Alla inlägg under december 2008

Av Aggiator - 8 december 2008 23:13


I förmiddags var jag i Malmö i ett ärende. När jag körde in så låg jag bakom tre långtradare, kolla bakåt, blinkar ut och börjar köra om. Då kommer en bil körande i hög hastighet upp bakom mig och blinkade aggresivt med ljusen. Han tyckte tydligen inte att jag körde tillräckligt fort trots att jag låg lite över hastigheten och blev irriterad för att han var tvungen att sakta in bakom mig. Så fortsatte det flera gånger med korta mellanrum (blink blink, blink,blink) under omkörningen av dessa tre långtradare, medan han låg bakom mig och tryckte mig i ändan.


Lite senare upptäckte jag en parkerad minibuss på körbanan, utan varningstriangel. Det hade tydligen varit en olycka för där stod också en parkerad personbil. Personbilen hade däremot en varningstriangel uppsatt. Då tutade en bil bakom mig för att jag blinkade ut. Han tyckte att jag skulle stanna bilen bakom minibussen. Och det fick jag vackert göra, för han skulle fram och ville inte sakta ner för att hjälpa mig in i innersta körfältet så jag kunde passera hindret. Tur att det inte var halt just där.


Då tänkte jag på alla gånger som det har hänt att omkörande bilar bara kastar sig ut framför en när de ska köra om, så att man själv måste bromsa in. De som gör så anser också att de har rätt att göra så. För de vill inte behöva sakta in.


Varför kan man inte hjälpa varandra i trafiken. Jag förstår inte varför de flesta kör så aggresivt nuförtiden. Jag ska inte behöva ligga skyhögt över hastighetsgränsen för att kunna köra om. Men det ska bara gå såå snabbt. Och så med flygande omkörning där andra ska ta hänsyn för här kommer jag, typ. Men det är inte konstigt att det händer så många olyckor när alla ska fram till varje pris utan att bry sig det allra minsta om sina medtrafikanter. Vi borde börja tänka lite mera på varandra i trafiken. Det måste vara bättre och komma fram några sekunder senare helskinnad. Än att stressa fram och riskera olyckor för att man har så brått och inte bryr sig om medtrafikanterna. 


ANNONS
Av Aggiator - 7 december 2008 17:28


Idag är det så andra söndagen i advent. Jag som har jobbat hela helgen är lite trött just nu. Ätit middag precis - Spagetti Carbonara - kanske inte precis någon söndagsmidag, men enkelt och snabbt när man kommer hem efter jobbet.


Snart är det dax att börja leta efter en gran. Vi får väl ge oss ut i nästa vecka någongång. Det går inte att vänta för länge för då har alla fina små granar tagit slut.


Tiden går snabbt nu fram till jul. Tänk när man var barn, det var bara såååå lååång tid fram till julafton. Advent var rena rama pinan och nu skulle man bara vilja sakta ner farten, när tiden aldrig räcker till för allt som man vill hinna med. Och likadant är det på jobbet, tiden bara rinner iväg.
ANNONS
Av Aggiator - 6 december 2008 23:10


Först sänkte riksbanken räntorna Så har då har regeringen äntligen kommit med sitt krispaket. Hoppas att dessa åtgärder räcker för att få fart på den svenska ekonomin. Fast jag är lite tveksam till om det räcker till. Men vi behöver helt klart ett positivt tänkande och så jobb, många jobb. Fordonsindustrin blev ju utan speciellt stöd samtidigt som många arbetslösa är beroende av den. Det är ju inte enbart de som jobbat på Volvo som blivit arbetslösa utan många arbetslösa har jobbat på företag som är underleverantörer till bilindustrin.


Vi ska handla oss ur krisen och det är tur att det är jul nu för då handlar vi en massa julklappar, vilket är bra för Sverige. Helst ska vi köpa svenskt för det är ännu bättre för sverige. Så då är det bara att ge sig ut och handla.  Rot-avdraget blir återinfört och börjar gälla på måndag för den som behöver hantverkare.


Det är bra om vi kan handla oss ur krisen. Men många röster av förståsigpåare menar att krispaketet har kommit lite sent och är för klent tilltaget. Nu är jag ingen förståsigpåare på det sättet, men kanske är det lite tamt. Många röster talar också för att detta bara var det första krispaketet och att det kommer att komma flera. Det är möjligt att det blir så. Fram till och med 2011 väntas krisen bestå. Arbetslösa ska utbildas och sättas i olika åtgårder, vilket kanske är bra för de som är yngre men svårare för de lite äldre, läs medelålders.


Vi får väl se vad som händer med tiden. Nu är det i alla fall snart jul och då handlar vi och förbättrar krisen. Men krisen innebär också att nästa val hamnar i en kristid. Så nästa år är kanske ett viktigt politiskt år innan vi går in i valåret 2010.Av Aggiator - 6 december 2008 22:24


Hittade detta på aftonbladet.
http://www.aos.se/StockholmsArtikel.aspx?bid=1258835

Nu finns det altså Yoga träning för hundar också. Visserligen bara i Stockholm än så länge. Närmare bestämt på Dog Planet, som ligger på Östermalm. Men vem vet kanske kan det bli en fluga i hela landet.
 
Nu har jag ingen hund så det är inget för mig utan jag får nöja mig med att själv utöva min Yoga utan hund.

Av Aggiator - 4 december 2008 22:06


Så här då i finanskrisen tycks det åter vara modernt att återanvända gamla plagg. Secondhand och Myrorna är helt rätt i tiden. Fynd från mamma eller mormors garderob likaså. Loppmarknader är ett annat ställe att leta fashon på. Fashionista blir Recessionista, enligt nyhetssajten e24.se.


För den vågade, köp en korsett. För korsetter kan nu bäras som topp. 


Vitt som accentfärg är också rätt i material som ull, bomull, satin och silke.


Nu är jag inte så specielt modegalen precis. Jag älskar jeans och top till vardags. Men helt ute är man inte heller, visst är mode kul. Man behöver inte vara slav uder lasten för att tycka det. Så jag tycker att det här med att bli Recessionista verkar tråkigt. Fast miljövänligt är det ju att handla begagnat.Av Aggiator - 4 december 2008 20:11


Men inte för några bränders skull utan för att ha misskött sin villkorliga frigivning. Han omhändertogs i måndags, läser jag i Sydsvenskan. Till den 18 december ska han hållas inlåst innan han blir släppt igen.  


Då kan Ystads befolkning pusta ut ett tag.
Av Aggiator - 3 december 2008 16:37


"Mät inte rikedomen i hur mycket saker du äger,

utan i hur mycket du har som du inte skulle byta mot pengar."
 

Det ligger en hel del klokhet i detta.


Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Gästboken

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Följ bloggen

Följ Aggiator´s blogg med Blogkeen
Följ Aggiator´s blogg med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Klockan är ...

Dagens Namn

Fråga mig

0 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se