Alla inlägg under juli 2009

Av Aggiator - 16 juli 2009 23:36


Enligt skivbolagen laddar allt fler ner lagligt som en direkt verkan av Ipredlagen. Roger Wallis, professor i multimedia vid Kungliga Tekniska Högskolan, är skeptiskt till skivbranchens rapporter om legal nedladdning. Han tror inte att siffrorna stämmer och menar att musikindustrin har allt att vinna på att vi tror att det ligger till så.


Enligt statistik från Grammofonleverantörernas förening har den legala nedladdningen av musik ökat med 57 procent under det första halvåret i år jämfört med förra året. Men hur Grammofonleverantörernas förening har kommit fram till dessa siffror är oklart, och så länge man inte redovisar det är de ingenting värda, menar Roger Wallis.


Själv kan jag inte avgöra vad som är sant eller falskt. Men jag vet att man kan tolka statistik och bolla med siffror lite som passar en själv. Var och en för själv avgöra vad de tror. Men jag är ändå skeptisk till att vi blir så laglydiga med en gång. Vad tror ni? Kommentera gärna om vad ni tror.


ANNONS
Av Aggiator - 12 juli 2009 23:20


Snabba nej ger hög lön för handlägaren på försäkringskassan.


Vissa medlemmar berättar att det är mycket jakt i dag, att allt ska gå väldigt fort, säger Siv Norlin, ordförande i fackförbundet ST inom försäkringskassan. Handläggarna liknar det vid en industri. De har känslan av att avslag är mer meriterande än beviljanden. I Malmö gratulerades en anställd till sina många avslagsbeslut av sin enhetschef.


Ja, så är det idag. Jag har nog skrivit tidigare om den brist på medkänsla och empati som saknas i vårt samhälle av idag. Men kunde verkligen begära att de som sitter och har makten over de sjukas sjukdom eller friskhet, har empati för sina kunder, de sjuka. Men nej, åter idag är allt bara pengar och pengar. Jag unnar dem visst deras lön för ett bra utfört jobb men inte på det sättet. Inte när det går ut över andra människor i beroendeställning samt deras överlevnad. Visst är det konstigt att en person som är sjuk hos doktorn, tillfrisknar mirakulöst hos försäkringskassan.


Så lång tid får ditt ärende ta:

Föräldrapenning: 12 minuter.

Havandeskapspenning: 23 minuter.

Korttidssjuka som blivit friska vid handläggning: 51 minuter.

Sjuka som ska utredas vidare: 92 minuter.

Avslag på sjukpenning: 98 minuter.

Arbetsskadeförsäkring: 536 minuter.

(Källa: Aftonbladet, Sydsvenskan)


ANNONS
Av Aggiator - 11 juli 2009 23:13


En kvinna hävdar att hennes dotter blev gravid - efter ett vanligt dopp i en swimmingpool.Nu stämmer hon hotellet som äger poolen.

- Mamman är orubblig, säger en källa till brittiska The Sun.


Hum, har de ingen sexualkunskap i Polen,

när hon tror att man kan bli gravid av poolen.


Tala om blommor och bin .... Jag tror inte att polacker är så oupplysta i allmänhet. En väldigt naiv mor det här. Hon verkar inte vilja acceptera det faktum att hennes lilla dotter har blivit en stor flicka som träffar pojkar och gör fula saker med dessa pojkar. Nu blir det hoteller som får ta på sig faderskapsrollen. Eller så får turistmyndigheterna i Warszawa, Polen, som fått ta emot kvinnans klagomål, fullt upp att göra med att försöka förklara hur det går till att göra små barn.


Av Aggiator - 11 juli 2009 21:52


R.I.P Michael Jackson


Efter Michael Jacksons död har SvD en dansskola för er som vill dansa som Mickael. Själv är jag klumpig som en elefant *känner mig iaf sådan* när jag försöker härma dansen *skrattar* Men de ser himla kul ut. Detta är avsnitt nr 1 .... The Worm ....


Kolla här
Av Aggiator - 7 juli 2009 23:18


Nedladdning och politisk partitillhörighet hänger ihop, enligt  Som-institutet i Göteborg. Som har undersökt detta. Som-institutets rapport genomfördes 2008 och någon skillnad på illegal fildelning och laglig nedladdning har inte gjorts och undersökningen är före piratpartiets kända tid.


Minst benägna att ladda ner är enligt undersökningen är de av dem som står nära C enligt undersökningen väljer 63 procent att inte ta hem material från nätet. Därefter kommer Kristdemokraterna där 54 procent inte laddar ned musik, film eller böcker på internet  Däreter följer Socialdemokraterna, Vänsterpartiet  Moderaterna med 48 procent.


Miljöpartiets anhängare är flitigast på att ladda ner från internet. 43 procent av sympatisörerna väljer enligt undersökningen att inte ladda ned.


Könsfördelningen visar att männen är överrepresenterade. Ungefär dubbelt så många är män, 19 procent, mot kvinnor, nio procent. Och de flesta bor på landsbygden, 52 procent.


Marina Ghersetti kommer vidare fram till, i undersökningen, att de personer som i högre utsträckning laddar ner tv-program, film och musik från nätet oftare går på krogen och på rock- eller popkonserter än andra. Annat typiskt för nedladdare är att de gärna idrottar, spelar dator- och tv-spel, använder internet, hyr film och ofta går på bio.


 De konsumerar alltså till trots en hel del.


Av Aggiator - 5 juli 2009 23:36


Stora droppar föll ner från himlen.

Dagarna i solen är slut nu.

Men det har varit en varm skön tid som varit i solen.

Fast jag måste erkänna att ibland har det nästan varit för varmt.

Hoppas nu bara att solen kommer tillbaka

 och lyser lite mer på mig i sommar,

efter en liten vila, ett litet uppehåll.


Av Aggiator - 5 juli 2009 22:47


Nu kommer allt fler förtvivlade krisbrev läser jag här. Mejlen som kommer till redaktionen på SvD har blivit allt vanligare den senaste tiden enligt deras kolumnister. Det är mejl som handlar om förtvivlade kvinnor som jobbat, skaffat barn och ett stabilt liv och trodde att de satt säkert men sedan råkat ut för något oförutsett och blixtsnabbt rutschat genom alla trygghetssystem och nu hänger och dinglar i en lös liten tråd.


Frågor som tas upp är, Hur vi ska hjälpa dem som faller fritt? Innan de krossas. Fundera på om skyll dig själv- och alla har ett eget ansvar-mentaliteten har gått för långt. Prata om vad som hände med solidariteten.


Det finns stora hål i vårt sociala skyddsnät.  Knappt 400000 lever på socialbidrag i Sverige idag. Pia trodde aldrig att hon skulle vara en av dem. Många fler för- väntas göra det inom de närmsta åren. En av dem kan vara jag. Eller du.


Jo, det kan hänta vem som helst. Pia här var ensamstående men även pår drabbas av krisen. Idag går ingen säker ..... Ska man behöva man skaffa en karl för att bli försörjd? ..... Sedan kan man undra varför solidariteten är död. Varför ingen bryr sig om sin medmänniska idag? Vad är det för samhälle vi lever i? Samt hur det samhället ska se ut som vi vill leva i?


Av Aggiator - 5 juli 2009 22:04


Tankens kraft kan användas till mycket, bland annat till att gå ner i vikt.

Aftonbladet skriver i en artikell om just det. "Tänk dig smal"


Den mentala resan mot en sundare livsstil kan delas in i tre steg:

1. Insikt – du vet att det är dags att göra något åt vikten.

2. Tilltro – du måste tro på din egen förmåga att gå ner i vikt.

3. Förändring – du är redo för förändring.


Givetvis tror jag inte att man bara kan sätta sig ner och bli smal genom att tänka. Men tankens kraft fungerar väldigt bra om man bara tror på den. Det visar bland annat alla idrottsmän och kvinnor som lyckas pressa sig till nya personliga rekord med hjälp av postiva tankar och stenhård motivation. Motivationen är viktig och här börjar den mentala resan med inskt. Sätt dig sedan ner och bygg upp en målbild. Se för dig själv hur du gör för att uppnå ditt mål. Se dig själv hur du går ner i vikt och blir smalare. Nu har du startat en menal process som kommer att hjälpa dig att uppnå målen.


Jag tänker inte gå ner i vikt eftersom jag anser att jag inte behöver det. Men jag tror på idén som kan användas till mycket mer än att minska i vikt.


Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Gästboken

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se