår natur, som här uppskattas hela 4,5 biljoner. Fast jag ska inte måla fan på väggen här - initiativet kan bli bra oxå.

Eller vad tror ni?


Av Aggiator - 14 april 2010 19:29


Jag älskar syrener!!!

 

  



De doftar såå gott

Men tyvärr har jag inte plats att plantera några syrener  :-(

Har du plats? Vill du plantera syren?

Läs i  AF hur du lyckas du med syrener


Av Aggiator - 14 april 2010 17:38


Nordea satsar på en musiktjänst i samarbete med Universal music. Tanken är att billig musik ska locka pengar till banken i form av framtida kunder. Främst då de som befinner sig i åldersgruppen mellan 18 och 28 år.


Tjänsten heter Check-in Music och kostnaden blir tjugofem kronor per månad. För den kostnaden får kunderna tillgång till streamad musik samt möjlighet att ladda ner tio favoritlåtar i månaden. Men även konsertinbjudningar och möjligheten att träffa artister ingår. Men än så länge är musikutbudet i Check-In-Music mer begränsat än musikutbudet i Spotify. Läs mer på DN


Vem vet ... kanske en framtida stor musiktjänst har blivit född.

Men varför då främst satsa på åldersgruppen 18-28 år.

Även äldre personer tycker om att lyssna på musik!

Nordea ... Varför inte satsa på alla era nuvarande och kommande kunder samtidigt?

Av Aggiator - 14 april 2010 17:30


En ny studie av lågenergilampornas strålning varnar för att just denna elektromagnetiska strålning kan vara farlig. Man vet inte hur lågenergilamporna påverkar hälsan på lång sikt ännu. Även fast nivåerna ligger under det gränsvärde, som i sin tur måste 50-dubblas innan människor drabbas av akuta nerv- och muskel­skador som till exempel kan orsaka hjärtflimmer, bör man undvika onödig exponering av dessa lampor. Helst bör man hålla sig på ett avstånd om minst 30 centimeter från lågenergilampan. Speciellt gäller detta på platser där du tillbringar lång tid som vilar, arbetar­ eller har fritidssysselsättningar, enligt schweiziska hälso- och energimyndigheter. Den ultravioletta strålningen kan till och med orsaka hudrodnad om man är nära lampan.  Läs mer i AF


Kul läsning nu när vi har bytt ut de flesta av våra lampor här hemma. Lågenergilamporna är bra för miljön och min plånbok, men vad händer mid min hälsa?  På sikt finns inget annat val eftersom glödlampan ska fasas ut. Nu ligger nivåerna visserligen långt under gränsvärdet. Men hur och om det påverkar oss negativt för framtiden är ännu ovisst. Jag tycker även att det är lite svårt att följa rekomendationen om att hålla sig 30 centimeter ifrån lampan. Speciellt på platser där man behöver mycket ljus, som vid handarbete och datorn eller vid läsning.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards