Alla inlägg under mars 2010

Av Aggiator - 22 mars 2010 22:46


Då har jag åter varit på BodyBalance och balanserat kropp och själ med arbete och avslappning. BodyBalance-passet är skapad av Les Milles och byter skepnas var 3:e månad i hela landet samtidigt. Detta nya passet har varit igång två veckor nu och ar mera fysiskt än tidigare. Speciellt ben och rumpa får arbeta ordentligt. Det enda jag skulle kunna anmärka på ar avslappningsmusiken. Här skulle jag vilja ha något mjukare och lugnare. Men smaken är ju trots allt olika. 

 

Namasté 

ANNONS
Av Aggiator - 21 mars 2010 23:00
Den engelska psykologen Pam Spurr har analyserat olika sovställningar. Detta var vad hon kom fram till.

  • Sova sked, där han håller om din rygg: Han är beskyddande, men sensuell och kan nå dina intima delar om han vill.
  • Ansikte mot ansikte: Intimiteten håller på att försvinna och ni är för självständiga.
  • En i fosterställning – en på rygg: Personen i fosterställning vill ha tröst, men når inte fram till den andre.

Källa: AftonbladetMan kan försöka analysera allt på längden och tvären. Forskning i alla ära, är detta seriöst. Jag själv tycker inte att det stämmer speciellt bra.Tycker du att det stämmer in på dig/er relation?

 

Det är väl oftast så här att när man träffas och blir förälskad så är det klart man ligger nära varandra och håller om varandra. Man är oftast ung, och mjuk i kroppen, som klara av att ligga stilla, nära en annan mäniska på en liten plats. Man ligger ju oftast tillsammans i bara en säng och då finns det inte så stor plats att röra sig på. Men i takt med att tiden går känner man att man behöver mera plats för att sova skönt. Detta innebär inte per automatik att man ens relation håller på att förändras. Det innebär bara att man nu behöver sova på ett annat sätt för att känna sig utvilad på morgonen. Och handen på hjärtat här, brukar vi inte normalt vrida och vända oss flera gånger varja natt i sömnen. Sovställningar varierar från tid till tid, från person till person. Vad betyder det, om man som jag gärna ligger på mage? Varför kan man inte vara intima vad varandra om man ligger ansikte mot varandra och håller varandra i handen? Min slutsats blir alltså att hur du ligger och sover har inget vetenskapligt med din relation till din partner att göra.

God natt

ANNONS
Av Aggiator - 20 mars 2010 09:00


Klockan 18.32 går solen går över på vår planhalva. Vårdagjämningen är här.

Nu är dag och natt lika långa. I fortsättningen blir dagen bara ljusare och ljusare med tiden. Snön smälter bort och jorden blir fruksam, blommorna spirar och gräset gror. Snärt börjar trädgårdsarbete och solbad. Snart blir det varmt och skönt.  

    

Efter den långa vintern läängtar jag till sommaren. Men först vill jag ha en härlig normal vår. Inte någon högsommar i april utan en alldeles vanlig vår, så som den var förr i tiden. Jag vill hinna njuta av både hägg och syren, se blommorna växa upp i sin egen takt utan att stressas av allt för snabb värme. Jag vill ha vår!!!

                 

Av Aggiator - 19 mars 2010 22:03


    Instruktioner hur du skapar en påskhare i marsipan hittar du här.


  

Av Aggiator - 19 mars 2010 21:27


Det finns biltvätt och det finns hundtvätt,

i alla fall om man befinner sig i Japan.

 

       Kolla in DN:s film här.     

 

Och javisst katten kan du oxå stoppa in där.

Undrar om detta sprider sig till Sverige i framtiden?

Eller är det bara typiskt Japanskt högteknologi :-)

  

Av Aggiator - 18 mars 2010 22:40


En 31-årig kvinnan, som är totalförlamad och har varit bunden vid en respirator sedan sex års åldern, vädjar nu  i ett brev till Socialstyrelsen om att få dö. Kvinnan lider av en allvarlig neurologisk sjukdom och hennes tillstånd försämras gradvis och ber Socialstyrelsen om att få avsluta sitt liv på ett värdigt sätt "så länge jag ännu har kropp och hjärna i behåll".

 

"Det är min uttryckliga önskan att respiratorn stängs av efter det att jag har sövts. Jag kan inte andas själv. Inte ens ett enda andetag. Jag kan ej heller röra mig någonting", skriver hon i brevet som dikterats för två kuratorer vid Danderyds sjukhus, enligt Svenska Dagbladet.

