Alla inlägg under januari 2010

Av Aggiator - 25 januari 2010 23:08


Ett nytt tecken för våra mail har sett dagens ljus.

Det är ett företag som vill nämligen lansera ett nytt skiljetecken, inte helt olikt @, för att man ska kunna visa när man är ironisk.

 

Tecknet kallas Sarcmark

och ser ut så här ....

     Fast haken är att du måste ladda ner mjukvara som gör att du kan använda det. Och det kostar 15 kronor.

 

Läs hela artikeln här. 

Av Aggiator - 25 januari 2010 22:53


Har åter igen varit på BodyBalance och vill tacka mig själv för det.

NAMASTÈ

 

  

 

Träningen gick bättre än förra gången.

Börjar komma in i den igen efter ett uppehåll.

 

Fast jag har en hel del att ta igen.

Kroppen tacklar snabbt av, tyvärr.

Av Aggiator - 25 januari 2010 22:02


Smittskyddsinstitutets Kjell-Olof Hedlund är skeptisk till vitpepparkornen mot vinterkräksjuka, det kan man läsa om här.


Övriga tipsade huskurer mot enligt AF är:   råmjölkstabletter

alkohol

hälsofil och liknade produkter

kollodialt silver

åksjukemedicinen postafen


Kjell-Olof Hedlund menar dock att vara försiktig vad det gäller kollodialt silver. Han tycker inte att man ska börja stoppa i sig tungmetaller. Vad det gäller vitpepparkornen så kan de som verkligen tror på vitpeppar fortsätta att äta det.


Okej, jag tror på mina vitpepparkorn, 10 stycken till antalet,

 och kommer att fortsätta att svälja ned dessa hela.

Det kan inte skada att försöka och tron kan som bekant flytta berg. 

Av Aggiator - 24 januari 2010 23:11


Man svälja tio stycken hela vitpepparkorn för att undvika vinterkräksjuka tipsar Aftonbladets läsare oss om.


Det brukar jag alltid göra när det är maginfluensa av något slag i närheten. Jag vet inte om det är övertro eller fungerar, utan bara gör det. Men faktum är att jag inte har haft varken vanlig maginfluensa eller vinterkräksjuka på flera år.


Av Aggiator - 24 januari 2010 22:30


Vad är stress?

Svar: en persons fysiska och emotionella respons på en förändring.

 

Här kan vi läsa att det finns både negativ och positv stress.           

 

 Och så även Fem vardagsknep för att stressa av.

 

  • Sätt upp rimliga mål för vad du hinner med på en dag
  • Försök att hitta en stund för dig själv varje dag, om så bara tio minuter.Lyssna på en lugn låt och djupandas.
  • Lär dig yoga och/eller meditation
  • Prioritera rätt och lär dig säga nej.
  • Motionera regelbundet.

__ __ __ __ __ __ __ __ __


Viktiga och bra råd ... det handlar om priorientering ...

och ändå så svåra att följa.      *suck*

Av Aggiator - 24 januari 2010 21:31


En dyr lågenergilampa behöver inte vara bättre än en billig, visar Din Ekonomis test. Det största problemet är den långa tid det tar för lamporna att tändas, tre till fem minuter är inte ovanligt innan lamporna kommer upp i 90 procent av sin ljusstyrka. Ett annat problem är hur tillverkarna marknadsför lamporna. En lågenergilampa på 11 Watt ska ersätta en 60-watts glödlampa. Men för att egentligen uppnå ljus motsvarande 60 watt behövs snarare en lågenergilampa på 15 watt. Ett krav är att en lampa inte får tappa mer än 25 procent av sin ljusstyrka under tidens gång. Artikeln visar oxå att det inte finns någon konkurrens, vilket gör lamporna onödigt dyra. Priset har lär inte ha något med kvaliteten på lamporna att göra, billigt kan vara minst lika bra eller till och med bättre än dyrt.


