Alla inlägg under november 2008

Av Aggiator - 22 november 2008 20:37


Då väljer alltså postens VD att avstå från sin höga månadslön på 900 000 kr.


Han tycker själv att hans lön har fått för stort fokus på sig i media. Och säger själv i Aftonbladet .........

– "Jag gillar inte att det antyds att jag är girig, därför avstår jag från min lön under resten av min tid som vd för Posten."


Jag tycker att det är bra när sådant här kommer upp i fokus som oskäliga löner. Sedan ska man väl inte kunna få lön och pension samtidigt utan avdrag för det ena eller det andra. Jag menar han är inte precis fattig när han får utöver miljonlönen, som han nu alltså avsäger sig ifrån, fem miljoner kronor om året i pension – varje år fram till 2012.


Med sitt avståndstagande vill han sätta punkt för massmedias fokus. Men Okej avståndstagandet till lönen är ändå en bra gest. Kan man tala om en seger för massmedia?


ANNONS
Av Aggiator - 21 november 2008 22:42


Idag har det snöat. Den 1:a snön för i år. Kallt har det blivit och jag har lyckats plocka fram vinterjackan. Det är nog bara att inse att vintern har kommit. Det ska bli kallt hela helgen.


Funderar lite på att så många mister sina jobb. Dagligen läser man om varsel i tidningarna. Ännu så länge har jag arbete, men många i min omgivning har mist sina arbeten och mår inte riktigt bra just nu. Men vi måste försöka se positivt på tillvaron i alla fall. Jag tror att det behövs ett positivt tänkande för att bryta spiralen.


God Natt


ANNONS
Av Aggiator - 19 november 2008 22:47


Då ska du jobba som VD på posten i Nyköping. Undrar vad han gör på sitt jobb för att förtjäna den lönen. Det har i alla fall upprört brevbärarna inte bara i Nyköping utan i hela landet, speciellt när posten i år valt att spara in på brevbärarnas julfest i Nyköping.

 

Postens styrelseordförande försvarar VD:ns höga löneläge med att det är exakt vad den förra VD:n fick plus att han har en mycket speciell kompetens. Årslönen hamnar alltså på 10,8 miljoner, vilket lär vara en av landets högsta VD löner.

 

Men inte nog med det han får även 5 miljoner om året i pension från Nordea och 1,2 miljoner för styrelsearbete i Nordea och Telia Sonera.

 

Finns det verkligen jobb som är värda den lönen? I vart fall är det en enormt stor löneskillnad mellan postens VD och brevbäraren. Det är helt sjukt att man gör så stor skillnad på arbete och arbete.


Läs mer här:

http://www.kvp.se/Nyheter/1.1375381/900-000-till-vd-n-men-ingen-julfest-till-brevbararna

http://www.kvp.se/ekonomi/1.1374619/nivert-forsvarar-nordstroms-lon


Av Aggiator - 19 november 2008 17:48

Bilden är lånad från http://sex.msn.se/


En Brasiliansk designer, Lucia Ioro, har tllverkat trosor med inbyggd GPS-sändare. Enligt The Sun når dessa trosor snart ut på marknaden, men när och om de kommer till Sverige står det inget om.


Priset beräknas bli ca 1500 kronor. Och har rört upp känslorna på en tysk feminist grupp som kallar trosan ett mordernt kyskhetsbälte.


Tänk vad man kan hitta på. Sändaren går visserligen att stänga av. Men jag tror nog att jag avstår från att köpa dem och skulle bli mycket sur och irriterad om jag hade fått ett par sådana i present av mannen min.Av Aggiator - 18 november 2008 23:30


Om du tittar mycket på TV så är du kanske en olycklig människa enligt forskarna på universitetet i Maryland. TV tittandet kan ge ett kortsiktigt ökat välbefinnande men gör dig olycklig på lång sikt. Om du däremot har många fritidsintresse och aktiviteter visar undersökningen att du är en lycklig människa.


Sensmoral:  Skippa TV:n. Och satsa på att umgås med varandra

eller med vänner, sporta, läsa böcker etc


Av Aggiator - 17 november 2008 23:22


http://www.aftonbladet.se/wendela/article3786412.ab


Fruktansvärt att beröva kvinnan sitt sexliv bara för att mannen ska få en trång kvinna att penetrera. Inte blir det bättre av att ingreppet blir gjort utan någon bedövning för den stackars flickan. Det är vidrigt och borde förbjudas.


Ytterligare en fruktansvärd handling som pågår ännu idag i Guds namn, för att tillfredställa människor (läs män).  Det finns ingen grund för könsstympning i islam står det. Ändå görs det i just i Allah´s namn. Ja det behövs verkligen fler kampanjer i byarna för att få slut på detta.


Av Aggiator - 17 november 2008 21:16


Dagens träning fick bli Body Balance.

Så nu är jag balanserad och fin.


Sitter här nu och funderar lite över tiden. Det är inte klokt hur tiden går. Halva november har gått redan. I tidningarna har annonser om julmarknader börjat dyka upp. Snart är december och julen här. Och jag som aldrig är beredd, blir lika överaskad varje gång det börjar lacka mot jul.


Samtidigt kan man undra lite om julhandeln ska sätta nya rekord i år också, trots finanskrisen. Julen är ju alltid jul och många julklappar är heligt för många. Men innebär det samtidigt att man alltid blir lyckligare av många julklappar. Nej, jag tror faktiskt inte att man blir det i längden.


Nu är det inte så att jag vill vara någon julglädjedödare, var och en gör vad de vill. Dessutom är julen barnens högtid. Men ibland tror jag att vi överdriver och försöker köpa oss lyckan till den där perfekta julen. Sedan börjar faktiskt mellandagsrean nästan redan efter man har hunnit öppna klapparna.


Usch vad det lätt negativt. Kanske skulle man i stället säga, handla på. Handla för hjärtans lust så att vi kan lösa finans-krisen. Om det ändå var så enkelt. Det är alltid högkonjuktur som avlöses av lågkonjuktur som avlöses av högkonjuktur som avlöses av etc. Varför finns det ingen "finans-balans."


Avslutar tankegången med ett citat av Sören Kierkegård.


"Livet måste levas framifrån

men kan endast förstås bakifrån."


Av Aggiator - 16 november 2008 22:11


Jag funderar lite på detta att det finns ett politikerförakt i dagens samhälle. Det är kanske inte konstigt om man läser det jag skrev om Maud Olofsson i mitt tidigare inlägg. Det är nog så att politikerna har sig själv att skylla för politikerföraktet. De lever i sin egen lilla skyddade riksdagsvärld. De kunde börja med att försöka förstå hur verkligheten ser ut utanför riksdagens dörrar.


Kanske skulle några års praktik på vanliga lågbetalda jobb till samma lågbetalda lön göra någon nytta. Fast jag tror inte ens att det skulle hjälpa. Men helt klart är att klyftan mellan dem och oss är för stor som den är idag.


Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Gästboken

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se