 

Detta har lätt till en etisk fråga hos Socialstyrelsen mellan ja och nej tyckare. Eftersom kvinnan inte vill kvävas när respiratorn stängs måste hon innan dess sövas ned. Utgångspunkten är att det är patienten som bestämmer vilken behandling den tar emot och när man ska avbryta behandlingen. Det ska ställas mot att det i det här fallet måste vara en annan som aktivt agerar för att behandlingen ska avslutas, vilket kommer att leda till att patienten avlider."Det är den balansen, mellan patientens rätt att bestämma och den aktiva handling som krävs av någon annan, som vi nu måste ta ställning till, hur vi ser på rättsläget" , säger Anders Printz. Läs mera i AF , DN , DN, DN, HD


Jag håller med om att detta är en ganska svår etisk fråga för ingen vill ju egentligen vara den som beslutar om att släcka ett liv. Läkarnas och sjukvårdspersonalens främsta uppgift är ju att bevara liv. Men jag tycker ändå att när livet inte går att leva, som för denna kvinnan i respiratorn som inte ens kan andas själv utan en maskin. Hur länge ska hon ligga där, oförmögen till att leva ett eget liv, och bara vänta på att hjärtat ska sluta slå. Jag menat nu inte att man ska släcka liv bara för att livet inte verkar vara något värdigt liv att leva för en person. Men om vi i stället leker med tanken att kvinnan hade varit en hund, så hade vi säkert allesamman tyckt att det var djurplågeri att hålla henne vid liv, eller hur. Denna kvinnan ber om att få dö och är inte ens förmögen att försöka ta sitt eget liv. Låt henne få sluta. Ge henne en värdig död!


Av Aggiator - 16 mars 2010 23:30


Nästan hälften av alla äldre i vård- och omsorgsboende i Stockholm anser att de inte kan påverka sin egen vardag, står det i DN


Den som konstaterar detta Äldreombudsmannen Lotta Bureniusom skriver i sin årsrapport för verksamhetsåret 2009 ”Resultatet är oroväckande”, skriver ÄO i sin årsrapport. I rapporten framgår att bara 48 procent av de äldre i vård- och omsorgsboende anser att de själva har makt över sin va Javisstrdag. Bara 42 procent säger att de kan komma ut när de själva vill. Ändå är det få som klagar. ÄO skriver att många äldre avstår från att komma med synpunkter eftersom de inte vill stöta sig med ”dem som bestämmer”. Resultatet blir att många chefer och personal uppfattar det som att de äldre inte ställer några krav. I grund och botten handlar det om att personalen inte hinner med allt de ska göra, säger oppositionsborgarrådet Carin Jämtin (S). Läs hela artikeln här i DN. 

Nu handlar detta om Stockholm och kan vara ett storstadsfenomen, men jag tror tyvärr att detta speglar äldreomsogen i stort vad det gäller hela sverige. Javisst har personalen för mycket att göra, eftersom personalen på äldreboende ofta fungerar som vårdare, tvätterska, vaktmästare, kokerska, sophanterare, diskare, hundrastare, städerska, etc. etc. De ska ha tid till samtal, lugna, trösta, tala för, lirka med, och spela med i den verkligheten som en demenssjuk vårdtagare upplever, hjälpa till vid personlig hygien och påklädning, toabesök, bädda sängar, mata den som inte själv längre klarar av att äta, tidningsläsning, inköp av varor från affären etc. De ska även ordna med en meningsfull syselsättning, gå ut med vårdtagarna etc. Sedan tillkommer sådant som t.ex dokumentation, varubeställningar och övrigt pappersarbete etc. Om man tänker på allt som egentligen ska göras av den ofta minimalt bemannade personalen så är det inte så konstigt att de inte hinner med allt. Om personalen ska hinna med allt så borde det vara en högre bemanning på våra boende anser jag. Men det kostar pengar. Och pengar är vad det mesta handlar om. Pengar som tas från våra skatter oavsett om vårdföretaget tillhör kommunen eller det privata vårdföretaget. Men de pengarna finns inte utan då krävs skattehöjningar, vilket betyder att kommunen antingen måste höja sin skatt eller få mer pengar från regeringen. Så här i kristider med många arbetslösa kommer inte så mycket skattepengar in och regeringens alla skattesänkningar skapar inte direkt något utrymme.

 

Kanske det är dax att tänka efter hur vi vill att våra föräldrar ska ha det när de inte klarar sig själva, eller kanske till och med hur vi själva vill ha det när vi blir så gamla. Samt vad detta får kosta oss som skattebetalare. Det är nu när det är valår som vi till trots har möjlighet att påverka våra politiker och den framtida politiken. Så vad tycker du är en värdig vård? Och hur mycket anser du att en värdig vård är värd?

Av Aggiator - 16 mars 2010 23:30


Kanske ett kul och annorlunda inslag i piratkopieringsdebatten???


”Tintin och piratkopiorna”. Ja så heter en nyskriven pjäs om upphovsrätten med den unge journalisten Tintin i huvudrollen skriver DN om. Pjäsen är skapad av Agneta Wallin, manusförfattaren och skådespelaren. I pjäsen för Tintin, som representerar konstverket, en befrielsekamp både mot sin upphovsman och mot dem som illegalt kopierar honom. Tintin försöker bevara sin självrespekt. Hans upphovsman, tecknaren Hergé, har gjort honom till pigg, nyfiken journalist och det vill han fortsätta vara. Pjäsförfattaren vill gärna att både piratkramarna och äganderättsfanatikerna ska få syn på motståndarnas perspektiv.

– Jag ställer mig inte på den ena eller andra sidan, de stora multinationella rättighetsägarnas eller Pirat­partiets, säger Agneta Wallin.


Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se