Jag tycker att det är svårt att veta vad man ska välja för glödlampor nu för tiden. Det är en jungel därute i affärerna. Ska jag välja Lågenergi eller Hallogen. Ska lampan gå och dimma eller inte. Lampans utformning. Ska den sitta ute eller inne. Och givetvis vad får jag för priset jag betalar. Tråkigt är oxå att läsa att lamporna är onödigt dyra, för det känns som det gäller att välja rätt redan från början. Jag har inte lust att slänga ut 100-tals kronor för att testa mig fram. Tycker oxå att 25 % ljustapp är mycket även om det är okej enligt kraven. Köper jag en 11 Watts lampa så kan jag riskera att få upp till 36 % mindre ljus än det utlovade 60 watt ljuset, som jag har idag, som sedan med tiden sjunker med ytterligare 25 %. Vad har jag då kvar av mina 60 Watt???

 

Här är testresultatet:    

Så här mycket avviker lågenergilamporna i testet från angivet glödlampswattantal på förpackningen. Ju större avvikelse, desto sämre.

 

Megaman       36 % 

Osram            30 % 

Ica Home        29 %

North Light     28 % 

Tero               18 % 

Anslut             19 %

Ikea                14 % 

Philips             12 %

  

Av Aggiator - 22 januari 2010 22:44


Ja, så har vi "De Nya Moderaterna" som aldrig förnekar sig riktigt. Här är ett reportage om hur Moderaterna träffat fler än 5 400 medarbetare i den svenska välfärden och lyssnat på deras berättelser. Oavsett vilken verksamhet det handlat om, har några frågor varit återkommande. Det handlar om känslan av att lönen inte motsvarar arbetsinsatsen eller ansvaret och önskan om ett större inflytande över den egna arbetssituationen. Samt om att vi i "De Nya Moderaterna" ska stå för reformer som ger välfärdens medarbetare högre lön och större inflytande


Vad bra då! Moderaterna har förstått att även hälso- och sjukvårdspersonal, föskolepersonal med flera av välfärdens låginkomsttagare ska kunna leva på sin lön. Bra att de flaggar för högre lön till dessa. Eller, vad säger "De Nya Moderaterna" egentligen om man orkar läsa lite längre ner ...


Vad politiken kan göra är att se till att det lönar sig bättre att arbeta, där jobbskatteavdraget utgör en träffsäker skattelättnad som särskilt gynnar låg- och medelinkomsttagare. Fortsatta skattelättnader med samma inriktning är därför centrala i en politik som vill ge välfärdens medarbetare utökade marginaler. Även en ökad mångfald av olika driftsformer och fler arbetsgivare, större möjlighet till vidareutbildning eller annan kompetenshöjning kombinerat med en individuell lönesättning kan på sikt påverka lönerna positivt.


Min tolkning: Vad "De Nya Moderaterna" egentligen tycks mena är att höjd lön får ni inte, välfärdsarbetare, men vi sänker skatten så att det blir mer i plånboken för er. Men samtidigt så när vi sänker skatten så har vi inte råd att finansiera en bra välfärd. Kanske får någon av er sluta, bli arbetslös, eftersom vi inte har råd med så mycket personal. Ni som blir kvar har möjlighet, men bara möjlighet, genom de individuella lönerna att tjäna lite bättre om ni tar på er mera jobb och jobbar även för era kollegor som fick sluta. Dessutom eftersom inte samhället klarar på sina skatteintäkter att upprätthålla välfärden så är det öppet för privata företag att tjäna mycket pengar på välfärden. Fast dessa privata företag är de verkligen intresserade av att deras medarbetare ska kunna leva på sin lön? Det innebär ju faktiskt att det privata välfärdsföretaget ger mindre vinst om lönerna ska vara anständiga.

 

Kontentan av De Nya Moderaternas" löfte blir alltså: Mindre välfärdsarbetare ska jobba hårdare för för att tjäna några kronor extra till sitt upphälle. Flera peningstarka företag ska få möjlighet att tjäna mycket pengar på välfärden.

 

Är detta gammal eller ny Moderatpolitik???

Jag bara undrar, för jag hittar inget nytt i detta.

 

Av Aggiator - 21 januari 2010 23:32


Klåda och bubblig hud vid minusgrader, kan vara köldallergi.

Behandlingen är som vid annan allergi antihistamintabletter

  

Hum ... jag viste inte att det fanns något som heter köldallergi.

Fast o andra sidan ... kan man tydligen bli allergisk mot allt.

 

Jag får torr hud på vintern ... fast jag tror inte att det är allergi.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards