Alla inlägg under augusti 2010

Av Aggiator - 4 augusti 2010 21:54


Ramlade över en artikel om det moraliska i att inte arbeta ...

 

Vad som händer när arbetet blir ett självändamål har sociologen Roland Paulsen, forskare på sociologiska institutionen vid Uppsala universitet,  analyserat i boken "Arbetssamhället" som ges ut inom kort. " Att dra sig undan arbetsuppgifter kan vara mer moraliskt än att utföra dem", säger han. "Jag finner viljan att skapa arbete underlig, för att inte säga absurd", står det i bokens inledning.


Jag vet inte riktigt om jag håller med honom i detta. Men det finns en intressant aspekt här ... 


Roland Paulsen skiljer nämligen mellan yrkesgrupper som verkligen utför något, som till exempel gatsopare och sjuksköterskor och den kader av tjänstemän och experter som blivit allt större med åren. Utvecklingen återspeglas i lönesättningen. Den som tjänar mest är i regel den som producerar minst.


... Det som då slår mig är det absurda i förhållandet mellan lön och produktion i vårt samhälle. Om man betänker vad han skriver, borde det då inte egentligen vara precis tvärtom? Borde det inte vara den som producerar mest som tjänar mest!!!

  

Bara en tanke ... 

Av Aggiator - 2 augusti 2010 23:20


Då har jag, efter ett litet avbrott, åter varit på BodyBalance. Det kändes bara bra att vara där igen, fast det är varmt. Funderar lite på det här med BikramYoga, jag tror nog inte att det är något för mig. Yoga i en bastu är nog väldigt bra för rörligheten men det är det här med värmen, för mycket äv den varan får mig att tappa fokus. Nu har det i alla fall regnat lite här i skåne oxå, lite då och då. Även om vi inte har fått något direkt skyfall. Glädjande för Sveriges del är nog att det har regnat på rätt ställe. Regnet i juli har minskat risken för höga elpriser i vinter ...

 

Det har regnat mycket under juli på rätt ställen. Vattenmagasinen har fyllts på och vi har fått en starkare hydrologisk balans, säger Faraz Azima, vd för elbytessajten.

 

Tänk jag som trodde att det bara regnade på fel ställe. För det brukade det ju alltid göra förr i tiden. Då ser jag ser fram emot ett möjligt lågt elpris för i vintras var det ju bottendyrt.

Namasté

Av Aggiator - 2 augusti 2010 23:13


Är det något för dig som behöver ett extrajobb?

Själv tror jag att jag avstår, men så här är det ...

 

Från och med denna vecka och tre veckor framåt kan man vikariera för Danmarks största turistattraktion – "Den lille havfrue" som har lånats ut till Shanghai. Hur länge man vill sitta i sjöjungfruposition är valfritt, och platsen är för säkerhets skull flyttad från stenen i vattnet vid Langeline in till Nyhavn.

Av Aggiator - 1 augusti 2010 21:07


Som den här amerikanen till exempel. Han har dödat över 5 personer i Panama. Detta för att sedan kunna driva deras turistanläggningar. Kropparna efter ett amerikanskt par som tidigare drivit hotellet hittades tidigare i år begravda bakom ett hotell som denne man drev. Enligt polisen presenterade sig mannen som potentiell investerare i deras verksamhet och sköt dem sedan i huvudet för att ta över ruljansen utan att betala.Mannen,Holbert som han heter, har erkänt för polisen att han dessutom, för tre år sedan, mördat ett annat amerikanskt par och deras lille son i Panama, också för att komma över pengar.

 

Vad är det som gör att vissa människor tycks vara födda helt känslokalla?

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards