Senaste inläggen

Av Aggiator - 10 september 2010 22:45
... måste helt klart vara Rumänien. Eftersom politiker i Rumänien beslutat att ge upp tanken på att beskatta spådamer och häxor eftersom de är rädda att få en förbannelse på sig.

 

När nu maten här i Sverige riskerar att bli dyrare på grund av att producenterna ligger i förhandlingarna med dagligvaruhandeln och kräver kraftiga prishöjningar på sådär en 4—6 procent. Skulle då inte någon svensk liten häxa *skrattar* kunna kasta in en förbannelse där, så att vi slipper få höjda matpriser.

 

Tyvärr så missade jag själv den lektionen i skolan. Annars hade jag försökt själv  ;-)

ANNONS
Av Aggiator - 10 september 2010 19:19


Det blir ingen ny säsong av tv-serien Draknästet i TV 2. Detta till trots att programmet hade bra tittarsiffrorna. TV 2 vill förnya sig och har hittills nya hemliga, satsningar på gång.


Synd, tycker jag.


ANNONS
Av Aggiator - 10 september 2010 11:46


Det duggar ofta raporter om hur slaktdjuren far illa antingen under slakten eller innan. Som i detta fallet ...

 

... där fler än 4 000 hönor hade brutna vingar när de kom till Svenskt Fågelkötts slakteri i Vara. Hönorna ingick i två leveranser med ett par dagars mellanrum och hade skickats till slakt från en lantbrukare i Halland. Skadorna på vingarna lär troligtvis ha uppkommit när hönorna lastades på.

 

Varför bryr vi människor inte om att djuren för leva så bra som möjligt innan de ska dö. Är det bara pengar som styr? För stor drift kanske?Alla bönder kan väl inte vara samvetslösa, eller??? I Vart fall är det fruktansvärt när det händer. Kan man inte börja förbjuda de imblandade att arbeta med djurhantering?

Av Aggiator - 9 september 2010 17:28


En forskargrupp i Uppsala har nu undersökt om en sund nygammal nordisk kost kan vara lika bra för hälsan som medelhavsmaten. De bytte bland annat ut olivolja mot rapsolja, vattenmelon mot äpplen och pasta mot mathavre. Det visade sig att testdeltagarnas blodtryck sjönk och de gick ner i snitt tre kilo i vikt, trots att de fick äta så mycket de ville. Studien beståd av nästan 90 deltagarna var i åldrarna 25–65 år och var alla lätt överviktiga och hade förhöjda värden av det "dåliga kolesterolet". Kosten hade nästan lika bra effekt på blodfetterna som de kolesterolsänkande läkemedlen. En slutsats är att vi nordbor antagligen genetiskt anpassade för den nordiska traditionella maten.


Intressant läsning! Vi har hela tiden fått lära oss hur bra det är att äta medelhavskost. Nu visar det sig att vi troligtvis är mer anpassade att äta de vi alltid ätit och att den internationella maten inte är så bra för oss. Fast tills vi får ett större underlag så kommer i alla fall jag att fortsätta äta multikulturellt. Fast så är jag inte heller överviktig med högt blodtryck ännu, så det kan jag väl få unna mig.

Av Aggiator - 8 september 2010 22:16


... är namnet på en tidigare okänd köttätande dinosaurie som har upptäckts i Spanien. Skelettet från yngre krita tillhör enligt forskarna sannolikt ett tidigare okänt släkte och art inom familjen Carcharodontosauridae. En dinosariefamilj som man tidigare trott bara har levt på södra halvklotet.


Dinosaurieskelettet är sex meter lång, och välbevarat. Enligt forskarna hade  dinosauriens en märklig kroppsbyggnad. Den hade en hajfensliknande puckel på ryggen och ett antal knölar på armbågsbenen jämförbara med de upphöjda fjäderpennsfästena hos moderna fåglar. Armarna var inte täckta av fjäll utan hade en hud med fästen för en slags vingpennor på underarmarna.


Puckel, fjäderpennsfäste, vingpennor.

Tänk ändå

vad lite vi vet

om moder jords forntida djurliv.

Spännande att det hittas mer och mer, hela tiden.

Av Aggiator - 8 september 2010 21:30


Träningsvärken efter gårdagens övning blev inte så farlig som jag hade förväntat mig. Men jag är lite förvånad över att jag har lite ont på undersidan av överarmarna efter ett pilatespass, det brukar jag inte ha. Hade snarare förväntat mig värk i magen, men det känns inte speciellt mycket just där. Konstigt, om man tänker efter. Morgondagen tror jag blir värre eftersom jag har varit på BodyBalance ikväll. Ska bli kul och se hur jag känner mig när jag vaknar imorgon. Hur mörbultad kommer jag att känna mig ... *ler* ... fast ibland får jag inte träningsvärk förrän ett par dagar efter. Jag begriper inte varför det blir så, det bara blir så ibland. *Hum* är det fler än jag som får träningsvärk med fördröjning? 


  

Namasté

Av Aggiator - 7 september 2010 23:00


Tro på gud eller inte tro på gud.

Tro på vänster eller tro på höger

 

Förra veckan har partiledarna vallfärdat till Vårgårda. De har varit där för att söka väljare. Och funnit en jättepublik, insprängd i ett missionstält. Att låta sig bli utfrågad av en pastor i ett missionstält har varit en institution i svenska valrörelser sedan 1968 .........  Det är inget jag visste sen tidigare.

Fast själv tror varken Fredrik Reinfeldt (M), Mona Sahlin (S) eller Lars Ohly (V) på gud. Inte heller är de med i svenska kyrkan. Nej utfrågningens syfte är ett helt annat än i tv. Lyssnarna i tältet ska känna hur partiledarna är som människor .......... Det är något som jag hade uppskattat att se även i TV.

Annars börjar jag bli rätt trött på alla opinionmättningar. Ena dagen si andra dagen så, hur snabbt kan det gå ... alltså förändringarna.

Fast är det inte så att statistik kan formas efter ens behov och ofta ljuger en del?

Av Aggiator - 7 september 2010 22:37


Hittade precis detta ... som utspelade sig i Finland ...

 

En 20-årig kvinna sökte svar på frågan om vad för slags vätska som läckte ur hennes ena bröst. Den biträdande överläkaren som tog emot henne först smorde in hennes bröst med gel, kände på brösten och berömde henne för deras form. Men han upptäckte inte att det kom något sekret ur bröstet. Då hade läkaren hade då frågat om det var okej att han smakade på hennes bröst, kvinnan blev generad och gick med på det därför att hon kände panik.


Tänk vilka läkare det finns. Sjuuk är det!!!  *virrar på huvudet*

Jag hade själv blivit jättepaff, men också jättearg om jag varit henne, men det är en annan historia. Fallet är nu uppe i Finlands högsta domstol där åklagaren hävdar sexuellt utnyttjande.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Gästboken

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se